Petr Paulczyňski: homepage

EU: Jak vyhodit skoro 200 milionů Eur

Na webu kamaráda europoslance Edy Kožušníka ( to je ten co do Brusele dojel na kole) jsem se dočetl pár zajímavých vět.  "Sídlo Evropského parlamentu ve Štrasburku je udržováno jako symbol poválečného usmíření Francie s Německem. 180 milionu EUR ročně mi přijde jako velmi vysoká cena

za udržování jednoho symbolu. Jedná se asi o nejdražší symbol - památník na světě. Myslím, že výročí 66-ti let od skončení druhé světové války je dobrou příležitostí pro změnu a zlevnění tohoto symbolu poválečeného usmíření v Evropě. Jak postupně dochází ke sjednocování Evropy, mělo by také dojít ke sjednocení sídel Parlamentu do jednoho Bruselského."
 
To mne zaujalo a tak jsem se trochu nechal poučit. A co jsem zjistil? Že Europarlament v době, kdy málem krachují celé státy živí stěhovací firmy. Je to totiž tak. Evropský parlament sídlí ve třech(!!) městech. Hlavní sídlo má ve Štrasburku, pak v Bruselu a navíc ještě což se málo ví v Lucemburku. Europoslanci se tak neustále přemisťují včetně stěhování všech papírů(!!) sem tam ze Štrasburku do Bruselu a zase naopak. A ten Lucemburk? Tam sídlí ještě administrativa parlamentu. Neuvěřitelné mrhání silami, časem a penězi.

Poslanci jsou na tom dobře. Ti si své zadky a spoustu speciálních beden stěhují jen sem - tam. Chudáci úředníci pak pendlují mezi třemi body. A to se vyplatí. A v době kdy všichni promýšlejí normu na ohyb banánu či přímost okurek, kdy dumají nad pravostí olomouckých syrečků či špekáčků či správné žárovce, všechny ostatní budovy poslancůprosté se vytápí, hlídají a vůbec žerou peníze.

Veškeré pokusy o ustavení jediného sídla a zastavení nesmyslného stěhování však ztroskotávají, především na postoji Francie, která nechce o svých dvanáct eurozasedání ročně přijít. A tak si celá EU může zalomit prst, protože si jeden napoleonský prcek postavil hlavu. Za 200 mega a možná i víc, se to přece vyplatí.

Chcete pádnější důkaz o "užitečnosti" Evropské unie? A tak se ptám: Quo usque tandem....

P.S. Ten Klaus měl zase pravdu.

Psáno pro blog.iDnes.cz


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2370x, známka: 2.8
Kategorie: Politická scéna
online: 32
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist