Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Vypadá to, že se svět zbláznil. Nebo alespoň někteří, co si říkají osobnosti. Mimochodem mne napadá, kdo určuje kdo osobnost je a kdo už není. No ale když už jim naše moudrá média říkají osobnosti, tak pro snazší porozumění u toho zůstanu.

Tak tyhlety osobnosti z kulturní kavárny už zase vydávají nějaké prohlášení. A kdo se nepřipojí je dobytek, protože pravda a láska syčáci. A že prý Zeman není jejich prezident. No to koukám jak bezdomovec na SIPO. Asi je jejich prezidentem Fidel Castro. Rozumím lidem, kteří volili KS a teď jsou rozvrkočeni. Nerozumím lidem, kteří s kyselými ksichty vyvolávají další vlnu nespokojenosti a sepisují opět nějaké přiblblé petice, které nemají ani hodnotu toho papíru, protože je pro svou tvrdost jinak nepoužitelný. "Klaus není můj prezident" vykřikovali po minulých volbách a nyní to opakují ve variantě Zeman, protože jim zase nevyšel pokus o řízení věcí veřejných mimo politické kolbiště. Tak vyrobíme placky a vyrazíme do ulic, když už to číro nezabralo, tak aspoň něco. Myslím, že většinu jejich věčná prohlášení zajímají asi tak jako náš vztah k Ruanda Urundi. Jak pravil přítel: Jsem zvědav, kdy se konečně zase probudím do dne, ve kterém mi nějaký pitomec nebude vysvětlovat s kým mám souhlasit a s kým ne; komu se mám obdivovat a koho zatratit.
Ti rozumnější říkají asi tohle: Nic více neilustruje nevyspělost našeho politického prostředí, než zpochybňování výsledků férových voleb. Vlastně tím přímo plivat do obličeje většině společnosti, která jej zvolila. Je v pořádku kritizovat konkrétní kroky prezidenta, ale den po volbách zpochybňovat jeho legitimitu? To je Ukrajina, přátelé. Tak. Úvod máme za sebou a pojďme na titulky.

  • Sobotka na iDnes: Nakročili jsme k tomu, abychom se Zemanem překonali trauma. Spory a hádky, které by po zvolení Miloše Zemana na Hrad vracely stranu do minulosti, si ČSSD podle předsedy Bohuslava Sobotky nemůže dovolit. "Myslím, že to trauma prezidentské volby v roce 2003 sociální demokracii oslabovalo a že jsme nakročili k tomu, abychom to trauma překonali".
    Milý Bohouši. Nelži si do kapsy. To někteří komentátoři vidí věci jinak. Miloš Zeman bude určitě chtít získat zpět, co mu v minulosti patřilo a nakonec o to přišel. Bude chtít Českou stranu sociálně demokratickou, ze které udělal nejsilnější partaj v zemi. Tandem Zeman/Pecina bude tlačit na politickou likvidaci dvou mužů – Jiřího Dienstbiera a Bohuslava Sobotky. Až budou odsunuti, předsedou se stane Michal Hašek, záda mu bude krýt Pecina. ČSSD zase bude Zemanova. Tak pravil motejlek.com. Ale třeba to tak nebude. Vyčkáme času jako husa posvícení.
  • Na Novinkách Osobnosti vzkazují Zemanovi, že jejich prezidentem není. Miloši Zemane, nejste a nikdy nebudete můj prezident, vzkazuje nově zvolené hlavě státu několik desítek osobností veřejného života. Iniciativu podepsali mimo jiné umělci, intelektuálové a lidé z okruhu bývalého prezidenta Václava Havla"Zvítězit pomocí lží a estébáckých metod je Pyrrhovo vítězství," sdělila režisérka Monika Le Fay.
    Ať přemýšlím jak přemýšlím, za živého boha netuším, kde se tato prý osobnost vzala. Slyším o ní prvně v životě.
  • 12/7/2012 na iHned pravil pan Schwarzenberg: Když se nestanu prezidentem, v politice skončím. Nic bych neměl proti tomu, aby se předsedou TOP 09 po mně stal Miroslav Kalousek, řekl v rozhovoru pro HN Karel Schwarzenberg. "Je samozřejmý kandidát," řekl.
    A ejhle. Čas oponou trhnul a změněn svět. Jak říkala moje babička. Sliby se slibují, blázni se radují.
  • Jindy rozumný Erik Tabery pravil: "Jeho škodolibý úšklebek na adresu dvou a čtvrt milionu voličů, že konečně vyhrála pravda a láska nad lží a nenávistí, je snad nejtrapnější komentář k výsledku voleb od roku 1989. Klaus připomíná fracka, který skáče na hrobu svého protivníka."
    No prosím, mně zas tento výrok přijde na Klausovu suchopárnost dost veselý. Už jen proto, že vyprovokoval k těmto reakcím. Docela dobře si představuji autora výroku jak se potutelně usmívá pod fousy.
  • Klaus v Týdnu: Možná budu za pět let kandidovat. Klaus v odpovědi na dotaz novinářů nevyloučil, že bude za pět let na prezidenta znovu kandidovat. "To se nechme překvapit, to až podle toho, kdo bude prezidentem a jak se osvědčí," řekl.
    Tak konečně v té záplavě špatných zpráv jedna pozitivní. Jsem zvědav, co se kolem této věty rozvine. Už slyším skučení hladové smečky.
  • A trocha bulváru: Bára Basiková chce emigrovat kvůli Zemanovi! Jak je libo dámo. Miluji tyhle emigranty hubou z kulturní fronty. Pročpak neemigrovala za Husáka? A jak jsem předpokládal. Zemanův skoropád ve všech podobách. Pane skoroprezidente, z vlastní zkušenosti, když máte v sobě pár panáků, koukejte pod nohy. A jinak nuda. Nikdo se nesvlékl, bulvár naopak ovládají divy v zimním oblečení a v  kuliších. Mlčí Aguš, Žito, Ornela i s matkou, jenom Veronika Žilková objevila velkou příchylnost ke knížeti. No uvidíme jak dlouho jí vydrží když kníže skončil druhej. Miloš odjel na Vysočinu objímat stromy, který prej jsou už tak vohlazený, že po nich klouže i datel, jak pravil Hook.

A zprávy o počasí: Bělostná peřina skrývá milosrdně lejna, která majitelé čtyřnohých mazlíčků neuklízejí bez ohledu na to zda jsou Karlovci či Milošovci. Na diskuzích stále panuje krutopřísný mráz. Na sluníčko narazíte jen u pana Škromacha který má stále sluníčkový den skoro jako nějaká dvanáctiletá fejsbůková blbka. Doufám že vzhledem k předpovědi tepla sníh padající se střech některým aspoň trochu rozsvítí v hlavě. Díky času získanému tím, že jsem opustil fejsbúk nejméně do doby než se tam virtuální přátelé domlátí, jsem vyčistil fóglům krmítko a nasypal novou potravu. Fógli však nikde. Možná se vyhrabávají ze závějí. Už se těším až se oteplí, protože přeměna bíleho sajrajtu na hnědou srajdu a švihlá chůze na ledu se změní ve veselé uskakování před cákanci řidičů, protože my už jsme takový ohleduplný národ, co požaduje na Hradě šlechetného feudála namísto znásilňovače stromů. Silničáři osvědčují svoji pověstnou připravenost, takže jsem si cestou do práce chvílemi připadal jak sněžná fréza. Ukázalo se ovšem, že jsem břídil, protože největší hráči vyrazili na fichtlu.

A z mého života: Den začal nedobře. Napřed jsem se zpotil jak dveře od chlíva při prohazování cestičky k autu , abych vzápětí zchladl  při zjištění  že nenastartuji. Při vystupování z auta jsem v pátek totiž brnkl o páčku blinkru za což se mi baterie odvděčila totálním výpadkem. Startovací kabely mého syna naštěstí situaci vyřešily. Potěšující je, že dnes budu mít od kuchyně frei, protože máme navařeno do foroty. Horoskop v oblasti sex a vztahy praví, že Venuše ve Střelci mi pomůže v milostné oblasti. Vytvoří podmínky pro nové vztahy. Nevím jestli nedostanu tou gypsovou rukou, protože moja je Kozoroh. Na mail Dej svému penisu sexuální sílu divokého býka...!Kup si náš preparát abys mohl prožít všechnu svou sexuální fantazii, a uspokojit všechny roztoužené ženy, které zaklepou na vaše dveře reagovat nebudu. Obávám se, že moje síla býka by byla využita maximálně na luxování, což už mi bylo naznačováno, ale tvářil jsem se  že je blbě slyšet.

A na Fejsbůku napsali:

  • Škoda, že nejsem umělec. Mohl bych každý den podepsat nějakou petici.
  • Jediný co je na prezidentsky volbě dobrý je to ,že už skončila .
  • S pobavením sleduje, jak dochází k obvyklému efektu, ti kteří jsou podle mínění některých hysteričtí, jsou jimi hystericky napomínáni, ať přestanou být hysteričtí.
  • Soudce Jan Šott není vzorem skvělého, otevřeného, minulostí nazatíženého skvělého soudce, ale odborně nevyzrálý neumětel.
  • Clovek tu chvili neni a drtivy vetsine lidi v cechach, jak tak koukam, hrablo.

A na závěr něco veselého - lekce demokracie:

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2337x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 56
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist