Petr Paulczyňski: homepage

Tady jsem , tady jsem, volá oranžový Bohouš

Momentální politický cirkus přešel do další fáze. Zdá se mi zbytečné rozepisovat se o nejnovější eskapádě Veverek či reakcích koaličních partnerů na ni. To by bylo nošení dříví do lesa a psal už o tom každý kdo má dva ukazováky a klávesnici.

Chtěl bych si všimnout reakce opozice. Reakce, při níž rovnátkový Bohouš s výrazem vůdce planety oznámil, že jedině nové volby a šmytec. A že o tom bude jednat se všemi předáky ODS, TOP09 a s komanči . Nějak zapomněl, že k rozhovoru jsou potřeba dva a protože na jeho sebejisté prohlášení nikdo nezareagoval, může si tak akorát pokecat s Falmerem a Grebeníčkem.

Také ve svém heroickém výstupu s bradou bojovně vytrčenoutak nějak zapomněl přijít s jakýmkoliv projektem toho, co jeho oranžády chtějí nadále dělat. Třeba s kým že chtějí po očekávaném volebním vítězství koalovat, protože Sobotka určitě není Fico.  S komunisty? Vždyť zatím nezrušili bohumínské usnesení. Nebo že by s Topkou? Nějaká vláda národní záchrany?

Musím se přiznat, že mne až mrazilo, že tato squadra by mohla vyhrát další volby a převzít vládu. Současná vláda je sice podivný slepenec daný volebním systémem, který vcelku ze svých předvolebních slibů mnoho nesplnil, ale pořád je to ještě alespoň pro mne nejmenší zlo z těch co jsou ještě možná. V současných ekonomických podmínkách by totiž žádná vláda nemohla dělat nic moc jiného.

Ale klima vyvolané mediokracií a všelikými obskurními spolky co vytahují na světlo boží všemožnou špínu bych rád připomenul, že špína je všude kam se podíváš. Jak napravo, tak nalevo. Doporučil bych osvěžit paměť také spasitelům jako jsou pan Babiš či pan Bakala. Stačí se vrátit pár let nazpátek  podívat se na podmínky za nichž vyrostla jejich impéria. A panu Sobotkovi bych doporučil sebereflexi vlastní strany. Kdyby měl krátkou paměť, zde je malá náhodně vybraná oranžová rekapitulace:

*Úplatkářská aféra s biolihem s možným propojením na vraždu podnikatele Mrázka, do které jsou zapleteni bývalý Škromachův poradce Hanáček a bývalí členové ČSSD Láznička se Schwarzovou.
*"Pět na stole v českých", tedy žádost o úplatek bývalého Paroubkova ředitele kabinetu Doležela a jeho nevyjasněná role v kauze Unipetrol při návštěvě polského premiéra Belky.
*Privatizace Unipetrolu provázená podezřením o úplatcích ve výši 1,2 miliardy korun, přičemž vyšetřování této kauzy ve Sněmovně bylo předčasně ukončeno dohodou ČSSD a KSČM.
*Krausovo kakao, podezření z praní špinavých peněz, úplatků a jeho kontakty s odsouzeným podnikatelem Rigem.
*Podíl exministra zemědělství Zgarby na spekulacích s pozemky ve výši až 2 miliardy korun.
*Pokus o vraždu Lhotského, který se podílel na transakcích s půjčkou ČSSD od Paroubkova neoficiálního poradce Jansty, a kterou měl objednat zavražděný Mrázek.
*Skandální tajná schůzka a vyjednávání bývalého náměstka ministra spravedlnosti Vyvadila (s vědomím Paroubka) s Pitrem, Pitrovy kontakty s exministrem zemědělství Palasem a ministrem práce a sociálních věcí Škromachem.
*"Všimné" pro doktora Ratha za inzerci přes doktorku Klimovičovou v ČLK, podezření z tunelování ČLK.
*Směnka na půjčku 60 miliónů korun pro ČSSD od záhadně uprchlého miliardáře Krejčíře, údajně podepsaná expremiérem Grossem, nevyjasněné okolnosti půjčky lidí z okolí Krejčíře bývalému řediteli NBÚ a Grossovu člověku Kadlecovi.
*Byt expremiéra Grosse, který nebyl schopen věrohodně vysvětlit jeho financování.
*Stíhání exministryně zdravotnictví Součkové za nevýhodné smlouvy ve sporu s firmou Diag Human.
*Srbovy korupční skandály a jeho odsouzení za přípravu vraždy novinářky.
*Přidělení zakázky pro Státní platební agenturu za téměř jednu miliardu korun bez výběrového řízení exministrem zemědělství Palasem.
*Zakázka na výstavbu dálnice D47, nevýhodná pro stát a přidělená bez veřejné soutěže.
*Tunelování podniku Liberta a odsouzení exministra financí Svobody a Snopkové.

Pro případné voliče, kteří by chtěli oranžovo rudou vládu mám na závěr německé přísloví: "Nur die dümmsten Kälber wählen seine Metzger selber." neboli : Jen nejhloupější telata si sama vybírají svoje řezníky. 

Protože jestli si někdo myslí, že nahražení této vlády vládou oranžovou něco změní tak je vážně hloupé tele.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2512x, známka: 2.8
Kategorie: Politická scéna
online: 50
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist