Petr Paulczyňski: homepage

Ještě k „hodinám“ a MF DNES Brno

Nechci se připojovat k těm či oněm vyjádřením o kvalitě nových „hodin“ na náměstí Svobody v Brně. Co mě spíše zaujalo, je stálá více či méně otevřená snaha brněnské redakce MF DNES hájit jakékoliv kroky stávající koalice (viz. např. včerejší článek Karla Škrabala).

Nepovažuji se za člověka, který by rozuměl modernímu umění. Z „hodin“ a jejich celkového vyhotovení však nadevšechno čiší snaha současných představitelů města, nebo jak říká pan Škrabal „konšelů“, být za každou cenu originální, ať to město stojí, co to stojí. Dvanáct milionů korun je ovšem cena za exhibici některých osob nepřijatelná, pokud není hrazena těmito osobami samotnými, nýbrž z městského rozpočtu. Není těžké být originální za městské peníze !

Dnešní článek Petry Kozlanské o „hodinách“ mě však zaujal ještě z jiného úhlu. Zajímalo by mě, z čeho redaktorka usuzuje, že „současný primátor je u Brňanů celkem oblíbený“. Doslova za pár dnů budou volby. Nevadilo by mně, kdyby se redaktorka přiznala, že má Romana Onderku v oblibě. Na to má každý právo. Zobecňující tvrzení nepodložené ničím jde však nad rámec objektivity článku. Je –li Onderka u Brňanů oblíbený, předpokládám, že on a jeho ČSSD obdrží v nadcházejících volbách minimálně 50% hlasů (jak to například předvedl před čtyřmi lety opravdu oblíbený Pavel Bém a ODS v Praze). Pokud je „celkem oblíbený“, bude mít redaktorka pravdu, obdrží-li alespoň 40% hlasů. Pokud tomu tak nebude, tak by si paní redaktorka měla přiznat, že se buďto zmýlila – to v lepším případě, nebo jde o opakovaný podprahový pokus ovlivnit výsledek voleb ve prospěch svého oblíbence.

Pavel Blažek
předseda ODS Brno – město


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2258x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnského dění
online: 39
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist