Petr Paulczyňski: homepage

Hurá, novej zimák.

Chtělo by se zvolat společně s většinou brněnských novin. A proč ne, že. Já tam skoro vyrůstal. Byla tam zaměstnaná babička, dělal tam táta. Zimák znám  od poslední díry ve strojovně až po šatny rozhodčích, kde jsem po svatbě skončil s bruslařskou kariérou. 

Na venkovním kluzišti jsem bruslil i v době pauz mezi odpoledním a večerním bruslením. Tak bych měl vlastně místo nostalgických vzpomínek jásat společně s většinou. Ale nejásám. Jásal bych, kdybych nevěděl. A proč teda nejásám? Protože jsem se nad materiálem, který schválilo poslední zastupitelstvo zamyslel a přišel jsem na pár zásadních problémů, které jako zastupitel nemohu přehlédnout. A protože nemám rád, když mně někdo houpá. A houpat jak houpat. Ale takhle se mnou mlátit o zem.....
Tak popořadě.
1. Akce se jmenuje výstavba ledového kluziště a dovnitř tohoto se schovává zbourání hokejové haly. To jsou vlastně dvě akce a jejich spojením se věci pěkně zatemňují jak uvidíme dále.
2. Spojením těchto dvou akcí, se báječně zatemňuje skutečná cena obou akcí a to zbourání haly a výstavby kluziště, které jsou v rozpočtu zabaleny do jedné položky. Na sloučenou akci je vyčleněno 98 milionů. Nabídky na zboření zimáku za nás se pohybovaly mezi 40 až 50 miliony i s případnou ekologickou zátěží.Z toho vyplývá na výstavbu kluziště 48 - 58 milonů, což je pěkná ptákovina, protože přece víme, kolik stojí taková plocha.
3. Když jsem na ZMB na toto položil dotaz, dozvěděl jsem se, že v tom je skrytá rezerva 20 mil na ekologické zátěže. Na straně 3 materiálu jsou však ekologické zátěže výslovně vyloučeny.
4. Nikoliv v rozpočtu samém!!!, ale v důvodové zprávě je celková částka 98 mil rozdělena na kluziště samo 26,2 mil. bourání 71,87 mil. O naznačených rozdílech nechť si laskavý čtenář učiní názor sám.
5. Roční provozní náklady jsou vypočteny na 875 tis.Kč. Zjevná chyba je třeba v počtu pracovníků, což je snadno prokazatelné.Je podhodnocen mimimálně o 1 pracovníka.  Spotřeby energií a provozních medií sice nejsou kvantifikovány, ale středně schopný ekonom s tužkou a klakulačkou usvědčí tvůrce přinejmenším z lajdáctví. A kde jsou tyto náklady v rozpočtu?
6. Podivné je, že OÚPR magistrátu označil stavbu kluziště za dočasnou, takže 26 mega na dočasnou stavbu považuji za luxus.

A tak se ptám sám sebe. Je to lajdáctví, amatérství, rafinovaný záměr? Skoro 100 mega na něco na co by stačilo, ať nežeru, 60? A tak si připadám jako pako. Noviny jásají, voličům jsou desítky milionů šumafuk, protože tomu nerozumí. A koalice si za voličovy peníze buduje pomníky. Počkejte na tu slávu při stříhání pásky. Jediný idiot u toho zůstanu asi já.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2014x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 67
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist