Petr Paulczyňski: homepage

Dža andre bul Pavle Pečínko.

Pro ty, kteří neznají romsky, je to odeslání do míst, kde záda ztrácejí své poctivé jméno. Proč tak zhurta? A kdo je to vůbec ten Pečínka, kterého tam posílám? Pan Pečínka je redaktorem periodika financovaného ministerstvem kultury.

Je to plátek vydávaný Společenstvím Romů na Moravě, o. p. s. zaměřuje své aktivity na integraci Romů do společnosti v různých oblastech života a na snižování jejich sociálního vyloučení. Šéfem tohoto spolku, jehož výsledky má každý možnost posoudit sám, je pan Holomek, jemuž jsem na svém webu věnoval 23 glos a jeho vztah ke mně je tudíž jasný jak křišťálová studánka.

Pan Pečínka totiž v květnovém čísle Romano hangos lhal, když popisoval oslavu Mezinárodního dne Romů v Brně. Jak já tuto akci viděl máte možnost posoudit na
http://www.paulczynski.cz/zelenym-tece-do-bot-tak-shaneji-romske-hlasy.html

Zkreslil tendenčně co mohl. Napsal například: Po něm promluvil náměstek primátora za Stranu zelených Martin Ander: „Myslel jsem si, že na Dni Romů už skoro není nutné co měnit. Včera jsem ale na zastupitelstvu slyšel dotaz jednoho ze zastupitelů ODS, jestli těch 30 městských strážníků má dneska chránit účastníky průvodu nebo naopak obyvatele města před účastníky průvodu,“ kritizoval Ander nepřímo zastupitele ODS Petra Paulczyňského, pověstného tím, že kdysi podepsal manifest společně s některými členy krajní pravice.

Lež č. 1- Moje otázka na zastupitelstvu zněla:  "kdo zaplatí asistenci 30 strážníků při pochodu Romů a zda jsou určeni k ochraně pochodujících či okolí“. (viz můj článek
http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/78514/Pochod-Romu-pohlida-policie.html )

Lež č.2-to co jsem podepsal(společně sřadou významných osobností), byl manifest DOST - který prosazuje tyto hodnoty:
* Uznáváme hodnotu národa a vlasti jako konstitutivní prvek utváření lidské osobnosti a odmítáme se rozplynout v tavícím kotlíku vykořeněného kosmopolitismu.
* Uznáváme hodnotu autentického náboženství a odmítáme jeho řízené odstraňování z veřejného života, ale také jeho zneužívání pro nenáboženské cíle.
* Uznáváme západní, anticko-křesťanské kořeny naší tradiční kultury a odmítáme její účelové „úpravy“ v duchu tzv. politické korektnosti.
* Žádáme  proto vrcholné české politiky, aby se postavili za obranu občanských práv a svobod, a to i ve vztahu k orgánům EU. 
* Žádáme české žurnalisty, aby důsledně usilovali o objektivitu bez diskreditujícího nálepkování odpůrců nové ideologie jako tzv. extrémistů, ultrapravičáků.
* Žádáme české soudní orgány o důslednou obhajobu svobody a to zejména  o její omezení v souvislosti s tzv. antidiskriminačním zákonem....

Tyto a další požadavky stojí v občanské iniciativě  D.O.S.T. (Důvěra, Objektivita, Svoboda, Tradice), která hájí občanské svobody a tradiční mravní hodnoty a odmítá zavádění antidiskriminační legislativy podle diktátu EU.

A toto má být podle pana Pečínky manifest krajní pravice.

Lež č.3- Modrou stužku jako symbol ODS pak provokativně uvázal i Paulczyňský, který po zahradě šmejdil s fotoaparátem. „Je to pěknej grázl, zas to dá na ten svůj blog,“ charakterizoval ho jeden z přítomných. Pane Pečínko. Jednak jsem byl k uvázání stužky vyzván přímo paní zastupitelkou Dubskou, takže pokud provokace, pak z její strany a co se grázlů týče, určitě tam byli i jiní a větší než já. A  tónem tohoto odstavce jste se u mne deklasoval natolik, že se mi až chce vzkaz z titulku pro Vás doplnit o další moji znalost romštiny: dža andre minč tu dilinokar temenest presto buke. Romština v oblasti nadávek je velmi kouzelná. Tomu se nevyrovnají ani nadávky italské.

Jestli si pane Pavle Pečínko představujete jak jste napsal, že Romano hangos jsou prostě zajímavé noviny s určitou mírou zdravého napětí, tak to napětí se Vám v tomto článku podařilo.

U mně jste ovšem novinářský šmok a nemám si s Vámi napříště cokoliv říct. Jenom jedno. Maker mansa.

Doporučuji včerejší článek
http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/81455/Co-delaji-deti-na-vlakovych-kolejich.html

A také anketu k tématu zbytečné smrti dětí.
http://www.paulczynski.cz/anketa.html


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2402x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnského dění
online: 40
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist