Petr Paulczyňski: homepage

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

Konina kam se podíváš. Teď nemám na mysli skvělá díla z klávesnic našich skvělých novinářů které jak titulek hlásá miluji, ale skutečnou koninu alébrž koňské maso.

Teda tuhle manželka důvěrně nazývaná mamuš udělala koňský guláš a upozorňuji, že to byla těžká mlaskačka. A pokud vím, je navíc koňské dražší maso než jiné. Co k tomu řící. Asi když tam ta konina je, měla by asi být deklarovaná. To jo.  Ale jinak pánové novináři nesnažte se nám vnutit, že konina je něco unapetitlich. Vždyť někde jedí psy, jiní nesmí prase, v Indii zase nesmí krávu, ale pořád jde o místní zvyky. Už jsem dlabal všelicos. Netopýra, mořského koníka, škorpiona, hada, brouky, sklípkana. A vše se v těch zemích kde mne takto uctili běžně jí. Tak proč ne konina. Tak prosím, přestaňte psát o konině koniny. A teď k titulkům.

  • TOP 09 razantně posílila, ODS si sahá na dno. Vítězem voleb do Sněmovny by se v únoru suverénně stala ČSSD, které volební model společnosti STEM přiřkl zisk 83 mandátů. Výrazné posílení zaznamenala TOP 09, která by na druhém místě disponovala 42 poslanci. Třetí ODS by zastupovalo 35 zákonodárců, komunisty 33 a sedm křesel by získala rovněž SPOZ.
    No tak STEMu zase není nutné tak věřit protože  mezi rozdíl mezi TOP a ODS se pohybuje v rámci tzv. "statistické chyby". Druhá perla je, že na základě průzkumu mezi cca tisícovkou respondentů borci ze STEMu dokonce spočítali, jak by vypadalo rozdělení mandátů v PSP! To jsou geniové. Proč STEM napříště, místo respondentů, nepoužije skleněnou kouli?  A proč nás média zásobují směsicí pochybně získaných čísel, která nemají žádnou validitu, a jsou dána do ještě pochybnějšího vzájemného kontextu? Už víte proč se tato rubrika jmenuje Hlody mediální?
  • Těžce závislý Václav Klaus napsal těžce obsesivní Jaroslav Spurný v Respektu. Napsal: Poslední akce stávajícího prezidenta odhalily, na čem je závislý Václav
    Václav Klaus skončí jako těžký alkoholik. Vychází mi to pořád stejně. Tyto dvě věty pronesl před dvanácti lety můj přítel, amatérský – leč v předpovědích velmi úspěšný – astrolog. Zbývající část kavárenské společnosti, tedy já a pan Patizon, protestovala. Muž s tak sportovním duchem nemůže skončit jako závislák. Dnes přiznávám, že jsme se s panem Patizonem mýlili. Václav Klaus je závislý na pozornosti, obdivu či patolízalství úplně stejně jako těžký pijan na alkoholu a tato závislost jej vede stejnými cestami jako alkoholika.
    Pane Spurný, na Vás padne jako ušitý následující bonmot: Žurnalismus ospravedlňuje svou vlastní existenci velkým darwinistickým principem přežití těch nejsprostších. A pak mám ještě drobnou radu. Lépe je mlčet a vypadat jako blbec, nežli promluvit a tato slova potvrdit.
  • Vláda se musí za ČEZ rezolutně postavit, řekl Klaus a zkritizoval Schwarzenberga. Prezident  vyzval vládu, aby rezolutně zareagovala na potíže, kterým čelí klíčová česká elektrárenská společnost ČEZ v Bulharsku. Klaus zejména kritizoval ministerstvo zahraničí vedené Karlem Schwarzenbergem, mlčení rezortu k problému označil za nepřijatelné. ČEZ čelí v Bulharsku snahám o odebrání licence. Podle hlavy státu se firma stala obětí politického boje.
    Pane prezidente, pan kníže nemá čas. Posílá vojáky do Mali, protože za to ho v Bruseli pochválí. Copak nějaký ČEZ. Ten bude řešit až si po tom těžkém Mali trochu schrupne.
  • Šokující! Reportéři ČT: přišli s děsivými informacemi o straně Věci veřejné! píší Eurozprávy. Ačkoli se řadí mezi nejmenší strany v Parlamentu, je velmi bohatě sponzorovaná, neb dle poslední výroční zprávy získala v roce 2011 přes 38 milionů korun. Reportéři ČT se podívali některým kontroverzním sponzorům na zoubek. Následuje výčet sponzorů, firem ve kterých působili, spousta spekulací ale i skutečných záhad. Samozřejmě, že u akce opět figuruje jako investigativec pan advokát Láska.
    Tak mne napadá, když je v tom takový švajneraj, proč už to není na policii, namísto prudění ve virtuálním prostoru? Žeby proto, že by z toho mohlo být křivé obvinění? Jestli jsou veverky opravdu takhle financovány, tak šup s nimi do trestního řízení. Nebo jestli si někdo jenom jako cintá vestu, tak ať nesmradí veřejný prostor.
  • V Senátu proběhne veřejné slyšení o Klausově amnestii. Ústavní výbor horní komory Parlamentu pořádá veřejné slyšení k motivům, okolnostem a důsledkům novoroční amnestie prezidenta Václava Klause. Iniciátorem je senátorka Eliška Wágnerová. Závěry slyšení by mohly ukázat, zda a jak by bylo možné amnestii zrušit. Jindy, a to na mimořádné schůzi Senátu, která by se měla konat do konce prezidentova funkčního období, by se senátoři mohli zabývat návrhem žaloby na Klause za velezradu. Tu zatím podalo 17 senátorů. Aby měla žaloba šanci na úspěch, musí jich být o deset víc. Prezident Klaus nicméně již včera zopakoval, že by amnestii vyhlásil znovu úplně stejně.
    K tomu mám jediné. Čím víc se do lejna plácá, tím víc smrdí. S Hrabalovským dodatkem: to zas bude v álejích(senátu) nablito.
  • A kousek bulváru: Ornela se rozjela. Vyfotila se v plavkách. Jsem už pravda za zenitem, ale že bych se potřeboval dívat na babu v osmým metru tak v takovým smyku ještě nejsem. Začínám vážně uvažovat, že to děvče se dostává do stavu, že místo do lázní by měla odjet na léčení na psychinu. A 40letý Šlégr řečený Guma se líbal na veřejnosti. Podívejme se na puberťáka. Asi vedle svého guru Paroubka zjevně duševně mládne. Jenom aby se to včas zastavilo aby se nezačal pomočovat. Jinak nic nového. Nějak nám všichni zalezli. Sámer, Agáta, Mahulena, Žito i Dara asi je jim kosa, nebo se dávájí po těžkém životě dokupy v teple.

A zprávy o počasí: Tak prý zima nachystá předání žezla. Zpočátku budou noční teploty klesat k minus osmi stupňům, přes den v půli března může být až okolo +11 °C. Ovšem jestli čekáte sluneční nářez tak čekejte spíš  dešťové kapky. Tak si vyberte. Řekl bych, že je to předpověď tak nějak jako nebude-li pršet nezmoknem. Když jsem psal o dění u krmítka, použil jsem termín ruské vlaštovky a myslel jsem vrány. Vzápětí jsem byl poučen, jak to s těmi ptáky je. Prý takto: http://www.nasiptaci.cz/dat/krk.htm  Nedá se nic dělat, asi se je budu muset naučit. A protože jsem tak dosud neučinil, musím konstatovat, že dneska opět ruské vlaštovky štatlovaly v okolních zahradách, u nás nic. U nás si cukrovaly to svoje cukrů cukrů akorát hrdličky. To by nevadilo, kdyby mi nepodělaly sušící se trika. Asi zítra dokoupím diabolky. Akorát modří ptáci se choulili, asi jim někdo práskl jak dopadli ve STEMu.

A z mého života: Vypadá to, že se vracíme doma k normálu. Obě ruce manželky zvolna nabývají předúrazové schopnosti. Dokonce nákup který jsem absolvoval jsem odnesl jednou rukou. Jedinou závadou se ukázalo býti, že po měsíční odstávce manželčina auta se baterka rozhodla nevydat ani volt. Takže mám úkol. Zítra zajistit dobití. Škoda, že nejsem policajt. Ti prý dobijí baterku pendrekem. Potvora pes si navykl na to, že jsem vůdce smečky zajišťující potravu a dotáhl mne k prázdné misce. Abych dostál jeho očekávání, žrádlo jsem mu nachystal. Po jeho vyssátí se mi odvděčil tak, že mi otřel mastnou hubu o domácí gatě, což mne rozveselilo měrou nebývalou, neb byly čerstvě natažené. Miluji našeho psa. Za to mu nedovolím aby se mi dnes válel v nohách a budu tak mít celou postel pro sebe.

A na Fejsbůku napsali:

  • Zprávou včerejšího večera  bylo veřejné  prohlášení  jazzmana Jiřího Stivína, že se svým kvartetem, flétnou a záchodovou trubkou v nose  nevystoupí na připravovaném koncertu ,který se začátkem března uskuteční na Pražském hradě
  • Dnes si prý připomínáme "Světový den sociální spravedlnosti", který se "snaží upozornit na problémy chudoby a sociálního vyloučení ve společnosti". Tak natažené ruce po cizím už mají i svůj světový den.
  • Dnes je Světový den sociální spravedlnosti. "Jean, vyndejte Rolls Royce, pojede se vysmívat chudině!"
  • To je otázka ČEZu, oni se musí s tím vyrovnat. Já mám dojem, že vůbec jako Albánie, tak Bulharsko se dostávají do větších potíží. I pokud se ČEZ na mě obrátí o pomoc, tak jim rád pomůžu. Ale v zásadě je to otázka této společnosti," uvedl Schwarzenberg
  • Ještě, že se nestal prezidentem. Ukazuje se, že v případě Beneše a Haagu nešlo o uřeknutí, ale důsledek toho, že se KS s touto zemí a jejími zájmy elementárně neztotožňuje
  • Boris Šťastný seriózně lidem tvrdí, že když se zruší anonymní akcie, přijde ODS o další voliče. Jaké, prosím, voliče? Ty šíbry v autech s kmotrovskou značkou? /Jan Macháček/

A na závěr něco veselého :

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2447x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 45
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist