Petr Paulczyňski: homepage

Předvolební palubní deník č. 2

Úterý 14. září 2010 – 31 dnů do voleb, Agentura uvádění tištěného na pravou míru se tentokráte bude věnovat srovnání volebního programu hlavního konkurenta z roku 2006 s realitou převedenou do každodenního života.

Aneb, co sociální demokraté z Brna slíbili před čtyřmi lety a jak to dopadlo. Tentokrát na téma Veřejný internet.

Veřejný internet v centru města zdarma

Na veřejných prostranstvích historického centra města poskytneme možnost bezdrátového připojení na internet zdarma jako veřejnou službu Brňákům i turistům. Město se tím zatraktivní pro nové investory  a stávajícím podnikatelům se usnadní jejich činnost. To, co je samozřejmé v jiných vyspělých městech, bude samozřejmostí i v Brně.

Konání „dobra“ z veřejných prostředků, ať už městských, krajských, nebo státních, či těch z EU v jakékoliv podobě je vlastní všem levicovým stranám.  Konání „dobra“ z veřejných prostředků se má ale naopak omezovat na co nejmenší míru.  Důvod je zcela zřejmý. Bezdrátový internet – Wi-Fi je předmětem komerční činnosti a město výstavbou a následným  provozem zdarma ničí přirozené podnikatelské prostředí v tomto sektoru podnikání. Dokonce je na to paragraf hovořící o nekalosoutěžním jednání. To bychom mohli také za nějaký čas tleskat zřizování veřejných „městských“ free restaurantů. V žádném případě se tedy nemůže jednat o „veřejnou službu“.

A představa, jak se někde v Americe, Německu, nebo Japonsku rozhoduje správní rada firmy s globálním působením jestli vybuduje své nové vývojové centrum nákladem 30 milionů euro v Brně, nebo v Maďarsku podle toho, jestli mají na místním náměstí Wi-Fi zdarma jest komická, ovšem  u sociálních demokratů nikoliv překvapující.

No ale, nemusíme věšet hlavu. Stejně jako s jinými sliby oranžových to dopadlo i se „zatraktivněním města“.  Bezdrátový internet se prostě nekoná. Člověk si jen říká, co jednoduššího chtěli realizovat  ???

Příště na téma slibu ČSSD „Vyřešíme problém parkování“.  

http://vitblaha.wordpress.com/2010/09/14/predvolebni-palubni-denik-c-2-–-31-dnu-do-voleb/


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2763x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnského dění
online: 57
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist