Petr Paulczyňski: homepage

Xaver dostal cenu za Doživotí

Luboš Xaver Veselý získal prestižní cenu Egona Ervína Kische za kontroverzní knihu Doživotí. Cenou E. E. Kische vyznamenává Klub autorů literatury faktu při České obci spisovatelů nejzajímavější počiny v tomto žánru.

Doživotí, kterou vydalo nakladatelství XYZ-knihy, je kniha plná emocí a tvrdých lidských příběhů, otevřené rozhovory s českými doživotně odsouzenými zločinci, z jejichž osudů běhá mráz po zádech.

„Doživotí je jeden z nejzajímavějších titulů za rok 2007. Ta kniha je něco, co v Čechách doposud nebylo. Nedá se číst jen tak, každého musí zaujmout, v dobrém či ve zlém. Cenu E. E. Kische za rok 2007 si zaslouží." řekl při slavnostním předávání ceny Karel Richter předseda poroty.

„Nečekal jsem, že knížka Doživotí vyvolá takové reakce. Vyslechl jsem si na ni spoustu názorů a to, že, získala tuto prestižní cenu, mě ujistilo v tom, že mělo smysl ji věnovat tolik práce a času a že to byl dobrý nápad." prohlásil nový držitel ceny Egona Ervína Kische Luboš Xaver Veselý, který v těchto dnech pracuje na volném pokračování knihy Doživotí a pracovním názvem Druhý břeh.

 http://www.certnakoze.cz/rozhovory/celebrity/xaver-dostal-cenu-za-dozivoti-374.html


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2159x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnského dění
online: 60
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist