Petr Paulczyňski: homepage

Ať žije cenzura aneb po zobáku poznáte je.

Zastupitelka za Zlatuškovce Zuzana Brázdová chce zakázat premiéru v Národním divadle. Vadí jí autor- Daniel Landa. Paní zastupitelka sice neví o čem má být ona premiérová hra - Zlatý drak, ale vadí jí autor, prý hrál v mládí v Orlíku, který měl rasistické texty.

Taky hodlá vyvolat podpisovou akci v Zastupitelstvu.
Paní kolegyně. Mně je Dan Landa šumafuk, ale už dopředu hlásím. S mým podpisem nepočítejte. A taky vyvinu veškeré své úsilí, aby se Vám pod ten Váš cenzorský seznam podepsalo zastupitelů co nejmíň.
Blahopřeji panu Anderovi s nímž jinak mnooho společných postojů nemám, k  jeho stanovisku, který odmítá "politicky zasahovat do umělecké svobody".
Divím se v míře více než malé naopak stanovisku designovaného náměstka Dana Rychnovského z KDU, který se vyjadřuje dost rasantně proti. Tam asi budou důvody náboženské, protože hermetismus z něhož hra vychází je tajné učení přístupné jen uzavřenému okruhu zasvěcenců. A s tím asi křesťané budou mít problém. A asi i s Jungem, z jehož díla to má volně vycházet. (Carl Gustav Jung (26. července 1875 Kesswil, Švýcarsko – 6. června 1961 Küsnacht, Švýcarsko) byl švýcarský psycholog a psychoterapeut, zakladatel analytické psychologie. Jeho přínos psychologii spočívá v pochopení lidské psychiky na pozadí světa snů, umění, mytologie, náboženství a filosofie. Má významný podíl na zkoumání příčin a léčbě schizofrenie.)
Protože když jde o křesťanské hodnoty, tak lidovci neznají bratra. Někteří ani ne sestru.  Koukejte jak zametli s Bárou. Jen se bojím, aby novodobí Koniášové nezavedli pálení závadných děl na náměstí. A na závěr jedna o jezuitech
O Jezuitech
Mel in ore,
verba lactis,
fel in corde,
fraus in factis ( Walhter 14 577)
Překlad:
Na jazyku med,
slova jako sníh,
v srdci chová jed,
klam je ve skutcích.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2029x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 26
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist