Petr Paulczyňski: homepage

Vyhodili 10 milionů. A ještě z ODS dělali blbce.

O stěžejním bodu dnešního zastupitelstva - kauze Wilson jste již jistě slyšeli. Podstatou aféry, ani fakty zda smlouva s ministerstvem obrany byla dobrá či ne, kdo ji uzavíral a za jakých okolností, se zabývat nechci.

To je jiný příběh. Mne zajímá průběh od okamžiku, kdy ministerstvo obrany vysolilo městu jakousi smluvní pokutu. Není zajímavé ani to, kde se vzala ona penalizační částka a zda je její výše správná.

Chci psát o něčem jiném. O takové té malé české lumpárničce, kdy koalice vyrobila zcela jiný příběh, jen aby mohli říci: "Museli jsme zaplatit 10 milionů a může za to ODS".

Hlavními protagonisty tohoto vyhození městských peněz z okna byli sice Zelení, ostatní herci byli druhořadá šmíra, ale asi ten trapný kus museli společně sehrát v rámci zachování koalice, když už nemají na repertoáru své kladné kusy.

Je naprosto nestandardní, aby bod zastupitelstva nebyl ještě 20 minut po začátku zasedání na stole. Prý proto, že ráno RMB doplňovala  druhou variantu usnesení o níž se později ukázalo, že pro ni nikdo z nich nehlasoval. Šaškárna, opičárna, nedůstojná hra.

Nepomohly ani argumenty, že tuto pokutu netřeba platit, že není právně platná, že se jedná o jiném řešení. Koalice se prostě dohodla že pokutu zaplatí, tak ji zaplatí. Veškeré věcné a logické argumenty smetla se stolu a vyhodila 10 milionů z okna. Převzala tak zcela na sebe odpovědnost za tento desetimilionový výdaj. A jsem zvědav, zda se nenajde někdo, kdo podá trestní oznámení na mrhání městskými prostředky.
A to nehovořím o zákulisní šuškandě, kdo a u koho si tuto akci(vystavení penalizační faktury) objednal.

Proč jsme ovšem potom 5 hodin mlátili prázdnou slámu, když dopředu bylo rozhodnuto o osudu kauzy, mi uniká.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2204x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 42
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist