Petr Paulczyňski: homepage

Prý v ODS nemáme voly aneb RIP Milan Paumer

Prý v ODS nemáme voly. Pravil nový místopředseda ODS Pavel Blažek v intreview s Barborou Tachecí. Rozumím jeho nadsázce a vtipnosti s níž unikl z jedovaté otázky. Pro ilustraci, aby nedošlo ke zkreslení uvádím citaci:

"Dokážete říct své jasné stanovisko proti někomu, s kým nesouhlasíte?
Osobně ano, ale nevzkazuju to přes noviny. Něco jiného je říct někomu, že je vůl a pak říct do novin, že je to vůl. To se to začne dávat do jiných souvislostí a člověka to neférově poškodí.

Jako místopředseda ODS už jste někomu řekl, že je vůl?
Ne. My u nás žádné voly nemáme, tak proto."

Pan místopředseda určitě nemyslí, že by ODS byla stoprocentně volůprostá. Někteří jedinci se limitně k uvedené charakteristice blíží. Uvedu proč si to myslím. O pohřbu Milana Paumera jsem původně vůbec psát nechtěl. Jednak proto, že o tom psal už kdekdo, jednak proto, že jde o téma silně kontroverzní. Ale zpět k těm volům v ODS. Jak souvisejí s Milanem Paumerem?

V den pohřbu byly Poděbrady polepeny plakáty nazývající Paumera vrahem. Legálně, objednáno u městské plakátovací firmy. Nemusíme se zadavatelem výlepu souhlasit, ale taková je demokracie. Plakáty však byly na základě starosty Poděbrad, člena ODS přelepeny. Podle iDnes pravil pan starosta "Nepovažuji v den pohřbu za správné do něj jakkoliv zasahovat. Každý sice má právo projevit svůj názor, ale ne tímto způsobem".

A pan ředitel výlepu jako poslušný paňáca, který napřed plakáty nechal vylepit se přidal: "Výlep byl legální. Dneškem jsem 26 plakátů formátu A3 nechal přelepit. Ne kvůli pohřbu, ale protože podobné věci na plakátové plochy prostě nepatří".

Podle zjištění MF DNES si plakátu nejprve všimla místostarostka Jiřina Soukupová, kontaktovala proto starostu. Ďurčanský se spojil s Martinicem a dohodli se na přelepení plakátů.

Osobně se neztotožňuji s pohledem těch, co plakáty nechali vylepit. Ale jejich následné přelepení je přesně bolševicky cenzorský způsob proti němuž bojoval Milan Paumer. A tak si myslím, že asi přece jenom v té naší ODS nějaké voly máme, pane místopředsedo Blažku.

A když už jsem to téma Paumer nakousl, tak ho taky dokončím. Jak napsal jeden z mých přátel na FB: Milan Paumer pro mě je hrdina. Kdyby 1 000 lidí udělalo to, co Mašínové, nešikanovalo by se komunistům tak snadno. Kromě toho každý má právo odjet ze své země a pokud mu ho stát nedává, musí si ho vzít sám.
Pokud jde o nevinné mrtvé... ti jsou v každém odboji. Účet za ně nechť pozůstalí přinesou na Olšana soudruhu Gottwaldovi, ne do Poděbrad. Paumerův pohřeb, resp. účast vysokých ústavních činitelů na něm se nepochybně stane pádným kladivem všech bolševiků a jejich porobků na současnou vládu.

Pokud si chce statistický úřad udělat přehled o rudé nenávisti v ČR, ať se podívá na diskuze pod články o Milanu Paumerovi - jsou tam ti pitomci všichni. Čest jeho památce, napsal jiný kamarád.

O tom, že pohled na akci bratří Mašínů a Milana Paumera štěpí společnost není pochyby. Topolánkova medaile a Nečasova účast na pohřbu jsou spíš individuelními akcemi, než oficielním vyjádřením postoje ODS.

Opatrnický postoj Václava Klause, který ani jednou neproměnil nominaci Mašínů ve státní vyznamenání je také svědectvím této rozštěpenosti v pohledu na tuto historickou událost.

Hloupé přelepování protipaumerovských plakátů, které organizovaly určitě síly které nenávidí Paumera až za hrob - tedy komunisté, však nevyřeší vůbec nic. Jak řekl Petr Nečas: "Je to krajně nevkusný pokus devalvovat život a kroky Milana Paumera. Nezaslouží si to nic jiného než pohrdavé odsouzení".
Nikoliv přelepování.

Psáno pro blog.iDnes.cz
Mé blogy přejímají i servery Virtually, Parlamentní listy, Česká Media, E-portál a Fragmenty.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2357x, známka: 2.9
Kategorie: Politická scéna
online: 66
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist