Petr Paulczyňski: homepage

Proč se primátor chlubí cizím peřím?

Možná proto, že vychází z principu "když se nepochválíš sám, nikdo to za tebe neudělá". O čem mluvím? Magistrát města Brna obdržel ocenění společnosti Westminster jako nejlépe komunikující úřad v kategorii magistrát.

Zajímavější na tom však je, že cenu , která je určena úřednictvu včetně vedoucích pracovníků si připnul na svoji hruď pan primátor. Hned poté se v dnešní Rovnosti začal bušit do prsou jako King-Kong před Ann Darrowovou. Většina toho co si přivlastnil jako své zásluhy však byla nastartována v době, kdy brázdil opoziční lavice. Jediné co mu přiznám je, že tyto věci nebrzdil. Ale protože jsem byl radním a také předsedou marketingové rady které tyto věci nastartovávaly, prohlašuji , že všechno to o čem pan primátor mluví jako o své zásluze bylo nastartováno za minulého vedení a na tom trvám.
A proto si dovoluji panu primátorovi připomenout staré latinské:
ALTERIUS VESTE NEMO VESTITUR HONESTE.
Neboli: Nikdo nenosí se ctí cizí šaty

A zde článek pana primátora:

Komunikativní magistrát

Nesmírně mě potěšila zpráva společnosti Westminster, která tento týden ocenila Magistrát města Brna jako vůbec nejlépe komunikující úřad ze všech statutárních měst České republiky.Je to již druhé významné ocenění pro brněnský úřad od této renomované společnosti.
Mohu zodpovědně říci, že jedním z mých prvních předsevzetí po uvedení do funkce primátora bylo, aby byl úřad otevřený vůči občanům města Brna, a aby poskytoval důležité informace při řešení jejich životních a jiných událostí.
K tomuto cíli neustále zkvalitňujeme webové stránky města, kam denně umisťujeme nové a nové informace. Pro přímou komunikaci o jednotlivých strategických projektech města funguje Urban centrum umístěné na Staré radnici, magistrát disponuje informačním střediskem, kam jenom za minulý rok přišlo v rámci služby vidimace a legalizace přes dvacet devět tisíc žádostí.
Nejvíce dotazů bylo směřováno do oblasti živnostenské a majetkové agendy, sociální oblasti či dopravní agendy.
Na Malinovského náměstí je občanům k dispozici služba Czech Point, kde může člověk na jednom místě získat výpisy z katastru nemovitostí, z obchodního a z živnostenského rejstříku a od ledna rovněž i výpis z evidence rejstříku trestů.
Nicméně to není všechno. Zcela novou a v České republice ne příliš rozšířenou službou občanům je sledování jednání brněnského zastupitelstva na webových stránkách města. Tady má každý občan možnost vidět „své“ zastupitele a sledovat jednotlivé body jednání bez toho, aby si musel brát dovolenou a tak podobně. Jedná se o zcela nový přístup úřadu k občanovi.
Důvodem elektronické cesty je také to, že stále více přibývá obyvatel, jež požadují informace v elektronické podobě. Jestliže ještě v prvním lednovém týdnu navštívilo magistrátní internetové stránky www.brno.cz přes jednatřicet tisíc lidí, pak nyní je to přes devětatřicet tisíc lidí za týden.
Je zcela jistě mnoho věcí, které chceme a budeme zlepšovat, kde máme ještě rezervy. Proto toto ocenění chápu spíše jako potvrzení dobrého směru fungování úřadu.

Roman Onderka
Autor je primátorem města Brna


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2390x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 37
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist