Petr Paulczyňski: homepage

ZMB 4.3.2008 - on line

Tak zítra poprvé bude on-line kromě mého i oficielní. Po roce a čtvrt se podařilo koalici splnit jeden z mála svých slibů, že zpřístupní jednání zastupitelstva ve virtuálním prostoru, takže si budete moci pošmáknout i vizuelně. Uvidíte, že je to jednání náročné, v hantecu makačka na bednu. Jediné čeho se obávám je, že se vzbudí různé Šípkové Růženky které dosud zarytě mlčely a před bdělým okem kamer se rozeběhne exhibice.

Jo a neúnavný aktivista pan Formánek, co si našel nové téma - rudý vercajk na pomníku v Kr.Poli prý chystá kupu podání na doplnění bodů pořadu. Takže pan primátor bude moci kamerám ukázat jak si s tím poradí. Ale tak nejmíň půl hoďky bude legrando-grando. Takže tak o půl deváté bude teprve o čem psát. Dnes změna. Časový sled zápisu otočen. Nejnovější vždy nahoře, aby jste nemuseli pořád rolovat.

12,20 konec

12,10 Opětovně interpeluji vrácení nepodstatného obrazu ze sbírek na Špilberku původním majitelům a doporučuji Radě jít se podívat na Špilberk na stav sbírek. A panu primátorovi doporučím aby si vyžádal stanovisko Národního památkového ústavu.

12,02 - zrušili jsme si polední pauzu. Prchal interpeluje neexistující programové prohlášení. Primátor není schopen termín potvrdit.

12,00 Býček zaútočil na reklamní vstupy Tepláren do golfofého hřiště v Jinačovicích.

11,45 Začaly interpelace. Vlašín interpeluje lékárnu u Raka. Zmateně, bez dostatčného penza informací. V diskuzi vyplynulo, že bývalí nájemci se pokusili prodat městu nábytek v prodejně, který jim pravděpodobně nepatří. Jejich drzost zřejmě nezná mezí a kolega Vlašín ať zůstane raději u ochrany živočichů. Tuto parketu požadavkem na lov ryb elektřinou ovšem asi už opustil. A zjevně nečte můj web, protože situaci jsem popsal dostatečně.

11,40 A jdeme do finále - nevidím už žádnou kontroverzi.

11,20 zařazení rekonstrukce ul.Husova v objemu 161 milionů. Žádána výjimka z metodiky, protože na stavbu není schválen TEZ. Diskutující upozorňují na související stavby - parkovací dům, Dominikánské nám. a oprava Jalty.

11,15 projenávají se dotace do městských firem na údržbu městského majetku

11,15 Jsme u 92 bodu ze 107. To vypadá, že skončíme před obědem. Porovnám-li však počet bodů, který trvale předkládá tato koalice, s počtem bodů za nás, vypadá to s pracovitostí této koalice velmi bledě.

10,50 Majetkové body, teď se to pohrne. Nic zajímavého. Koupě, prodej, směna - pozemky, domy.

10,45 Podpora projektů ekologické výchovy. Není to moc, jen 1,2 milionu, ale Zelení si narvali do svých podivných spolků co mohli. Koala to podržela. Časem to rozeberu po kouscích.

10,35 Běží diskuze o bodu 25 dohoda s investorem CTP o budoucí průmyslové zóně Šlapanice.

9,55 8,9 mil dotace do kultury - schváleno

9,45 Další pokus o ukončení diskuze neprošel. Motáme se v kruhu. Nezaznamenávám žádné nové převratné argumenty a to na obou stranách. Nakonec si to 30 hlasy odhlasovali.

9,30 Pokus o ukončení diskuze neprošel a Zelení bojují jako lvi za své pokusy. Vlašín našel vtipnou analogii s vyhozenými penězi za opravu Jalty. Králem diskuze je Zlatuška, když upozornil Venclíka na jeho omyl, že kouř do vody nefoukal Jára da Cimrman.

9,15 Vlašín ve svém projevu přiznal doslovně, že se něco zkouší. Jájsem k tomu dodal, že rozpočet města není prostor pro pokusy. Venclík přirovnal tyto pokusy k foukání cigaretového kouře do vody a čekání, že z toho bude zlato.

9,05 Diskuze jalová. Vrcholem je Vlašínovo prohlášení, že odlov ryb elektrošokem je humánnější než rybolov, protože prý ryba při několikahodinovém boji trpí. Ander připouští, že efektivita prováděných opatření je sporná a slibuje mnou požadovaný přehled.

8,52 diskuze k bodu dotace 350 tis. na vylovení ryb z přehrady. Materiál je dle ODS vytržen z kontextu. Chybí celkový soupis připravovaných opatření rozpočet celé akce a zdroje jejich financování.

8,50 2,1 mil na významné sportovní akce - jednomyslně

8,45 5,5 mil pro dětské a mládežnické organizace jednomyslně

8,40 Dotace do sportu 29,6 milionu. Býček (KSČM) upozorňuje na výrazné snížení dotace fotbalistům 1.FC

8,37 A rázem jsme u bodu 9. Dotace do školství, zdravotnictví a sociálních služeb prošly jak nůž máslem.

8,35 zahajujeme standardní jednání. Jak vidět, v odhadu ztraceného času jsem se moc nesekl.

8,30 Neprošel můj návrh na ukončení diskuze. Kolegům se asi v Rudém koutku líbí. Pro bylo 21, 22 se zdrželo. Ale diskuze stejně vzápětí končí. Usnesení je, že ty návrhy se berou na vědomí

8,25 No prosím. Komanč Kůta zahájil diskuzi k pomníku. Taky k tomu přidal nedávné poškození (polití rudou barvou) pomníku rudoarmějce na Moravském náměstí. Ne, že bych to schvaloval. Vandalizmus je vandalizmus. Ale není to dle mne téma na ZMB. To je věc státní správy. Svědčí to jenom o tom, že rudoši prostě zvedají hlavy. Já se picnu. Zlatuška se Pelána zastal. A další zastydlej bolševik si vzal slovo. Blablabla. Dnes zatím ve stylu Rudý koutek. Ideologická přestřelka. To vážně Brno potřebuje ze všeho nejvíc.

8,05 zahajujeme. Ukazuje se, že je nás zatím jen 45 místo 55. Primátor hovoří o 20 podáních (jedno blbější než druhé) na téma Pelán a  vercajk. Naštěstí primátor usoudil, že tímto se zdržovat nebudeme a navrhl vzít na vědomí. I přes to čte jednotlivá podání. Za nejpovedenější považuji, aby zastupitelstvo Pelánovi uložilo přemýšlet nad následky svého zavrženíhodného jednání, nebo chovat se slušně. Tohle kdybychom měli přijmout, to bychom museli přijmout stejné opatření pro některé členy za předsednickým stolem.

8,00 V sále šum, primátor nikde

7,50 Dobré ráno Brno. 10 minut do začátku a je nás v sále 8. Z toho 5 ódéesáků.Tak  co dnes lze očekávat? Program je zdánlivě fádní, nějaké extra souboje bych moc neočekával. I když náš opoziční stroj už snad našel svá temata a nelze tedy vyloučit dílčí připomínky podle toho, kdo z našich má kde své pole působnosti. Koaliční stroj je však dobře namazaný. A když zlobí nějaká dílčí součástka, je vždy připravena rudá záložní pojízdná dílna chybějící součástku dodat.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 1928x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 45
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist