Petr Paulczyňski: homepage

Velmi úsporný život Libora Ambrozka

Podle zatím neveřejné zprávy, kterou mají Hospodářské noviny údajně již k dispozici, mají kontroloři ministerstva financí spadeno na hospodaření v šumavském národním parku. Za poslední dva roky si vedení národního parku objednalo školení na manažerské dovednosti a "koučink" za více než 860 tisíc.

Nelze ale dopátrat, kdo se školení a s jakými výsledky zúčastnil. "Mívají problémy v komunikaci s veřejností - třeba se starosty. Nemáme personální odbor, který by se o tohle staral, tak jsme si najali externí služby," obhajuje školení zaměstnanců ředitel František Krejčí. Okamžitě se nabízí otázka: a jaké jsou tedy požadavky na výběr takových pracovníků, když jednou z jejich náplní je komunikace s veřejností? Co se sekretářkou v soukromé firmě, která sice dobře zvládá organizační a papírovou agendu, ale v komunikaci se zákazníky či hosty, což je také nemalá náplň její práce, má "problémy v komunikaci"? Budete ji to za drahé peníze učit, nebo se raději poohlédnete po jiné?. Mimochodem, opět se mi vybavily slova ekonoma Miltona Friedmana: Nikdo nespotřebovává cizí peníze tak opatrně, jako své vlastní.

Velmi úsporný život zřejmě vedl ex-ministr životního prostedí Libor Ambrozek, který se nyní pokouší obhájit své úspory na postavené obydlí. Z jeho přehledu, poskytnutého Poslaneckou sněmovnou, bylo vypočítáno, že pokud by skutečně šetřil z poslaneckých náhrad, zbylo by mu na živobytí pro sebe, své náklady a jeho pětičlennou rodinu cca 11 tisíc korun. Ještě se najde někdo, kdo by tvrdil, že za tuto částku v dnešní době nelze žít a uživit svou rodinu? Pan ex-ministr by si na to mohl otevřít třeba poradenskou kancelář.

Přece jen se asi našlo něco, co dalo geniálnímu fyzikovi Albertu Einsteinovi při přemýšlení zabrat:"Nejtěžší věc k pochopení je daň z příjmu."

http://www.michalkadlec.com/


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2039x, známka: 2.9
Kategorie: Komentáře odjinud
online: 37
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist