Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Ač se to nezdá, média na nás stále chrlí takovou spoustu moudra, že nebýt toho netrefil bych asi ani ráno tam, kam chodíme všichni. A přitom prý Mladý Franta ztratil loni 35,8 mil. korun.

Možná kdyby ti moudří komentátoři místo zasvěcených komentářů, které beztak čerpají ze skleněné koule, prostě a jednoduše informovali, četlo by to možná víc lidí.

  • Tak by třeba stačilo místo napsat místo zpochybňování kvalifikace Karoliny Peake ve funkci ministryně obrany, že od teďka bude viset v každé vojenské skříňce její poloodhalené foto z pověstného předvolebního kalendáře VeVerek. Tak má znít pozitivní zpráva. Negativní by byla kdyby napsali že se svlékl Radek John s Vítem Bártou. Taky nevím když si projdu kdo všechno už tam seděl, proč by Karolína měla být horší jako třebas Luftjarda. Ovšem tak fešnou ministryni jsme dosud neměli. Jen se podívejte.
  • Podle iDnes se prý chce ministr dopravy Stanjura dohodnout s opozicí, jaké jsou klíčové stavby. Tak nevím s kým se bude radit, ale podle Bohouše by to mohla být dostavba domečku ve Slavkově protože už mu došly poslanecké náhrady. Pokud ovšem půjde za soudruhem Falmerem, rozhodně by mohlo jít o výstavbu nových pracovních táborů kterým o kousek dál na východ říkali gulag. No já bych se na to Zbyňku raději vybod. Když už se trefujeme tak trochu do našich novinářů, byl pozoruhodný výkon paní  Drtinové, která se na Stanjuru vrhla jako domovnice které zašlapali umytou chodbu. V porovnání s jejím chováním  když ji tam den předtím školil drzý komanč Grospič to bylo jako proměna ovečky v drzou fúrii jak poznamenal kolega bloger Havránek, který ji navíc podezřívá ze schizofrenie.
  • Nejvyšší soud zrušil rozsudek nad ženou, která potrestala syna vařečkou. Tolik tilulek z HN. Žena, která dvakrát potrestala syna vařečkou, dostala původně roční podmíněný trest s tříletou zkušební dobou. Nejvyšší soud nyní předešlé rozhodnutí zrušil. Boha mojho, kde to žijeme? To dám nezvedenému potomkovi na prdel a oni mě málem zavřou, zatímco borci co udělali na benzinu miliardu si běhají po ulici? Jestli orgány činné v trestním řízení řeší takovéhle kokotiny tak na to čumím jak taxikář na drobný.
  • „Mám neodbytný dojem, že veřejné diskuse se počínají limitně blížit diskursu mezi šílenci a že i lidé jindy „normální“ začínají pod tíhou dobové atmosféry bláznit,“ píše biolog a filozof StanislavKomárek v HN. Jenom zapomněl dodat, že novináři pro ten stav dělají co můžou. Teda aspoň většinou.
  • Srdce z vosku nedohořelých svíček pro Václava Havla odhalí v Brně na nádvoří brněnského Divadla Husa na provázku. Dva metry vysoké a dvě tuny vážící otevřené voskové srdce sestavili výtvarníci Lukáš Gavlovský a Roman Švejda. To že umělecké dílo připomíná převlékárnu na pláži nebo pověstný veřejný záchodek ze Zvonokos si nikdo nevšiml. Chudák Václav. Nedají mu pokoj a nedají. Hlavně že se zas nějaký pseudoumělec zviditelní. A je zas o čem psát. Eulálii Čubíkovou na vás.
  • „Před dvěma týdny tu byl Miloš Zeman. On je socialista, ale na nás působil jako prezident. U vás jsem tento pocit neměl,“pravil student na margo pan Fischera při besedě na VŠE, píší na Parl.listech pod titulkem "Vy nejste prezident, slyšel Jan Fischer z publika. A pak se rozrušil". Souhlasím s jednou diskutující na FB, která to vyhodnotila na adresu autora postu slovy: Jardo, kdybys potřeboval, ráda kdykoli dosvědčím, že můj názor se s titulkem na 200% shoduje! Ostatně na pana Fischera neotřele vyjádřil svůj názor už Mirek Topolánek. Sice ho to stálo premiérský post, ale sedělo to jako nočníček na dětskou prcinu.
  • Jan Fischer na FB: "Knihy pana Hájka nečtu, citace médií z jeho nové knihy mě zarazily. Je pro mě nepřijatelné, aby se krátce před prvním výročím úmrtí Václava Havla vyjadřoval hradní úředník o bývalé hlavě našeho státu podobným způsobem a ještě se za to dočkal pochvaly od svého zaměstnavatele." A k tomu komentář Franty Matějky: A tohle píše bývalý komunista, který odložil členství až když bylo jasné, že je to vhodné. Lidi jako vy se po roce 89 už nikdy neměli dostat do žádné funkce. Pak by podobné knihy, jako je ta Hájkova, neměly ani důvod vzniknout.
  • Přestaňte segregovat romské děti, vyzvala Česko Amnesty, burcuje titulek na Aktuálně. Česká vláda by prý podle Amnesty měla přijmout systematické reformy, jež umožní romským dětem rovný přístup ke vzdělání. Tuší moudré hlavy v AI že naprostá většina těch segregovaných exceluje v praktických neškolních aktivitách jako jsou krádeže a loupeže, zatímco téměř celá skupina školní aktivity považuje za věc pro život zbytečnou?
  • Český školák měl na tričku Breivika, píší rozhořční psavci či chcete-li pisálci.Prodejci za to prý  hrozí až rok vězení. To je dobrý. A kdy zavřou ty mladý bolševiky s trikama s Che Guevarou a ostatníma bolševickejma pomatencema nebo  s vlajkama co je na nich ten bolševickej vercajk?
  • Kdykoliv slyším hovořit šéfa našeho fotbalu pana Peltu řečeného Velký Čáp,  přemýšlím, jestli se mi to nezdá. Ovšem po přečtení titulku na sportAktuálně - "Pelta: Národní stadion pro Euro 2020? Kdyby pomohl stát...",  se mé pochyby změnily v jistotu. Je třeba na něj hodit síť. V situaci kdy se už já nevím pokolikáté zmítá náš fotbal v jakémsi neurčitém korupčním marastu, si jeho šéf myslí, že Kalousek který si zlomil ruku jak narazil na dno prázdné státní kasy dá pár miliard na stadion. Tak to je teda Velký Čáp fakt duševní gigant.
  • Pro milovníky Agáty, Ornelly a Ivety - dnes nic nového. Kozy si žádná nezvětšila, žádný pád v opilosti ani nový milenec. Ovšem při zprávě, že Jiří Paroubek dle Blesku prý chce plodit další děti nemůže milovník hororu zůstat v klidu.

Počasí vypadá dneska na mraky, snad ale nebude chcát ani sypat bílé. Ovšem protože většina spoluobčanů prdí na zákaz solení a sypali jak oteklí, mohlo by dojít k rozpadu kozaček jako u té mojí, což přineslo děsivou větu. Zítra jdem koupit kozačky. Tak raději  nikam nelezte a seďte doma.

A na Fejsbůku napsali:

  • Viděl jsem hada srát, stíhačku couvat, žábu bušit pěstí do skály, koně zvracet v barvách francouzský trikolory. Ale Marek Benda ve vedení ODS - to už je trochu moc. Vzhledem k tomu že to napsal jeden zástupce šéfredaktora který je jinak pravicový, jde asi od ODS o silný pokus ohrožovat pětiprocentní volební kvorum zezdola.
  • Po vydání posledního hitu o Václavu Klausovi puklo spisovateli Vieweghovi srdce. Asi si to po sobě přečetl.

A na závěr něco veselého: Kdo bude prezidentem? No přece kdo usne poslední.

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2502x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno v tisku
online: 46
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist