Petr Paulczyňski: homepage

O Zlatuškových lžích

Vážení zastupitelé města Brna, na posledním zasedání ZMB došlo ze strany zastupitele a radního pana Jiřího Zlatušky k dalšímu napadání mé osoby a to formou vědomých lží a záměrně manipulovaných vyjádření. Proto jsem se rozhodl napsat „Třetí – a poslední – otevřený dopis Jiřímu Zlatuškovi“,

 ve kterém na základě faktů uvádím jeho tvrzení na pravou míru.

TŘETÍ - A POSLEDNÍ - OTEVŘENÝ DOPIS JIŘÍMU ZLATUŠKOVI


Pane Jiří Zlatuško,
na minulém Zastupitelstvu města Brna jste byl vyzván k doložení Vašich tvrzení, týkajících se mé osoby. Připomínám, že Vaše tvrzení zásadně přispěla k nerespektování výsledku výběrového řízení Radou města Brna na post vedoucího Odboru kultury Magistrátu města Brna. Toto výběrové řízení jsem ve dvou kolech a z 23 uchazečů řádně vyhrál. Na minulém Zastupitelstvu jsem, bohužel, nemohl dostat slovo, abych se obhájil a doložil, že Vaše tvrzení o mně nejsou pravdivá. Tento otevřený dopis je jediným způsobem, jak mohu reagovat a uvést věci na pravou míru.    
1.Tvrdíte, že předešlé dva otevřené dopisy jste nedostal, respektive že Vám nebyly adresovány. To je lež. Byly odeslány v elektronické podobě na adresu zlatuska.jiri@brno.cz. To je Váš oficiální mail zastupitele. Čtete-li pravidelně svou poštu, musel jste dopisy na této adrese najít. A protože šlo o dopisy otevřené, adresoval jsem je, logicky, také ostatním zastupitelům.
2.Vašim jediným a hlavním „důkazem“ proti mé osobě je dopis, který napsali odboráři z ČT Brno. Podle Vašich slov měl být tento dopis důvodem k mému „vyhození z České televize“. Zde jsou skutečná fakta: Dopis byl napsán odboráři dva měsíce po mém nástupu do funkce vedoucího výrobního úseku ČT. Týkal se potrestání jedné mé podřízené, produkční, která svévolně opustila pracoviště a odjela na Slovensko - s tím, že má dovolenou. Dovolenou jí ovšem nikdo nepodepsal. Celou věc jsem řešil ve spolupráci s právním oddělením ČT a tuto pracovnici jsem přiměřeně potrestal. Po právním rozboru, který byl odborům vypracován, již nikdy žádný jejich další dopis nenásledoval. Pane Zlatuško, tento dopis opravdu nebyl důvodem k mému „vyhazovu“. Dopis byl napsán v létě 2006, já jsem z ČT Brno odcházel – na vlastní žádost – v dubnu 2008. Využil jsem nabídky z Národního divadla Brno, kde působím dodnes. Tedy opět jste zastupitelům města Brna na minulém zasedání vědomě lhal.
3.Uvedl jste, že jsem se neúspěšně zúčastnil výběrového řízení na vedoucího programového úseku ČT Brno. Opět nemluvíte pravdu, protože na základě tohoto výběrového řízení jsem byl tehdejším ředitelem studia osloven, zda bych nechtěl vést výrobní úsek. Podotýkám, že obě funkce jsou na stejné úrovni, avšak vedení výrobního úseku má rozsáhlejší pravomoci řízení, včetně přímé finanční zodpovědnosti za výrobní úkol studia.
4.Tvrdil jste, že jsem nikdy nepřišel do pracovního styku s Vaší dcerou. Ani to není pravda. I pouhý laik pochopí, že programový a výrobní úsek spolu v ČT úzce spolupracují. Vaše dcera pracovala v programovém úseku; nebyla tedy mojí přímou podřízenou, avšak dopady její práce přímo ovlivňovaly činnost mých podřízených ve výrobním úseku. Na základě toho jsem s ní mnohokrát jednal.
5.Další Vaší lží, kterou jste na posledním Zastupitelstvu veřejně uvedl, bylo, že jsem s Vaší dcerou neměl nikdy pracovní konflikt a tudíž nemáte osobní důvod mi škodit. Avšak z titulu své funkce v ČT jsem řešil několik zásadních pracovních pochybení Vaší dcery. Mimo jiné, i odtud pramení část pomluv, ohledně mého údajně negativního vztahu při jednání s ženami v podřízených funkcích. Opak je pravdou. Vždy jsem se snažil ke každému problému svých podřízených a kolegů přistupovat co nejspravedlivěji a nikomu ze zúčastněných nestranit. Možná právě toto bylo důvodem uvedených pomluv   a lží.


Pane Jiří Zlatuško, dopustil jste se vědomých lží, kterými vědomě ničíte lidský osud. Vaše výroky mě hluboce zasáhly a prokazatelně poškodily v profesním                   i soukromém životě. Proto jste pro mne člověkem, který nemá v politice a veřejném životě co pohledávat. Jste člověkem, který by měl také okamžitě přestat působit ve veřejném vysokém školství.
Vyzývám Vás k okamžitému odstoupení ze všech veřejných a politických funkcí.
 
V Brně dne 22.6.2009
MgA. Marek HLADKÝ


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2595x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnského dění
online: 44
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist