Petr Paulczyňski: homepage

Zase blbneš Richarde?

Jeden z mých potápěčských kamarádů, který je v současnosti na Bali, poslal fotku ze své hazardérské činnosti. Mimochodem už 2x utekl smrti ze spárů. Naposledy loni, tam kde je teď. Na Nusa Penidě.

Chce si splnit jeden ze zásadních potápěčských snů. Potkat Měsíčníka svítivého neboli Mola Mola. Měsíčníci se od ostatních ryb odlišují zploštělým kruhovitým tělem, které je dozadu vyklenuté a zakončené řadou přívěsků, které představují jakýsi druh ocasní ploutve. Hřbetní ploutev a řitní ploutev jsou úzké a velice vysoké. Prsní ploutve jsou okrouhlé, břišní ploutve chybějí. V malých ústech je v každé čelisti po páru zubů srostlých v destičku, které vytvářejí typický zobákovitý útvar. Má až 3-4 m a váží 2-3 tuny

Ale o mole jsem vlastně psát nechtěl. Já chtěl psát o vlnožilovi.

Jeho mail:
Na Nusa Penidě před 14 dny zahynula při potapění na "Blue Coner" celá čtyřčlenná rodina z Česka, včetně místního "divemastra Já si tam kromě nádherných 5-ti metrových mant  hrál i
s nejjedovatějším hadem na světě tzv. "vlnožilem", zatímco místní domorodci a potápěči v hrůze vyskakovali z vody :-))))
Tak jsem se připravoval na ty nejjedovatější potvory v Česku :-))))

Richard

A přiložil fotku, že nekecá. Akorát že fotka není moc kvalitní. Ty bublinky jsou plankton, který potápěč moc nevnímá, ale na fotce ruší. Tak přidám jednu fotku vlnožila "čistou". Tahle mrška má tolik jedu, že by to stačilo na zabití tří potápěčů.

To je celý Richard. Dobrodruh. Ale tu Mola Mola bych chtěl vidět taky. Už mi zbývá jen ona, velrybák a velký bílý. Na toho se chystám. A pak můžu potápěčsky umřít. Ale potápí se i starší, tak uvidíme.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2191x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnského dění
online: 45
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist