Petr Paulczyňski: homepage

Vysál jsem pavouka.

Věřte mi, děcka, nešlo nic dělat. Ten titěrný členovec to napálil zpoza skříně přímo pod trubku vysavače a než jsem sundal nohu z plynu, byl v pytlíku. Zlomek sekundy změnil pavoukovi celý život.

Při troše štěstí a mé lepší reakci k tomu nemuselo dojít, ale co je mi nakonec do pavouka. Barák je jich plný, tak ten jeden tu chybět nebude. Kdo ví, možná to byl sebevrah a protože by v našem čistotném příbytku čekal  na svého predátora celou věčnost, skočil pod vysavač.

A víte co, třeba to přežil. Jestli se při průletu hadicí nepraštil v těch zubatých zatáčkách, musel přistát do měkkého. Možná bych ho mohl nějak dostat ven, ale přeci po mě nemůžete chtít, abych pytlík plný drobků, vlasů, prachu a bůhví čeho ještě roztrhal a hledal v tom humusu blechu s osmi nohama. Nikdo mě neviděl, tak co.

Já vím, že pavouk je taky boží tvor. Možná je to i bližní můj, protože kolikrát žije tak blízko, že se slabší povahy ženské podstaty rozpiští, jak konvička na čaj. Ale tohle jsou pavouci naši, místní, středoevropští a už jsme si na sebe zvykli. Oni ví, že u nás doma mají cimérky, kde můžou natahovat ty svoje špagáty podle libosti, akorát občas, když má přijít nějaká fakt důležitá návštěva, jim do toho hrábneme smetákem. A my zas víme, že oni zbaští většinu ostatních potvor, co by nám jinak kadily do buchet.

Možná bych ho měl vážně zachránit. Co když mě napadne fanatik z nějaké církve, že je pavouk sice chlupatý zástupce jiného druhu a na první pohled hnusný, ale je to boží tvor? Nebo se mi na vysavač připoutají magoři z greenpeace nebo ještě hůř, nějaké korektní unijní pako? Co pak? Ještě, že mě nikdo neviděl.

Copak ti naši pavouci, ti jsou v pohodě. Zlé jazyky ale tvrdí, že nám sem migrují nějaké nové druhy, prý je to kvůli změně klimatu nebo že doma nemají co žrát nebo tak něco. Nohy mají chlupatější, oči temné a vypouklé a naše zvyklosti jim nevoní. Klidně vám v noci přeběhnou přes obličej a každé ráno vylezou na okraj pavučiny a s podivně uhranutým výrazem hledí kamsi k východu. A hrozně rychle se množí.

Tak nevím, ale pro jistotu si nakoupím zásobu pytlíků, než je taky zakážou a vyčistím trubky od vysavače. Tolerance je hezká věc, ale doma mám rád uklizeno.

http://jurutka.blog.idnes.cz/c/161732/Vysal-jsem-pavouka.html

 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3049x, známka: 2.8
Kategorie: Komentáře odjinud
online: 52
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist