Petr Paulczyňski: homepage

Občané.cz aneb ztrapnění Petra Havlíka

Petr Havlík je podle mého názoru konstruktérem ODS. Stál vedle Václava Klause v jeho politických počátcích, byl spolutvůrcem jeho dvou volebních triumfů, v podstatě pilířů jeho dodnes trvající dominance na české politické scéně.

Později ODS opustil pokud mi paměť sahá v souvislosti s kauzou České Lotynky. To je ovšem jiný příběh. Mám ho zafixovaného jako člověka manažerského typu se schopností přesné analýzy.

Proto mne nepřekvapilo, že se objevil v čele projektu Občané.cz, jednoho z pokusů o ustavení pravicové strany po průšvihu kdy oranžová tsunami zavalila republiku v krajských volbách. Zůstává mi však rozum stát, co vyvádí Petr Havlík se stranou Občané.cz.

Považoval jsem P.H. málem za manažerského génia. Nechápu však, že může někdo tak zblbnout. Přece nemůže P.H. věřit tomu, že Občané.cz ve volbách vyhrají, nebo že získají 10 %. Kdyby tomu skutečně věřil, mohl by za 12.000 Kč metodou audiotexového telefonního čísla oslovit potenciální voliče jeho strany a podle množství volajících by hned zjistil, jak na tom Občané.cz jsou. A měl by na to celý měsíc.

Místo toho se provozuje naprostá fraška - hledání Superobčana. Už metodologicky je to úplný nesmysl. Sebrat někoho na ulici, kdo nanejvýš umí jakž takž žvanit. A  překvapují mne i ti co mu v tom pomáhají, což také nejsou žádní intelektuálně nesmělí jedinci.

Analytický mozek Havlík se rozhodl podpořit  politiku pro pravici smrtící. Co nejvíc ji roztříštit. Neříkám, že ODS je genius politické scény. Neříkám, že ODS vždy a ve všem postupuje tou nejlepší cestou. Ale tříštění pravicové scény může přinést pouze jedno.

Způsobí, že Paroubek vyhraje a vytvoří vládu třeba i s komunisty, lidovec bude vládmout s kýmkoliv, kdo bratřím a sestrám zajistí penězovodné sinekury, o Zelených nemluvě.

A všichni  Občané, další trpaslíci si pak mohou pogratulovat, že mu to umožnili. O co těmto politickým trpaslíkům  jde, nevím. Maximálně některý z nich získá za 3%  6 mil.Kč.  A za to jim to stojí? Havlík s Pilným jsou na nejlepší cestě, že prodělají kalhoty - tedy Havlík určitě. Je to chudák, dopadne jako v Lotynce.

P.S. Na víkendový konkurz v Brně, připomínající hledání Superstar přišlo celých 9 lidí včetně jedné redaktorky, co tam šla na reportáž. Prý si Občané troufají na 10% hlasů.

Petře Havlíku Vaši knihu Klaus a ti druzí mám ve své politické knihovně. Buďte tak hodný a vraťe se ke kapitole Dvanáct bodů pro každého váhavého voliče. Asi jste něco cestou zapomněl. S ohledem na to, co nám hrozí Vám přeji, abyste ve volbách propadli. A každý pravicový hlas, který bude díky Vám promrhán ať Vás straší ve dne v noci.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2175x, známka: 2.8
Kategorie: Politická scéna
online: 61
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist