Petr Paulczyňski: homepage

Vzkaz panu primátorovi Onderkovi.

Z dnešní tiskové zprávy magistrátu jsem se dozvěděl, že na Novou radnici v Brně zavítá v pondělí 14. ledna 2008 na oficiální návštěvu kandidát na prezidenta Jan Švejnar. Jeho návštěva se uskuteční na pozvání primátora města Brna Romana Onderky. Jan Švejnar se na Nové radnici setká rovněž se členy vedení města Brna.

Nechápu, jakým právem se město účastní  trapárny jménem hledání Antiklause. Osobně mi pan Švejnar nevadí, jenom nevím proč má jakýsi Čechoameričan být oficiálním hostem vedení města.

Jiří Paroubek i jeho věrný vazal Roman Onderka jsou mimo realitu, když tvrdí, že „je to proevropský politik světového rozhledu“. Jan Švejnar totiž vůbec není politik. Možná právě tohle někomu imponuje, ale ve skutečnosti jde o kolosální omyl. A asi nejsem v téhle zemi jediný, kdo si myslí, že nejvyšší politickou funkci ve státě nemá zastávat politický novic, nýbrž člověk s dlouholetou politickou praxí. Někdo, o kom občané vědí, co si myslí o tom či onom, a koho si mohli vyzkoušet v jeho předchozích veřejných funkcích.
Nebo je pan Švejnar přijímán jako funkcionář největší české bank, která se spolupodílela na oloupení daňových poplatníků o takřka 200 miliard korun a která je se státem v soudní při?

Do svých poznámek jsem si poznamenal zajímavý názor nalezený na webu:

Prezidentská kandidatura obvykle bývá vyvrcholením životní politické kariéry nebo dráhy. Aspoň v normálních zemích. Představa prezidenta-zelenáče vytaženého po kouzelnicko králičím způsobu z klobouku, představa hlavy státu, jejíž největší předností je, že splňuje zadání nemastného, neslaného, univerzálního Antiklause, představa postmoderního Přemysla Oráče povolaného ausgerechnet z michiganských Stadic, je děsná.

V úvodu jsem napsal, že mi pan Švejnar nevadí. Ale už to není pravda. Člověk, který je ochoten v téhle trapárně účinkovat, nemůže být ryzího charakteru.

A panu primátorovi vzkazuji :  jako zastupitel tohoto města protestuji, aby jeho vedení účinkovalo v této trapárně. To by příště na radnici mohl být vítán třeba Ussáma bin Ládin.

P.S.
Jen jsem zvědav, jestli se bude pan primátor natřásat před panem Švejnarem s řetězem na krku jako před panem prezidentem.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2125x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 38
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist