Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Na úvod se přece ještě jenom musím vrátit ke včerejší polední estrádě kterou nám naševaše ukazuje o čem se prý příští týden bude mluvit. Jeden z účastníků mletí pantem známý především tím, kterak zadlužil tuto republiku v době kdy byla ve fázi ekonomického růstu

, poněvadž rovnou ze školních škamen usedl do křesla ministra financí a ve světle svého vzoru který se proslavil výrokem že zdroje jsou, vysvětlil národu, že zdroje pořád jsou a jen on a soudruzi z jeho strany je dokážou najít, správně přerozdělit a zahájit tak vítěznou bitvu s nezaměstnaností a všemi dalšími problémy našeho skomírajícího národního hospodářství. Jak pravil jeden můj přítel, už si asi jen počkáme na nový výstřel z Aurory a zase bude dobře! On a jeho parteigenossen totiž jediní vědí, jak se musí ten hloupý kapitalistický volný trh “moudře” řídit z teplých kanceláří.  A tak nám ten kavárenský teoretik sociálních smírů, investičních pobídek, čerpání evropských grantů, či přerozdělování chce radit, jak napumpovat miliardy do zadřených kol ekonomiky a prodanit, prodotovat a proregulovat se k prosperitě. No a můžeme na pár titulků. Začneme výjímečně pozitivně.

  • Vítek Bárta ať radši mlčí!, pravil JXD v Reflexu. A pokračuje neméně ostře. Na rozdíl od Andreje Babiše, který v Česku vyrábí možná kvalitou napadnutelné, ale přesto jedlé potraviny, vydělal Vítek Obálka své peníze šmírováním a fízlováním. Pro vídeňský párek v oku Andreje Babiše přehlédl Bárta ABL v oku svém. Podnikatel, který zbohatl špiclováním a řídil politickou stranu obálkami s penězi, se cítí jako za Dobro bojující Terminátor a podnikatele, kteří zbohatli méně problematicky než on, nazývá slůvkem „zloděj“. Jediné, co mě v této souvislosti napadá, je tedy zvolání: TY DRŽ HUBU, VÍTKU!!!
    Tak je tedy opravdu málo titulků, k nimž se nedá nic dodat.
  • Pravá frakce ODS má stovky lidí, zakladatel Janeček v Praze rezignoval píší na iDnes.
    Před deseti dny založil exposlanec Jiří Janeček Pravou frakci ODS. Ta podle něj umožňuje registraci a komunikaci těch členů strany, kteří se hlásí ke konzervativnímu proudu. Frakce nyní čítá stovky členů a Janeček kvůli ní dokonce i odstoupil z funkce předsedy ODS v Praze 11, kterou téměř devět let zastával. Tak jestli počet příznivců nějaké FB skupiny někdo bere vážně, tak by ho měli z té redakce vypráskat. Osobně si myslím, že tento Bémovsko-Hrdličkovský projekt zdechne na úbytě. Akorát ubere ODS z už tak chatrné pověsti další body. A jako konzervativec se autora ptám, co je na vytváření frakcí tímto způsobem konzervativního.
  • Na iHned píší: Student se musel z obrany rychle pakovat i s Peake, teď míří do dozorčí rady Budvaru. Pětadvacetiletý student práv Pavel Kotrba, který měl šéfovat poradcům exministryně obrany Karolíny Peake, vymění v dozorčí radě Budvaru podnikatele Jiřího Lexu z Věcí veřejných. Kotrba má dobré kontakty i v TOP 09, v minulosti asistentoval lidoveckému exposlanci Pavlu Severovi.
    Osobně si myslím, že v pětadvaceti musí ten chlapec v okamžiku kdy na chodbě zhasnou zabloudit. Tak nevím, jestli nenastal čas vážně ten Budvar privatizovat, protože jestli nám ho mají řídit politická ucha tak se to brzo nebude dát pít.
  • Pobírejte dávky na džihád, ovládneme Evropu, radil britským muslimům kazatel píší Novinky. Ve Velké Británii se prostřednictvím reportérů listu The Sun dostal na veřejnost záznam z kázání muslimského duchovního v metropoli Londýně a ve městě Slough. Klerik věřící nabádal k tomu, aby od státu brali dávky, jimiž by přispěli na náboženské povinnosti a svatou válku - džihád. Prohlásil také, že muslimové ovládnou Anglii, stejně jako další evropské regiony.
    Děkuji tvůrcům multikulti teorií, v nichž říct něco mimo povolenou linii začíná připomínat doby nedávno minulé, že vedou Evropu zvolna do náručí tančících dervišů.
  • ČEZ pod tlakem policie: vyšetřují se čtyři zakázky za miliardy píše MF Dnes. Polostátní elektrárenská společnost ČEZ v posledních měsících výrazně zaměstnává policii. Protikorupční útvar a pražská hospodářská kriminálka prověřují nejméně čtyři případy, u nichž bylo podáno trestní oznámení či na ně upozornila Bezpečnostní informační služba. Detektivové se zajímají o prodej poloviny německé firmy Mibrag, o transakce mezi ČEZ a ČEZ Albania, rozsah a cenu zakázky pro subdodavatele při stavbě meziskladu jaderného paliva v Temelíně a také o podezření, zda ČEZ dodržuje zákon při zadávání miliardových zakázek prostřednictvím své dceřiné firmy Škoda Praha Invest.
    Je úžasné, jak se platí manažeři v tomto kolosu a k tomu si ještě potřebují  něco přivydělat. Protože opravdu za 200 - 500tisíc měsíčně musí třít bídu s nouzí.
  • A malý postřeh z blogu kolegy Polaneckého: Jeroným Tejc, předseda socialistických poslanců nedávno veřejně v televizi prohlásil: "Očekávám, že soudci, kteří budou navrženi levicovým prezidentem a schváleni levicovým Senátem, budou přístupnější argumentům." A zde by se měl rozeznít varovný zvonek. Nikde jsem nečetl, že by předseda Ústavního soudu proti takovému výroku protestoval, neslyšel jsem žádnou kritiku zmíněné věty od politiků a nečetl jsem, že by novináři, kteří se rádi označují za hlídací psy demokracie namítli byť jedinou čárku.
    Ano, o tomto jsou mé Hlody mediální. Půl dne posloucháme jak nastupuje do kriminálu jeden poslanec. Ale aby se někdo rozčílil nad výrokem za nějž by americký nebo britský zákonodárce, nejpozději druhý den by byl donucen rezignovat nikoho ani nenapadne. Je smutné, že snaha zpolitizovat rozhodování Ústavního soudu a snaha učinit z Ústavního soudu mocenské centrum jedné politické strany zůstává bez povšimnutí. Proč mlčíte, pane Rychetský? Kde jste, média? Kde jsou slavní ochránci práv a svobod? Proč mlčí proti snaze znásilnit nezávislost justice?
  • Písničkář Jaroslav Hutka bojoval proti komunistům, uznal stát a přiřkl mu odškodné. Písničkář Jaroslav Hutka byl oficiálně uznán za účastníka protikomunistického odboje. Osvědčení a pamětní odznak z rukou premiéra Petra Nečase dostalo dalších 17 bojovníků proti totalitě. Za mnohé z nich je převzali příbuzní.
    Hutka, Hutka, to je ten zapomenutý písničkář co mátl a destabilizoval komunistický režim svými písněmi, které neobsahovaly jediný rým? No neva. Nakonec musel utéct, tak třeba teď složí něco co mu budou hrát a lidi kupovat. Já mu to přeju.
  • A kousek bulváru: Deníček těhotné Ornelly: Mamka má Facebook! A je to tady. Dnes večer jsem svojí mamce založila účet na Facebooku. Vypadá to, že nová hvězda Plesku opětovně zapojila odpočatou mozkovou buňku a vytlačila Ivatu a Aguš. No popravdě s těma dvěma byla aspoň větší sranda. A Standa Gross prý vylezl z nory: Vyvedl rodinku a házel pohledy neviňátka!  Finanční genius podle jiných největší gauner české politiky se nám zvolna probojoval z titulních stran do bulváru. Blahopřejeme. No já myslím, že Ornela se Standou jsou tak těžké sousto, že osudy dalších serebrit jak říká Pepa Fousek dnes vynecháme.

A zprávy o počasí: Tak po pondělí kdy bylo nijak, hlásí mi technika Overcast and snow showers. Což znamená, že se zase něco bílého vysype. Ve spojení s teplotami okolo nuly by se to mohlo změnit ve šlindu, což jistě ocení řidiči kterým se budou bortit plechy. Kdyby bylo jinak, reklamace u firmy Weather, která mi dodala tuto počasovou aplikaci. Protože jak mi napsal jeden čtenář mých blogů, pravděpodobně meteorolog, předpovídat počasí neumí nikdo. Asi si pořídím místo sklípkana rosničku. Výhodou sklípkana ovšem je, že mu stačí žrádlo jednou kvartálně. Z chování ptáků nelze odhadnout nic. Přežraní se povalují po větvícha ani lůj nežerou. Akorát ruské vlaštovky vytáhly ze šatníku ušanky, takže možná bude kosa jak v Rusku.

A z mého života: Spamfighter mi neustále vyhazuje do podezřelé pošty lákavé nabídky exotických krasavic nabízejících zážitky nebývalé, když otevřu zakodovaný soubor k němuž mi sdělují zcela tajný kód. Pojal jsem podezření, že to má na svědomí manželka kontrolující moji loajalitu a proto jsem to raději neotvíral. Možná o něco přicházím, s největší pravděpodobností o nějakýho vytuněnýho vira. Horoskop mi říká: Konečně vám dojde, jaké místo ve vašem hodnotovém žebříčku zaujímá sex. Zkusil jsem se zamyslet a dospěl jsem k poznání, že sex a sex je dvanáct. Tak s tímto poznáním asi můžu na matematickou olympiádu, protože jinak mám raději vánoce protože jsou častěji.

A na Fejsbůku napsali:

  • Veškeré socanské kydy a bláboly ať už o anonymních akciích, registračních pokladnách, majetkových přiznáních, daně neplatících OSVČ nenabízejí žádný recept na tristní situaci státních financí a nejsou ničím jiným než hledáním třídního nepřítele.
  • Daň z nemovitosti je do očí bijící státní výpalné. Lidé si za zdaněné peníze našetří na dům, v potu tváře si jej sami postaví, aby poté státu odváděli výpalné. Protože stát jim pro jejich nemovitost žádné služby neposkytuje, je to horší výpalné něž u mafie, která ze něj hlídá.
  • Rýsuje se podivuhodné spojení: neúspěšný prezidentský kandidát Fischer a Babišovy miliardy a neúspěšné hnutí ANO 2011. Máme se na co těšit!  Pánbůh s námi a zlé pryč.
  • Proč někteří lidé uznávají, že lidé závislí na sociálních dávkách jsou problém, ale firmy závislé na dotacích považují za vrchol civilizace?
  • Jediné co nám naševaše dosud nesdělila je barva trenýrek pana Pekárka.

A na závěr něco veselého fotovoltaického :
 

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2276x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 64
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist