Petr Paulczyňski: homepage

Zbláznili se Pražáci?

Původně jsem si říkal, že o Epopeji a peripetií okolo toho čí vlastně je a kam vlastně patří nebudu psát. Taky co, když už všichni všechno napsali. Ale včera mne nadzvedly dvě věci.

Jednak na ČT24 nějaký pražský radní nabob asi nechtěně prozradil, že Epopej prý zapůjčí napřed do Japonska a druhak pak vcelku čilá reakce oranžového JM hejtmana Haška: Hejtman Jihomoravského kraje se ostře ohradil proti výrokům pražských radních ve věci stěhování epopeje z Moravského Krumlova. A na dnešek svolal ve věci mimořádné jednání rady.

Tak a máme to. Pražáci kvůli své nenažranosti s Epopejí pomůžou ČSSD vyhrát na jižní Moravě krajské volby. Hašek bude Krumlov bránit i vlastním tělem a nechá ze sebe udělat moravského národního hrdinu. Takže vám Pražáci na radnici fakt moc děkujeme! Celej zmagořenej pražskej magistrát v čele s tim opencardovým Bémem nám udělá bordel i na Moravě napsal kamarád na FB.

Epopej je v Krumlově naprosto jedinečné dilo a místní se o něj starají jako o vlastní celá desetiletí. V Praze úplně zanikne a všichni na něj budou ... Pokud někomu scházel důkaz pragocentrismu a arogance její moci, lepší argument dostat nemohl. Praha měla být natolik velkorysá, že ji měla Krumlovu dlouhodobě zapůjčit, pokud ovšem vůbec je její. To by bylo gesto hodné takového města.

V Praze po tom za pár měsíců po první euforii neštěkne ani pes, nehledě na to, že Praha má mnoho a větších lákadel pro turisty.

Praha by měla být v teto věci velkorysá a ukázat svoji grácii, ne sebrat maličkemu moravskému městu prakticky to jediné, co má.

A to nepíší o tom, že podmínku postavení samostatého stánku této Epopeji nesplnila a tak brzy asi nesplní. Pokud jsem to pochopil správně, někdo v Praze si myslí, že jim epopej prostě patří a basta fidli. Vůbec už se nezabývá tím, že si ji Praha nekoupila, ale dostala ji darem podmíněným něčím, co nikdy nesplnila.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2166x, známka: 2.8
Kategorie: Politická scéna
online: 32
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist