Petr Paulczyňski: homepage

Hlody páteční aneb miluji naše média

Dnes pojednám hlody monotematicky, protože včerejší prezidentská superdebata pod vedením superváclava zaplnila virtuální prostor. Ovšem někteří myslí, že to žádná superdebatanebyla, že to byla  Moravcova trapná exhibice

. Ten člověk se pomalu prý ale jistě stává jedním z nejslabších míst ČT.  Obrovský průser veřejnoprávní televize je, že upořádá debatu devíti prezidentských kandidátů a jako obecenstvo vpustí Scharzenbergovu klaku. A z dvouhodinové debaty dostanou kandidáti po osmi minutách a zbytek okecá sám neomylný zkoušející Václav, předvádějící televizní festival povrchnosti. A co na to fejsbůk a internet?

  • Luboš Zálom: Pro občana, který si cení svobody jednotlivce, tam však žádný kandidát není. Naopak - ať zvítězí kdokoliv, stane se vrchním hrobařem svobody, bez ohledu na to, že nežijeme v prezidentském systému a pravomoci prezidenta jsou u nás poměrně omezené. Principiální pravičák může s klidným srdcem a čistým svědomím zůstat v pátek a v sobotu doma. I kdybychom pokládali účast ve volbách za něco jako občanskou odpovědnost, nemáme za povinnost špinit se výběrem z takových bytostí, jaké jsou nám v těchto volbách předloženy.
  • Štěpán Kotrba: Snaha o vtipnost za každou cenu, pokusy o učitelskou nadřazenost, neúcta k prezidentským kandidátům, skákání do řeči. Bulvárně hloupé otázky, plytkost až trapnost. Z Václava Moravce vyrostla ošklivá karikatura moderátora veřejné služby, egocentrický nafoukanec, který si myslí, že může mistrovat politiky a vysmívat se jim. Jeho rolí ale není komentovat výroky, ale moderovat diskuzi. Dle Kodexu ČT by z jeho slov nemělo být zřejmé, jaký názor má. Pro Českou republiku je naprosto nepodstatné, jakou značkou auta jezdí prezident. Stejně jako je jedno, jaké slipy nosí. Z dvouhodinové diskuze dostal každý kandidát necelých osm minut. Zbytek dvouhodinového limitu prožvanil s narcistně sebevědomým úsměvem moderátor, o jehož názory ale nikdo nestál. Dramaturgie redakce zpravodajství ČT, vedení ČT a Rada ČT by si měli uvědomit, k čemu prezidentské diskuze slouží a zda Moravec tento cíl naplnil. Zda otázky, které kladl, byly v souladu s cíli veřejné služby.
  • Ještě že už je kampaň k prvnímu kolu prezidentských voleb u konce. Vzhledem k mohutnému finiši Karla Schwarzenberga jsem dnes ráno i opatrně otevíral dveře od domu, aby náhodou nestál kníže za nimi...
  • S těžkým srdcem jsem se rozhodl, že to jednomu z kandidátů v 1. kole nakonec asi hodím. Protože máloco v životě lidským je obvykle ideální a na 100% boží. A tak je to i u všech prezidentských kandidátů, včetně toho mnou vybraného... Zároveň s tímto "veledůležitým" prohlášením házím do pléna návrh ke spuštění projektu s názvem "PŘEMLUV KUBERU"...
  • Právě jsem se dozvěděl, že nemám volit pana Franze. Na jeho poštovní známce totiž prý nebude vidět razítko.
  •  Pár postřehů z právě proběhlé prezidentské kampaně:
    Příznivci Jany Bobošíkové, pokud nebude vaše favoritka zvolena, nezoufejte! Záhy bude kandidovat na něco jiného…
    Táňa Fischerová předvedla ukázkové kobercové bombardování dobrem…
    Miloš Zeman stále lže jako Miloš Zeman…
    Jan Fischer je sice suchar, ovšem s opačným znaménkem: normální suchar je přece na zahnání nevolnosti…
    Vladimír Franz nezná ústavu, na rozdíl od 0.005% veřejnosti…
    Zuzana Roithová se zřejmě stále ještě nevrátila z Brusele…
    Jiří Dientsbier kráčí (nazpět) ve šlépějích svého otce: ten končil téměř jako demokrat a začínal jako bolševik…
    Karel Schwarzenberg vylepšil starou moudrost „Kdybys byl mlčel, zůstal bys filosofem“ na“ Kdybys byl mlčel nebo huhlal, zůstal bys filozofem“…
    Přemysl Sobotka je lokální patriot: zřejmě touží svým výsledkem kopírovat ekonomické výsledky libereckého mistrovství světa v klasickém lyžování…
  •  VOLBA VELKÉHO VONTA
    U uren dnes bude fronta
    ... Nechci za Vekýho Vonta
    Nějakýho Mažňáka
    Či nulu s ksichtem tuňáka
    Dávám svůj hlas pro geronta
  • Syn Jana Fischera je sprosťák a zaslouží tečku mezi oči, je-li pravda co napsal Plesk: "Já bych slečnu Zemanovou na rande nepozval, a to z jednoho prostého důvodu - protože ona je strašně podobná svému tatínkovi. A představa, že bych šel na rande s Milošem Zemanem se mi úplně nezamlouvá".
  • Karel na hrad? Klidně, ale na nějakej svůj. ( v jiné verzi prý na Mírov)
  • Ještě že už je kampaň k prvnímu kolu prezidentských voleb u konce. Vzhledem k mohutnému finiši Karla Schwarzenberga jsem dnes ráno i opatrně otevíral dveře od domu, aby náhodou nestál kníže za nimi...
  • Jak zazpíval chlapecký sborBoni Pueri, Václav zjihl a zamžil se mu zrak. Dobrá režie. Kdyby tam dali dívčí sbor Hambiny di Praga tak by zjihl akorát Kulínský.
  • Obdivuhodná práce rukou Honzy z chaloupky. Kdybych vypnul zvuk, mohl bych si myslet, že ukazuje jak velkýho chytil kapra.
  • Úpornost  s níž se všichni kandidáti snažili vymezit se vůči Klausovi byla až trapná. Ani kdyby vylezli jeden druhému na ramena, nesahali by mu ani po koule.
  • Bobo byla za pultíkem napružená jako třináctiletá fanynka na koncertě Charlie Straight.
  • Jestli to tomu Zemanovi nevyjde tak bude muset příštích 42 let dělat pumpaře na Lukoilu i dcerou, aby mohl ty transparentní příspěvky vrátit.
  • Prý hrdost národa. Když poslouchám co jsme vygenerovali jako prezidentské kandidáty tak mne poslední zbytky národní hrdosti fofrem opouštějí.

Bulvár, počasí a z mého života dnes nebudou.

Akorát něco veselého :
Jedna hezká péefka. Pardon. Téefka

A to je dneska všecko.

Akorát si můžete ještě přečíst včerejší hlody.
http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/315399/Hlody-ctvrtecni-aneb-miluji-nase-media.html#t2


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2582x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 48
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist