Petr Paulczyňski: homepage

Hladký vs. Zlatuška - další kolo.

Hladký zastupitelům
Vážení členové Zastupitelstva města Brna,obracím se na  Vás jako na demokraticky zvolené zástupce občanů města Brna.

V pondělí (20.4. 2009) jsem vyhrál výběrové řízení na místo vedoucího Odboru kultury Magistrátu města Brna. V komisi výběrového řízení zasedali, mimo jiné, i někteří členové Rady města Brna.  

Při nejbližším zasedání Rady města Brna, které se uskutečnilo následující den (21.4.2009), jsem byl radním Jiřím Zlatuškou, na základě jeho vědomě  nepravdivých výroků, zcela bezprecedentně diskreditován.

Rada města Brna v důsledku tvrzení pana Jiřího Zlatušky následně zrušila výběrové řízení. Toto jednání Rady města Brna lze pochopit pouze s přihlédnutím k tomu, že někteří její členové uvěřili slovům Jiřího Zlatušky. Proč také ne, vždyť u člena Rady města Brna je pravdomluvnost základním předpokladem k výkonu tak významné funkce. Pan Jiří Zlatuška navíc svá tvrzení zopakoval i v médiích.

Nezbylo mi nic jiného, než poslat panu Jiřímu Zlatuškovi otevřenou výzvu k předložení alespoň jediného prokazatelného důkazu, kterým by potvrdil tak závažné a hrubé napadení, jemuž jsem byl vystaven. Zároveň jsem ho vyzval, že pokud tak neučiní, nechť odstoupí ze všech veřejných i politických funkcí.

Na tuto otevřenou výzvu mi pan Jiří Zlatuška nebyl schopen předložit jediný důkaz nebo relevantní argument, který by ho opravňoval k tak hrubému a veřejnému osočení mé osoby.
Místo prokazatelných argumentů nebo omluvy, napsal pan Zlatuška dva dopisy, jejichž vypovídající hodnota, z hlediska mé žádosti o doložení  jeho tvrzení, je naprosto nulová.

Tyto dopisy naopak svědčí o zarážející nezodpovědnosti pana Jiřího Zlatušky vůči ostatním členům Rady města Brna, potažmo Zastupitelstva města Brna, které svým jednáním vědomě uvedl v omyl.

Důsledky tohoto jednání jsou však velmi závažné a dají se shrnout do třech bodů:

1. Pan Jiří Zlatuška je vysoce postavený politik, který zneužil svou funkci k ničení pověsti zcela bezúhonného občana města Brna.

2. Pan Jiří Zlatuška nerespektuje výsledky výběrového řízení, které řádně vypsal Magistrát města Brna, čímž znevažuje práci svých kolegů z Rady města Brna, ale i dalších osobností, které byly členy této komise. Dokonce tuto komisi ve svých dopisech zesměšňuje (viz jeho skandální výrok o údajné „indispozici“ této komise).

3. Pan Jiří Zlatuška svým chováním znedůvěryhodňuje jednání Rady města Brna a to až do té míry, že Rada zruší dlouhodobý složitý proces odpovědného rozhodování členů výběrové komise. Tento postup ve svém důsledku zásadně oslabuje důvěru občanů města Brna v zastupitelskou demokracii a v transparentnost jednání nejvyšších politických orgánů tohoto města.

Vážení členové Zastupitelstva města Brna,
nedopusťte, aby tato arogance moci pana Jiřího Zlatušky ohrozila dobrou pověst všech volených zástupců občanů.

Marek Hladký

P.S.:  21.dubna t.r. se do mého života vrátila doba totality, kdy na základě drbů a klepů bylo rozhodováno o profesním osudu člověka. Budou-li mít tyto praktiky nadále zastání u politické reprezentace města, pak se něco takového může stát i komukoliv z Vás.  
 

 

Zlatuška Hladkému:
Pane Hladký,

těší mne, že se těšíte, jak píšete, podpoře, které se Vám dostává. Z hlediska výběrového řízení ji nepovažuji za relevantní. Zájmem obyvatel Brna je obsadit kvalitně uprázdněné místo na odboru kultury pracovníkem, který nemusí nutně dosahovat kvalit pana Reissnera, ale budou tam aspoň předpoklady pro práci tomto místě, případně perspektiva dalšího růstu takového pracovníka. I kdybyste mi byl osobně jakkoli sympatický, nic by to tomto základním požadavku nezměnilo.

Mé voliče i nevoliče (zastupuji všechny občany a nevybírám si) může jistě oslovit zájem o to, aby byl vedoucím na odboru kultury vybrán člověk, který bude mít dispozice v oblasti pravomocí magistrátu směrem k brněnské kultuře a jejím organizacím kompetentně pracovat, bude splňovat předpoklady pro manažerské působení i práci s podřízenými včetně respektování obecných zásad kodifikovaných (zákoník práce, atd.) nebo samozřejmých či před kodifikací stojících (zákaz diskriminace na pracovišti, atd.), bude jazykově vybaven, aby byl schopen obecného přehledu v oblasti aspoň na evropské úrovni a nebude exponentem několika zainteresovaných osob, pro které bude dělat patolízala či sběratele informací o tom, kdo ze zaměstannců si na premiérách dovolí mluvit s někým z předchozího vedení či jen vyslovit sympatie k někomu, kdo není aktuální věrchuškou předem autorizován, atd., atd. V tomto zájmu odhlížím od osobních sympatií nebo nesympatií a opakuji, že zrušení výběrového řízení jsem nenavrhoval s cílem někoho konkrétního prosadit či odmítnout, ale že obsazením prvního místa jsem měl za natolik zpochybněný celkový výsledek práce v komise v naprosté obecnosti, že jsem to považoval za naprosto případný krok - a jsem rád, že jsem v Radě města Brna s tímto návrhem neskončil v měnšině. Jistě však viliči i kolegyně a kolegové v Zastupitelstvu o mně dělají obrázek na základě nejen této kauzy a váš apel na "jednoznačný signál" nezůstane nevyslyšen (jakkoli je slovo "signál" v této souvislosti stylisticky zcela nepatřičné a velmi neohrabané; nemluvě o tom, že signál je z povahy významu toho slova vždy jednoznačný, nejvýš by se mohlo stát, že by nebyl zřetelný nebo rozpoznatelný).

Rád bych Vás upozornil na to, že jsem sice na Vaše výtvory reagoval (už toho nechám), ale že jsem od Vás žádný dopis nedostal jako takový nedostal. Přestože ostatní zastupitele (a mně mezi nimi) informujete o tom, že jste mi svůj otevřený dopis poslal, nestalo se konkrétně to, že bych dostal Váš dopis s průvodním textem obreacejícím se na mne přímo. Dostal jsem pouze jako zastupitel maily s generickým průvodním textem adresovaným zastupitelům obecně. Fakt, že se jako jeden ze statupitelů dozvídám, že jste mi poslal dopis, který označujete za otevřený, ještě neznamená, že byste neměl před takovým hromadným upozorněním poslat ten dopis mně s přímým oslovením adresáta. Opravdu si myslíte, že pokud nezvládáte ani náležitosti běžné korespondence, že byste měl na působení na magistrátním odboru kultury v jakékoli pozici, nejen pozici vedoucí?

Chválím Vám ovšem, že se věnujete psaní. Pište dál otevřené dopisy, ukážete, že umíte psát i počítat (zatím jste v číslování zřejmě žádné pořadové číslo nevynechal, což je dobré). I když děláte chyby, vytrvalým psaním může v dlouhodobé perspektivě dojít k jisté míře kultivace osobnosti, atd., atd. Není to pravidlo, které by se dalo tesat do kamene, samozřejmě existují výjimky, vždy je ale možné doufat v to lepší, co v lidech je.

Srdečně zdravím a přeji užití slunečného víkendu,

Jiří Zlatuška
*************************************************************
Pavoukův dodatek. Zlatuška dále perlí. U pisatele doufám, že v něm něco dobrého najdeme už několik let. Marně. Zatím je čím dál horší. Nedávno se zmínil jednomu činovníkovi na radnici, že mne před lety zatáhl do kauzy Jalta proto, že jsem se mu zdál mediálně zajímavý. Tudíž kultivace osobnosti o níž píše , zdá se v jeho případě v nedohlednu, i kdyby popsal víc papíru než Sienkiewicz. Vyslovuji názor - doměnku, že asi nebude zcela duševně zdráv.
 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2632x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnského dění
online: 42
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist