Petr Paulczyňski: homepage

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

Včerejší prezidentský duel na mně zanechal hluboké stopy. Ač věčné exhibice pana Moravce, který si dokáže ze 120 minut 118 ukradnout pro sebe v našívaší jsou iritující, včerejšek v TV Nova překonal všechny meze. Jak co do obsahu, tak co do podporovatelů se výrazně přiblížil estrádám z časů Vovky Železného.

Nedávno jsem v noci zahlédl reprízu pověstného DOREMI kde vystupoval pan Hůlka a včerejší pořad tomu byl hodně podobný. A o čem se bude hovořit ve zbytku týdne abych použil kouzelnou větičku průvodce OVM? Asi o ukradeném kabátu pana Hrušky ve štábu pana Zemana a jeho prezidentského týmu. To už teda měli místo hůlky vzít Pepu Vojtka. Jinak se mizdálo, že oba pánové působící značně unaveně tam ani nemuseli být, protože moderátorka a režie je pořád přerušovala. Zřejmě si vzali mustr z paní Drtinové. Na otázku, kdo dostal nejvíc na frak bych odpověděl že asi pivo v Karviné. Trda kromě diváků TV NOVA. A jak že to říkal Churchill? "Nejlepší argument proti demokracii je pětiminutový rozhovor s voličem." Churchilla bohužel žádného nemáme, ale takových voličů jak vidět máme taky dost.

  • Zoufale pitomá show, napsal v Reflexu Bohumil Pečinka. Ačkoliv tato moje blogová rubrika vznikla jako glosář k novinářským pitomostem, musím Bohoušovi pogratulovat nejen k titulku, ale i k obsahu. Tak třeba: podporovatelé Zemana pochopitelně seděli v potemnělé karvinské hospodě a vyznačovali se opileckou agresivitou, zatímco Schwarzenbergovi stoupenci vypadali jako nábožensky založení intelektuálové v osvětlené liberecké restauraci.
    Je zajímavé, že jinak rozdělený Fejsbůk se tentokrát shodl. Byl to blbý pořad s blbými účastníky.
  • Podejte na Klause žalobu z velezrady, vyzvali Senát aktivisté a osobnosti. Protikorupční aktivista Karel Janeček, sedmnáct iniciativ a několik veřejně známých osobností chce hnát prezidenta Václava Klause kvůli jeho amnestii k Ústavnímu soudu a zbavit ho funkce. Společně rozeslali všem senátorům výzvu, aby na Klause podali žalobu z velezrady.
    Výzvu podepsali například bývalá politička a nyní právnička Hana Marvanová, dokumentaristka Olga Sommerová či šéf Herecké asociace Jiří Hromada.
    V té MF Dnes jsou vážně komici. Že prý k žalobě na Klause vyzvaly OSOBNOSTI. Jeden z těch nešťastníků je ten "protikorupční" magor Karel Janeček a druhý Cyril Svoboda, což je zas pro změnu ten lidovecký trouba, co budovu Národního divadla přihrál Voršilkám.  A zase to podepsala Olga Somerová! Točí ta dáma ještě vůbec něco, nebo se z ní už stala jen profesionální podepisovačka petic? Akorát mi není jasné, kdo určuje že je někdo osobnost. Mně mnozí z těch takto označovaných připadají spíš jako šašci. Nemluvě o tom, že je to celé zase něco jako prd v kině. Protože i ústavní odborníci to označují za pitomost. "Velezradou se rozumí jednání prezidenta, které směřuje proti svrchovanosti země či jejímu demokratickému řádu. Nejsem si jistý, že něco z toho amnestie ohrožuje."
  • Klaus a Zeman - Navždy spolu píše v Respektu Erik Tabery. Prý to, že celá rodina Václava Klause tak usilovně bojuje za Miloše Zemana není to až tak překvapivé, když si uvědomíme, že tady se hraje i o jeho budoucnost. Buď se ve vrcholné politice udrží, a nebo zřejmě definitivně skončí.
    No prosím. Objektivní žurnalista nezklamal. Chápu. On i jeho rodina přece musí jíst.
  • Jako z jiného světa přichází článek Jefima Fištejna v Reflexu: Přímá volba prezidenta vyvolává atmosféru studené občanské války.
    Některé jeho věty jsou slovy vpravdě prorockými. Třebas: "Pár měsíců po těchto volbách už bude vítěz všem k smíchu nebo k pláči. Kromě placených čeledínů záhy nepotkáme nikoho, kdo by se ke své podpoře znal bez dodatečného vysvětlování. Půlka národa se bude cítit podvedena, druhá půlka tu první bude nenávidět. " Nebo: "Odznaky „Na mne se nedívejte, já jsem ho nevolil“ a „Toto není můj prezident“ půjdou na dračku. Těžká kocovina však nebude trvat věčně, první protestní nebo volební příležitost spustí opět mechanizmus maniodepresivní psychózy.
    Děkuji pane Fištejne. Je vidět, že jsou i novináři, kteří si zachovali zdravý rozum.
  • Komu vadí Václav Klaus ptá se na serveru Česká media pan Matějček. Poté rozebírá protiklausovské peripetie poslední doby, aby v závěru položenou otázku nechal nezodpovězenou.
    Tak já bych to teda zkusil dopovědět. Václav Klaus vadí všem, kteří buď vědí, nebo alespoň tuší, že většinou na jeho slova dojde. Obsesí posedlé jedince vynechávám, protože ti jsou jím prostě nemocní.
  • A u Hooka napsali: Zejtra to vypukne a bude to velký, protože tohle my umíme naprosto skvěle a i když se svému okolí můžeme jevit jako společnost zasněných apatických retardů, občas máme momenty, kdy přejdeme do akce jak dvouletej kůň a to se pak jeden nestačí divit, čeho jsme schopni a i teďkonc, když se láme chleba a pozejtří budem vědět, kdo z těch dvou staříků se v příštích měsících bude resuscitovat na zámku v Lánech, protože jak bylo včera vidět, oba bohatýři si už šahaj na dno, šmátraj po něm a hovno nacházej, protože rezervy jsou vyčerpaný a občas mám pocit, že už jedou na pránu, což je hmota, která i když není, tak zasytí děsně, akorát že já tomu moc nerozumím, protože nejsem jogín a člověk vosvícenej, jelikož jedu na bůčku a hořčici a pivu a tudíž se s těmahle věcma míjím a prostě jsme ve finále a společnost kvasí a kypí a bobtná a pojistný ventily lítaj k obloze jak mrštní krahujci a nálada je svěřepá a říct mezi zemanovci, že je Miuoš debil, je vo přesdržku a naopak u knížátek poznamenat cosi o zdegenerované aristokracii, co ani neumí pořádně znásilňovat, znamená mít rozkopanou prdel a neznalej věci by řek, že jsme se pomátli, ale opak je pravdou, protože přesně tohle je občanská společnost, přesně tohle je ta demokracie zdola, noblesní, korektní a vyvážená.
  • A trocha bulváru: Dnes začneme Ornelou. To je nová hvězda bulváru. Hned jak si uprdne, je to zaznamenáno. Dnes se kochá prstenem za 50 litrů a mudruje, že starší chlapi jsou lepší než mladí. Teda jako starší chlap říkám, že raději pravačkou, než tohle. A turista zachránil dítě před žralokem. Odtáhl ho za ocas do moře. Chudák dítě. A pozor, dnes konečně svlíkačka. Modelky Andrea Verešová, Renata Langmannová, Jitka Válková a playmate Petra Svoboda se nafotily pro smyslný kalendář předního designového výrobce sprchových koutů. Jestli ten sprcháč budou prodávat i s nima, jdu do toho. Nemá mi totiž kdo umývat záda. A po několikatýdenní přestávce v paření se české modelky a jejich partneři na včerejším křtu kalendáře automyčky Express chovali jako utržení ze řetězu. Mareš tam prý zatáhl Faltýnovou na pánské WC. Když vycházeli, Leoš neměl ponožky. Zřejmě zmíněné paření změnili v páření. Proč si u toho svlíkal ponožky není známo. Asi tam nebyly záclony. A Karel Šíp prý Kalouska a Nečase do Všechnopárty nechce. Bodejť. Kdo by se na to taky díval.

A zprávy o počasí: Slibovaná kosa se nedostavila. Už ani na to Rusko není spolehnutí. Schovaní holubi už zase zpupně pochodují po sousedově střeše a těší se jak mi zase podělají střechu auta. Jestli bude chcát není jasno i když není jasno. Obloha je ovšem ponurá jako já poté co jsem utratil důchod za topení a svícení. Už aby tu bylo jaro. I když na jaře kromě prvosenek rozkvetou i psí lejna dosud schovaná pod sněhem. A nad Brnem se prý válí smog, což mi vůbecd nevadí, protože ta moja doma hulí jak nezbedný kamna, takže jsem trénovanej.

A z mého života : Už mě to vaření přestává bavit. Radili mi ať se dám do jakýchsi krabiček, že mi je přivezou až domů a ještě zhubnu. No nevím, to by mi zas padaly gatě. A navíc bych nepřišel mezi lidi. Protože tuhle jedna prodavačka při doplňování zboží do regálu udělala v miniplášti  tak hluboký předklon, že jsem zapomněl co mám koupit. A o to bych s krabičkama přišel. Podle horoskopu se mi prý zlepší finanční situace. Jestli mají na mysli těch 90 kaček ze včerejší Sportky, tak takhle jsem si to nepředstavoval. Nastávající víkend mi prý slibuje dobrou zábavu. No, po sobotním vyhlášení výsledků voleb se budu asi válet smíchy ještě v neděli.

A na Fejsbůku napsali:

  • 30 pripadu Milose Zemana
    scenar Erik Tabery Jan Urban
    kostymy Theodor Pistek
    dialogy Zdenek Sverak
    kamera Stepan Benda
    rezie Jiri Menzel
    produkce Zdenek Bakala
    jiz brzo povinne do kina
  • Jedinou výhodou zítřejšího finále soutěže "Česko hledá Supersuperstár" je to, že účast v porotě není povinná.
  • V prezidentské debatě se řešil vztah kandidátů k šumavskému kůrovci. Teda já bych se ještě zeptal, jaký mají vztah k americkýmu broukovi.
  • Vítězem prezidentských voleb každopádně bude Becherovka. Jeden ji zprivatizovat a druhý popularizoval.
  • „Tak začalo to sundáváním obrazů, pokračuje odnímáním čestného občanství, následuje obvinění z velezrady za aminu, chybí už jen poprava, tak neděláme to v historii poprvé, nějaká historická zkušenost již je...“
  • Co delali celych 15 let ti kritici opozicni smlouvy ,ze ted za 14 dni jsou o ni vyplodit tolik 3,14čovin? Zrejme pili kafe s Janem Rumlem
  • Miluji Moravcovo jůťůp!

A na závěr něco veselého :
Předvolební testík

Je mi líto, ale ať jste odpověděli jakkoli, získáváte nula bodů a mělo by vám být odňato volební právo, máte-li čas zabývat se takovými hovadinami. A jen tak mimochodem, Losna zemřel již v minulém století, zatímco pro Mažňáky není kam šlápnout.

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2284x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 24
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist