Petr Paulczyňski: homepage

Budeme dotovat školní mléko - vítejte v Eurosajuzu.

Státem dotované mléko se vrací do škol. Vláda schválila dotace, které loni zrušil Topolánkův kabinet. Opatření, které vyjde státní kasu na 80 milionů korun ročně, se líbí mlékárnám. Slibují si od toho větší zájem o mléčné výrobky pro děti, který loni upadl.

Státní rozpočet se propadá do hlubokého deficitu, přesto úřednická vláda neomezuje zbytečné utrácení.
Dotace se bude vyplácet ze Státního zemědělského intervenčního fondu, což je  instituce s ročními provozními náklady 1,7 miliardy, která zaměstnáva tisíc úředníků. Tento spolek jsme museli zavést kvůli vstupu do EU. Oficiální zdůvodnění vlády zní „prevence osteoporózy“ a „pomoc chudým dětem“, ale jde spíše o ustoupení tlaku lobby výrobců mléka.

Není náhodou stravování věcí rodičů a nikoliv státu? Jen jsme se zbavili normy na ohyb banánu a rovnost okurek, už tu máme školní mlíčko. Eurošaškárna  zdá se pokračuje.

Myslím, že tato dočasná úřednická vláda zanechá té příští docela zajímavé problémy. Vrácení školního mlíčka totiž nenapadlo ani populistický a rozdavačný program sociální demokracie Na školní mlíčko je třeba říci jediné:  zastavte nesmyslné utrácení!

 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2186x, známka: 3
Kategorie: Politická scéna
online: 39
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist