Petr Paulczyňski: homepage

ODS by se očistit měla, především o Topolánka

Kdysi jistá naděje po, v té době unaveném, Václavu Klausovi, dnes neurotik bez elementárního sebeovládání, osoba zodpovědná za infiltraci politických struktur, včetně ODS  „pravdoláskovou“ klikou konečně pochopila, že bez dvou poslankyň SZ a tří až čtyř poslanců ODS asi vládnout nebude.

Možná, že by mohl poradit jeho další historický vynález, český Borman Dalík. To by ovšem nemohlo být několik týdnů před krajskými volbami. V těch ODS objektivně uspět nemůže. A tak jde jen o to, kolik vlivných a rozhodných členů výkonné rady a vedení ODS ztratí své existenční jistoty spojené s vedením krajů a nakolik ostrakizovaní poslanci SZ a ODS najdou společnou řeč. Pokud ji najdou, jsou představy o vládnutí v demisi až do konce volebního období pouze poetickou alternativou.

ODS měla před posledními parlamentními volbami reálnou šanci vládnout dvě volební období. Zcela unikátní pak byla možnost změnit po dohodě s ČSSD volební systém a vyléčit vřed politické instability většinovou terapií. To by ovšem Topolánek nesměl ve své krátkozrakosti dopustit, aby ODS byla infiltrována prvky Havlova nazírání na svět a opírat se o bezskrupulózní osoby typu Martina Bursíka. Za těchto zkratkovitě popsaných okolností by se dalo prásknutí dveřmi doprovázené křikem o očistě považovat za rozumnou možnost. Zvláště pak pro perspektivu ODS. Ovšem práskat, práskat se bude až v koncem října.

http://www.ceska-media.cz/article.html?id=252448

************************************************
Pavoukův dodatek. Novák, Novák, to sis dovolil hodně


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2128x, známka: 2.9
Kategorie: Svět Modrého ptáka
online: 29
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist