Petr Paulczyňski: homepage

Kdo je v chalupě pánem, pane primátore?

O uplynulém  víkendu měli brňané  poprvé možnost prohlédnout si na Špilberku upravený jihozápadní bastion pevnosti. Vstup je znovu vystavěný v místě, kde se dochoval půdorys původní obranné stavby.

V dobách obléhání Švédy sloužil brněnským střelcům k lepší orientaci a zároveň jim poskytoval i větší ochranu než obyčejné hradby.

Když se na radě města jejímž jsem byl členem vedly sáhodlouhé diskuze, zdali ty těžké peníze do renovace vložit (protože vždy byly důležitější věci nežli tohleto), byl jsem vždy pro. Jde o monumentální dílo které bezpochyby má svůj genius loci. Proto mne překvapila informace, že zbytky stavby v podzemí byly otevřeny výjimečně a jeho pravidelné zpřístupnění Muzeum města Brna prý ještě zváží.

Tak se ptám Rady města, co a proč se má zvažovat. Když už se tam ty prachy a že jich sakra bylo vrazily, tak proč by to mělo zůstat zavřeno. Muzeum města Brna se asi muselo zbláznit, tady není co zvažovat. To je přece turistický tahák jako vyšitý. 

Taky mně  zajímá, jestli ten Špilberk někoho zajímá. Tak třeba pronájmy prostor, počet lidí a co vlastně dělají, kam jdou peníze které stojí provoz, proč je půlka Špilberku zavřená, jaký stav depozitářů a vůbec. Už jsem se zajímal jednou a nestačil jsem utíkat. Šťoural jsem se klacíkem ve vosím hnízdě. A budu muset asi zase začít.

Ukradený obrázek nechtějí vrátit, bastion nechtějí otevřít, pane primátore ptám se Vás proč? Kurňa kdo je v té chalupě pánem? Za co teda město vyhodilo ty desítky milionů?


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2144x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 54
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist