Petr Paulczyňski: homepage

Doktor Cvach české politiky se pustil do Klause

Prezident totiž udělil milost, která rozpoutala řadu dohadů. A každý kdo dostává pupínky když před ním vyslovíte Klaus, pocítil puzení tuto milost nějak zpochybnit.

Připusťme, že ona milost sama o sobě vyvolává určité pochybnosti. Nezpochybnitelným faktem však je, že ji prezident NEMUSÍ NIKOMU vysvětlovat. Protože prezidentovo právo udělovat milost vyplývá z ústavy, která mu ale ani slovem neukládá povinnost, aby ji komukoliv zdůvodňoval. Je však s podivem, že tuto povědomost nemá místopředseda Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek, který prezidenta k podání vysvětlení vyzývá. Jenom tím potvrdil premiérova slova, který ho nazval doktorem Cvachem české politiky.

Pro mladší ročníky dodávám krátké vysvětlení. Uvedený doktor byl neuvěřitelný blb v seriálu  Nemocnice na kraji města.

Prezident Klaus dělá neskonalou chybu, když se pokouší blbům vysvětlit své pohnutky pro udělení milosti. Kdyby si vzal příklad ze svého předchůdce Václava Havla, ušetřil by si kupu pitomých řečí. Vždyť guru pravdy a lásky NIKDY NIKOMU důvody  udělení  milosti nevysvětloval. A že by také bylo co k vysvětlování není třeba pochybovat. Počínaje tou první - obrovskou amnestií, přes milost synovi paní Čáslavské až po Martu Chadimovou  s jejím tuším  pozemkovým podvodem.

Aby bylo jasno. Nekritizuji ani milosti Havlovy, ani milosti Klausovy. Beru jako fakt, že to je ústavou dané prezidentovo právo, které nemusí nikomu vysvětlovat.

A pokud místopředseda sněmovny vysvětlení požaduje, měl by napřed iniciovat v tom směru změnu Ústavy. Jinak ze sebe dělá doktora Cvacha. Ten to mimochodem v seriálu taky dotáhl až na ministerstvo. Z čehož vyplývá, že blbec se může vypracovat pěkně vysoko.

Psáno pro blog.iDnes.cz


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2342x, známka: 2.8
Kategorie: Politická scéna
online: 32
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist