Petr Paulczyňski: homepage

ZMB 25.6.2008 on -line

Po včerejší vyčerpávající bitvě bychom dnes měli dokončit zbývajích asi 20 bodů. Ale i tam jsou některá čertova kopýtka, takže uvidíme. Klíčový bod je ovšem ten poslední - zvýšení daní z nemovitostí, na němž se nedohodla ani sama koalice. A navíc je tam fatální porušení pravidel - nebylo projednáno s městskými částmi. Asi v rámci té deklarované otevřenosti nového vedení.

11,45 konec

11,10 Michalík-ODS-uzavírka ulice Husovy versus oprava plynu Úvoz. Požaduje detailní informaci o průběhu příprav investic fotbalový stadion, JKC a Rondo.
Pavouk, tedy já  jsem interpeloval zhoršující se stav v černém plakátování a požaduji programové řešení tohoto fenoménu.
Prchal-ODS-Navrhuje, aby Dopravní podnik vrátil část dotace za neposkytnuté výkony odpadlé ve včerejší stávce
Blažek-ODS- kritizuje Zelené za postup při boji s hazardem a upozorňuje, že jako vládní strana mají iniciovat legislativní změny a ne populisticky vyhlašovat petice.
Dubská-Zel-žádá oddělenou nekuřáckou místnost v magistrárním bufetu. Teda její starosti a Rotschildovy peníze bych chtěl mít. A to prohlašuji jako nekuřák. Ovšm tolerantní nekuřák. Nikoliv militantní jako někdo.
Jankůj-ODS-žádá právní rozbor situace za níž město zaplatilo pokutu 10 milionů v kauze Wilson

10,35 Máme po přestávce. Teď už jen interpelace.
Pelán-ODS-proč Zelení pijí o přestávce vodu z PET lahví a přtom požadují dotaci na kampaň proti témuž
Vlašín - Zel-brojí proti Masarykovu okruhu a ptá se za co utratil okruh 10 mil. dotaci
Flamiková-Zel-Petice proti množení heren ve městě

Malá vsuvka: včerejší jednání ZMB zhodnotilo Moderní Brno takto. Brněnští zastupitelé se pochválili, jak za letošek ušetřili, a tak jim zbylo i na investice, které si většina jiných měst nemůže dovolit, například již druhý žebětínský podchod pro žáby nebo trubače na Špilberku.
No, jak je vidět, nová radniční koalice nelhala. Peníze určené původně na velké rozvojové projekty, které město prokaučovalo, se opravdu rozdělily do projektů malých. (Z hlediska investiční prozíravosti je to asi totéž, jako když malé děcko celé své kapesné utratí za cetky.)

Pokračují interpelace
Kůta-KSČM- prohlašuje Programové prohlášení rady za nedůvěryhodné, kritizuje ho a žádá vysvětlení rozporů prohlášení a skutečnosti.
Březa-KSČM-interpeluje rozpory při privatizaci domu Dubová 1-3-5 v Jundrově
Býček-KSČM-kritzuje průběh oprav na Údolní

9,55 Tak jsem prognózoval správně. Bod o daních byl stažen. Takže se sejdeme o prázdninách. To jsem zvědav, kolik nás bude.

9,35 Ve věci rekonstrukce Hlídky byl bod přerušen. Právě jsme schválili dalších 100 milionů na rekonstrukce parků.

9,20 Diskuze okolo zázračného navýšení nákladů o 14 milionů na rekonstrukci objektu Hlídka. O tom jsem už psal v článku Pěkně nám to stoupá. (http://www.paulczynski.cz/pekne-nam-to-stoupa.html)

8,55 Vede se diskuze na téma, k čemu jsou bodová kriteria, když na konci se z programu vyřadí akce, která má více bodů než ty co se tam dostaly. Zřejmě další ukázka průhlednosti a otevřenosti.

8,30 Abyste rozuměli. Uvedený materiál obsahuje soupis různých rozvojových projektů seřazených podle nějakého bodového klíče. Ale ne vždy je při zařazování projektů "nad čáru a pod čáru" přihlíženo k dosaženým bodům. Vede se obrovská diskuze o Útěchově. Kolegyně Brázdová prý jak jela okolo na kole slyšela, jak si občané povídají, že jde o nějaké kurty pro přátele vedení radnice. To je dobrý argument. Já sice na kole dlouho nejel, ale ještě si pamatuji, že na kole určitě neslyšíte, co si kdo povídá. Ale asi to byl bonmot.

8,10 - přítomno 38 začínáme.. Běží diskuze mezi panem Boreckým KSČM a starostou Janištinem nad jedním z bodů rozsáhlého materiálu Integrované plány rozvoje. Tak nevím, jestli jsem se neocitl na zasedání líšeňského zastupitelstva. A vida. Stejný názor vyslovuje primátor. Ale je mu to platný jak mrtvýmu tenisky. Pan Borecký pindá dál. Nikdo neví co to mele, všichni usínají.

8,05 Primátor gonguje do sálu v němž je 16 zastupitelů z 55

7,50 Za 10 minut se má začínat a v jednacím sále jsem sám!!!!

7,45 Když jsem včera v 11 dopoledne prognózoval dvoudenní zasedání, nespletl jsem se. Tak to zkusím znovu. Stáhnou ten bod. Na druhé straně, pokud by zvýšení mělo nabýt platnost k 1.1.2009, musí být schváleno do konce srpna. To by znamenalo mimořádné zastupitelstvo o prázdninách. Když jsem tak viděl to "nadšení" z dvoudenního zasedání, tak na druhé straně nevím.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2153x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 50
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist