Petr Paulczyňski: homepage

ZMB 27.5.2008 - on-line

Tak po měsící zase tady. Dnešek může být zajímavý především bodem č.90 který nám nebyl dodán. A nejde o málo. RMB chce zaplatit 10 milionů pokuty, které my zaplatit nechceme. Tak uvidíme.

Začínáme schvalováním programu, což jako technický bod bývá bez problému, ale dnes se mohou dít věci. Budeme chtít tento bod předřadit. A už je to tady. Ale další slušný výdrb. Nemáme co předřadit, protože ten materiál se prý dosud množí. Tak to je naprostá novinka. Na pořadu je bod, který ani v hodině zahájení ZMB není na stole. Primátor navrhuje aby se bod projednával až po přestávce. Je 8,20 a bod stále není.

Navrhujeme opětovně zařadit bod týkající se investičního procesu - to je ten, kvůli jehož nezařazení jsme minule odešli.

8,21 - konečně. Avšak Blažek konstatuje neúplnost materiálu. Probíhá zmatená diskuze, ale konečně se bude hlasovat o změně programu.

Opětovný pokus na zařazení bodu na zrušení investičního procesu zase neprošel.

A protože koalice prostřednictvím primátora a jeho komentáře předvedla opětovně aroganci moci, nezbylo nám než vyjádřit svou nevůli k takovému postupu opakovaným odchodem z jednacího sálu.

Je třeba, aby si občané uvědomili, že nejde o obstrukci "mýrnyx-dýrnyx", ale o hlasování nohama. Nemůžeme se smířit s tím, že prakticky 6 lidí má v rukou miliardy a Zastupitelstvo si bere pouze jako rukojmí svých indiividuelních záměrů .

A přestože primátorův tah na branku někdy uznávám, dnes svými komentáři naštval i mně.

A panu Zlatuškovi, který při našem odchodu trousil zasvěcené poznámky, že někteří z nás odcházejí z donucení ,bych chtěl vzkázat: Běžte si nechat vyšetřit hlavu místo pana Šímy.

12.15 Původně jsem už počítač nechtěl vybalovat. Ale protože celé ZMB skončilo před desátou a od půl jedenácté do teˇse vedou polemiky na téma kauza Wilson.. Připomíná mi to rozhovor hluchého s němým. Nemá cenu tady a teď uvádět jednotlivé příspěvky. Ale k celému případu se z pohledu tohoto ZMB se určitě vrátím. Protože za kulisami se děly a dějí věci nestandardní.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2034x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 58
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist