Petr Paulczyňski: homepage

Musí Klaus ukazovat slipy?

Aneb o "antilidech", komunistickém myšlení, presstitutkách a blbých odpovědích na blbé dotazy.
Ještě neuplynulo ani 10 dní, kdy se mediálním prostorem neslo hýkání o ceně-neceně udělené-neudělené nadací Konrad Adenauer Stifftung Václavu Klausovi jak jsem psal zde

( http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/249696/Kdo-chce-Klause-bit-hul-si-najde.html ). Od té doby se psavci, povětšinou v žoldu německých vlastníků našeho tisku a dalších elitářských vlastníků jediné pravdy, rozhořčili nad prezidentovým stanoviskem k soudu s Vítkem Bártou přičemž stejně skandální výrok ústavní soudkyně Wagnerové ocenili pochvalným mručením. Téma však za den vyšumělo.

Zato Klausův výrok (připouštím že svým způsobem nehodný jeho majestátu) na téma jednoho tendenčního dotazu novinářky ze serveru Aktuálně při Klausově autogramiádě, dnes rezonuje diskuzemi kam virtuální oko pohlédne. Cože se tak světodějného odehrálo? Prezident označil článek na Aktuálně za nenávistný a redaktorku Nosálkovou za soudružku. Na autogramiádě to zahustil výrokem  " to je neuvěřitelné, co jste za antilidi," čímž odpověděl na dotaz: Jaké příjmy máte z vydávání svých knih v Česku i v zahraničí?

Upřímně řečeno, už jsem od Václava Klause četl vtipnější a jedovatější odpovědi na blbé dotazy, ale na druhé straně se nedivím, že nechal cloumat zlost svým majestátem. Protože od typicky českých dotazů na něčí peníze ke zkoumání toho jaké nosí slipy je už je jenom kousek.

Podle zákona totiž nemusí Václav Klaus zveřejňovat své příjmy. Pokud by tak učinil, šlo by o jeho dobrou vůli. V Česku totiž prezidentská funkce nepodléhá zákonu o střetu zájmů, který ukládá všem veřejným funkcionářům - od starostů obcí až po ministry - zveřejňovat své majetky a příjmy. Což Aktuálně na druhé straně korektně uvedlo.

A přesto někteří z novinářů tvořících naši "mediokracii" dokázali rozpoutat svými posty na FB hotovou smršť antiklausovské hysterie. Poté co ztratili svého oblíbence  Bátoru se vrhli rovnou na Klause.  Připadá mi to tak, že svoji roli  „hlídacích psů demokracie“, si popletli, protože oni tu demokracii nechtějí hlídat, ale rovnou  řídit. Oni nastolují témata, oni rozhodují o tom, co je dobro a co je zlo, kdo má být ve státní správě, kdo nesmí a co má Klaus odpovídat.

Jeden z diskutérů se na mne obrátil s přímou prosbou: „Petře, přimlouval bych se, jestli byste pro mě nemohl rozpracovat, zda vám přijde vhodné, že během cest, kdy zastupuje ČR, Klaus dělá v podstatě propagační turné své knihy a jestli je myšlenka majetkových přiznání tak strašná, že je soudružská a nelidská.“ Nu zkusím to. Nevím sice co vedlo VK k těmto výrokům protože řečeno s L.Jaklem nesídlím v jeho hlavě, ale v prvém případě se domnívám, že své knihy nepropaguje v rámci státních návštěv ale v rámci svých soukromých přednáškových turné a v druhém případě nejde o myšlenku majetkového přiznání které jak jsem zmínil výše prezident nemusí podávat, ale o bohapustou drzost hraničící s dotazem na značku spodního prádla.

Druhý dotaz který mi byl položen jedním ze zmíněných nastolovačů témat panem Šídlem zda považuji za vhodné aby prezidentovi sponzoroval knihu ruský Lukoil bych s dovolením odpověděl protiotázkou  "A koho, že to sponzoroval agent StB Junek s Chemapolem?“

Nu a co na závěr? Nezbývá mi než se opakovat. Kdo chce Klause bít, hůl si najde. Jo a počtěte si v diskuzích. Ukázka je nahoře jako doprovodný obrázek.

Psáno pro blog.iDnes.cz
 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2529x, známka: 2.9
Kategorie: Politická scéna
online: 44
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist