Petr Paulczyňski: homepage

Bořme mýty!

Obracíme se s otevřenou výzvou ke všem členům Občanské demokratické strany: Skončeme s atmosférou strachu z budoucnosti a nahraďme ji diskusí o klíčových otázkách, o kterých se zatím bojíme veřejně hovořit!

Chceme dále vládnout za každou cenu - i za cenu, že nejsme schopni plnit náš volební program?

Chceme se nadále bránit otevřené politické diskusi jen proto, že si vytváříme nedotknutelné mýty kolem Lisabonské smlouvy, českého předsednictví EU či rychlého zavedení eura?

Chceme nést politické náklady koaličního vládnutí i za cenu, že ODS bude, aniž bychom o tom vedli zásadní polemiku, směřovat pod tlakem koaličních partnerů stále více doleva?

Chceme bez široké diskuse akceptovat avizované politické dohody s Jiřím Paroubkem, byť účelově uzavírané kvůli připravovanému předsednictví EU?

Chceme rezignovat na vlastní názory jen proto, že se bojíme diskuse o řešení současné situace třeba i předčasnými volbami?

Je mnoho takových zásadních otázek. Bez otevřené diskuse a ochoty přijmout z nich třeba i trpké závěry, nemůžeme nástup levice zastavit. Nesmiřujme se s tím! Bořme mýty! Bojujeme o budoucnost naší země, nejen o posty.

Jan Bürgermeister (poslanec Parlamentu ČR)
Jiří Janeček (poslanec Parlamentu ČR)
Eva Dundáčková (poslanec Parlamentu ČR)
Petr Bratský (poslanec Parlamentu ČR)
Zdeňka Horníková (poslanec Parlamentu ČR)
Daniel Rovan (poslanec Parlamentu ČR)
Boris Šťastný (poslanec Parlamentu ČR)
Libor Ježek (poslanec Parlamentu ČR)

V případě zájmu se k výzvě můžete připojit na adrese: region.prazsky@ods.cz

V Praze dne 21. listopadu 2008
*************************************************************
Pavoukův dodatek. Což o to, já bych bořil, jenom aby mně pak někdo nespočítal hodinky jak Bémovi. A taky se skepticky dívám na jména některých vyzývatelů. Třeba zrovna pan pan poslanec Šťastný. Napřed kope Julínkovi do reformy a naráz je pravicový. Chce zakazovat kouření a to je prý pravicové.
Vážení kolegové co vydáváte výzvy do novin, místo abyste je vytáhli na kongresu. Bojím se , že začíná proces který jeden můj kolega, řadový straník nazval: Smrt ODS v přímém přenosu.
Jo a hrozně jsem zvědav, co dnes vypadne z Výkonné rady. Že by to bylo něco na téma v jednotě je síla, se mi nezdá. Mně stačily  projevy MT a PB na sněmu v Brně. Metodou jeden čehý a druhý hot, tu káru daleko nedotáhneme.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2228x, známka: 2.9
Kategorie: Svět Modrého ptáka
online: 40
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist