Petr Paulczyňski: homepage

Něco brněnských Zelených srand.

V minulých dnech proběhlo pár zpráviček od Zelených. Ó jak je mají někteří novináři rádi.

Sranda první.
Co mohou dělat regionální a místní samosprávy proti změnám klimatu? To je téma mezinárodní konference, kterou ve čtvrtek v Brně hostí kancelář ombudsmana. Přednášet na ní budou ministr životního prostředí Martin Bursík, televizní rosnička Taťána Míková nebo třeba Jan Pretel z hydrometeorologického ústavu.
S příspěvkem o "zelených opatřeních" města Brna vystoupí náměstek primátora a Bursíkův stranický kolega Martin Ander. Podle něj už tato opatření mají své výsledky.
"V panelovém domě v Oblé ulici, který město před pěti lety zateplilo, se prokazatelně snížila spotřeba tepla o sedmdesát procent," pochlubil se Ander.
Pořadatelé na konferenci sezvali i zahraniční odborníky z Británie či Francie.
Zdroj: zpravy.iDNES.cz - Brno, 26.3.2008 *****Pretel, Pretel - už vím. Přečtěte si o něm na -  http://hermanek.bigbloger.lidovky.cz/c/28367/Globalni-otepleni-neexistuje.html.
Spletl jsem si ho s Ryndou, toho by měli pozvat -  http://www.paulczynski.cz/index.php?p=clanek.te2&form[0]=1922
A Anderovo chlubení jedním zatepleným barákem je k smíchu. Tento proces byl zahájen ještě v době, kdy pan náměstek pobíhal po náměstí pod heslem Ander Duha - města vzpruha. A tak se nám to pomalu naplňuje.

Sranda druhá.
Žáby dostanou další bezpečné přechody. V Brně-Žebětíně vzniknou další zátarasy, které zabrání žábám z tamního rybníka přecházet přes silnici. Stavbu zábran a tras pro obojživelníky za 1,5 milionu korun schválili městští radní. Zábrany se budou budovat příští rok, v letošním rozpočtu na ně nejsou peníze. Měly by zachránit život zvířatům, která nyní při jarní migraci končí život na silnici, protože je přejedou auta.*****Nemám nic proti žábám. Akorát si myslím, že toto město má potřebu peněz někde úplně jinde, protože do těch podchodů pro žáby už jsme snad vrazili dost. Nebo se ty žáby v těch stávajících podchodech tak městnají, že se musí stavět další? Nebo je to spíš úlitba jednomu Zelenému zastupiteli, jehož hobby toto dlouhodobě je?

Sranda třetí.
Pořád slyším výkřiky, jak R43 půjde středem sídliště. Následující obrázek dle mne usvědčuje ty, co to tvrdí ze lži. Ale tady ta sranda přestává, nebo ne?


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2156x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 37
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist