Petr Paulczyňski: homepage

Kdo chce Klause bít, hůl si najde.

Jeden by řekl, že máme okurkovou sezonu. Soud s Veverkami zatím neskýtá moc materiálu k pořádnému mediálnímu rozjezdu, k dalšímu uctívání Václava Havla nikoho nic pořádného nenapadlo, extempore knížete v Moravcovinách utrpělo trhlinu dnešním objímáním se s Němci v Senátu, tak co s tím.

Až na to přišli. Klaus chce vrátit cenu kterou vlastně nedostal. Sice to není úplně jasný, cosi dostal, ale některým zavilým okopávačům Klausových kotníků tato drobná nejasnost stačila k tomu, aby z Klause udělali podvodníka.

Aspirant na leadrovství v Bartošově seznamu pravdoláskovníků, zástupce bakalovských Hosp. novin, třeskutě vtipný Jindřich Šídlo, svojí jemně jedovatou poznámkou s níž převzal téměř denunciační zprávu serveru Aktuálně, rozpoutal na "fejsbúku" pravé pravdoláskovně antiklausovské bakchanálie. Titulek zněl:"Němci kroutí hlavou nad Klausem. Vrací cenu, již nemá".

Uvnitř článku se sice psalo, že cenu Konrad Adenauer Stifftung má, ovšem jakousi jinou, jenom tak česky provinční, udělenou pouhým českým ředitelem téže nadace. A považte, Klaus na svém webu má v životopisu tuto cenu uvedenou. Jakoby v tom sáhodlouhém seznamu na povaze jedné ceny kdovíjak záleželo. Prý to nebyla cena ale jenom diplom. Bouře ve sklenici vody o výklad pojmu cena či necena. Jak autoři tak diskutéři prokázali neuvěřitelnou schopnost. Nejenom že z prdu udělali kuličku, ještě ji dokázali poniklovat.

Vidíš Václave? Vzpíráš se, hned mají všichni důvod udělit Ti virtuální políček. Že je tato kauza dle mne záměrně vyvolaná jako reakce na páně prezidentovy názory na eurovlezdo některých našich jednotlivců a spolků z této kauzy je víc než zjevné. Odmítnutí vystoupení Petra Macha na jakési konferenci či Klausova reakce jsou jen spouštěčem mediálních plivanců na dlouhodobou osinu v eurokožiše jménem Václav Klaus.

Myslím, že místo Zápisků z cest by měl Václav Klaus začít psát nějaké Odcházení. Třeba dostane místo Adenauerova diplomu nějakého Německého orla kterého bude moci vrátit až ho zas nějaká Adenauerova nadace naštve.

P.S. Tématem konference je "Quo vadis, Evropo". Jelikož je celkem zjevné kam Evropa kráčí, divím se, že se Klaus čílí že mu tam nepustili Macha. Kam Evropa kráčí přece VK deklaruje už dávno takže je jasné, že hlasatelé jeho myšlenek mezi těmi co nám to tají nemají co dělat.

Celá ta diskuze o blbé ceně neceně vede jenom k jednomu závěru. Jak to napsal jeden novinář jehož jméno raději neuvedu, protože by zástupci pravdy a lásky omdleli :

"Proto by nás všechny ty iniciativy, nátlakové organizace, nevládní spolky, všechno to vrtění psem, umělé kauzy, mediální kampaně, stávky, demonstrace, nové strany, občanské aktivity, staronové tváře, hesla proti korupci, protesty, petice, randákoviny, happeningy, vládní krize, výzvy, otevřené dopisy a mnohé další nástroje zmanipulované občanské společnosti a zpravodajských a polozpravodajských složek měly udržovat ve střehu a vytvářet dojem, že vše jde od desíti k pěti a že jeden je za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet a že je zde vše rozkradené, zdevastované, zubožené, protože si sami neumíme vládnout a že tomu pomůže jednou acquis communautaire, pak zase přivandrovalý profesor z Ameriky, pak kníže nebo nějaká nadace proti korupci - a pak teprve budeme světoví a půjdeme s dobou, budeme konkurenceschopní, obstojíme v té velké zglobalizované vesnici, nebudeme se muset stydět za zpátečnické názory některých našich politiků a všichni s námi budou mluvit."

Kdo pozná autora, má právo být zapsán do jeho seznamu pravdoláskovníků.

Psáno pro blog.iDnes.cz


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2318x, známka: 2.9
Kategorie: Politická scéna
online: 46
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist