Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Jak překvapivé. Konec února a dopravu komplikují: sníh, voda a uzavřené silnice. Střídavě se vyskytuje ledovka, sníh, břečka ale i voda na vozovce a s tím související hrozba aquaplaningu.

To vše čeká řidiče na silnicích. Na řadě míst mají problémy kamiony. Dopravu  může komplikovat mlha nebo déšť. Sněhová vrstva v lesních úsecích je často zledovatělá. Maně si vybavuji starou poučku, že největším nepřítelem socialismu jsou jaro, léto, podzim a zima. Zdá se, že přežívá. Takže kapitalismus  lze u nás budovat pouze za velmi příznivého počasí nesmí mrznout ani mrholit, téměř za bezvětří za předpokladu že bude teplo a ne horko – chvílemi oblačno. A hlavně, podle pokynů z Brusele. Pro jistotu doporučuji nakoupit holínky. A teď na pár titulků.

  • Ples pro gaye a lesby je v Brně novinkou, píše  brnensky.denik.cz. Prý jít s partnerem na ples bylo pro brněnské homosexuály zatím tabu, pokud nechtěli snášet nepříjemné pohledy ostatních návštěvníků. O změnu se snaží občanské sdružení Stud Brno. V polovině března pořádá ve městě úplně první ples pro gaye, lesby, bisexuály a transsexuály.
    Zdali se zůčastní i zoofilové a nekrofilové zpráva nehovoří. Tak taková bezplatná reklama pro jednu z minorit se ve  významném regionálním deníku určitě vyplatí. Kluci s klukama a holky s holkama se v té kose přestanou producírovat po štatlu v barevném průvodu a budou se veselit v separé. A tomu je třeba fandit. S napětím očekávám fotoreportáž, protože miluji ony duhové převlečky z nichž kouká tu a tam i něco co normálně zůstává ukryto.
  • Klausovo šokující svědectví o nenávisti: Špičky Evropy mi vyhrožovaly. Podle informací ParlamentníchListů.cz vyhrožoval Klausovi konkrétně například tehdejší  francouzský prezident Nicolas Sarkozy. „Řekl Klausovi, že když nepodepíše Lisabonskou smlouvu, tak si to s ním vyřídí,“ řekl ParlamentnímListům.cz dobře informovaný zdroj z blízkého okolí prezidenta Klause. V knize My, Evropa a světa se Klaus také vrací k předchůdkyni Lisabonské smlouvy, evropské ústavě, kterou v referendu zamítli Francouzi a Nizozemci. Klaus připomíná velmi signifikantní slova expremiéra Belgie a místopředsedu Konventu EU, který euroústavu navrhl – Jeana-Luca Dehaena: „Víme, že devět z deseti lidí si Ústavu nepřečte a že budou hlasovat na základě toho, co říkají politici a novináři. Bude-li odpovědí NE, bude nutné hlasování opakovat, protože to rozhodně musí být ANO.“To se pak ukázalo v případě Lisabonské smlouvy, kdy Irové, ačkoli Lisabonskou smlouvu jednou odmítli, museli hlasovat, dokud neřekli ANO.
    Co k tomu dodat. Snad jen údiv nad tím, kolik místních eurohujerů je ochotno takovéto věci přehlížet. A k tomu přidat otázku. Cui bono. A položit básnickou otázku, kam vlastně kráčí EU. Každý nechť si odpoví sám, neb nechci být vulgární.
  • Zemanovi hnije palec z chlastu. Je horší než Klaus. Napsal v Reflexu Jiří X. Doležal. A dodal: Konec vlády Václava Klause všichni očekávali s nadšením. Tak narcistní prezident jako Václav Klaus je totiž pro ostudu. Národ rozhodl o jeho nástupci, a tak na Hradě dojde k zásadnímu střídání stráží. Narcistu úhledného a kultivovaného vystřídá narcista otlemený a buranský. Není co slavit. Poté se pustil do diagnosy nemocného palce nastávajícího presidenta. Zeman prý padá proto, že mu hnije palec .Prý v důsledku distální neuritidy na dolních končetinách - tak se hnijícímu palci říká odborně - jsou typickým příznakem chronického alkoholismu, nebo také diabetes způsobené chlastem.
    Co k tomu dodat. Rara temporum felicitas, ubi quae velis sentire et quae sentias dicere licet aneb Vzácná je ta šťastná doba, kdy je dovoleno myslet si, co chceš, a říkat, co si myslíš. Ale přesto, myslím, že vše má své meze.
  • REACH může do pěti let zničit většinu malých chemických firem. Pět let po rozjetí systému registrace a povolování chemických látek REACH se ukazuje, že velké firmy se s dodatečnými náklady vyrovnaly snadno. Nebezpečí ovšem hrozí menším podnikům, které finanční zátěž nejspíš nezvládnou. I kvůli tomu, že velcí hráči na ně přenesou část svých výdajů.  V roce 2018 by český i evropský chemický průmysl mohl zažít šok. Odhaduje se, že až šedesát procent malých a středních firem v oboru by mohlo skončit. Nebudou totiž schopny zaplatit desetitisíce eur za dokumentaci a registraci chemických látek, které používají ve výrobě nebo s nimi obchodují.
    A tak se ptám. Opravdu se nám ta účast v tom bohulibém eurospolku vyplatí, nebo nás postupně dostanou na kolena tentokrát bez wehrmachtu. Stačí si spočítat obory, které díky skvělým opatřením už šly do kopru.
  • Lidé třou bídu, tenkrát bylo lépe. Semelová bez cenzury k Vítěznému únoru v Parl.listech. Stalinistka Semelová patří k přesvědčeným obhájcům komunistických hodnot, které jak říká, otevřely cestu k tomu, aby se lidé měli lépe. V předvečer 65. výročí únorových událostí v roce 1948, požádaly ParlamentníListy.cz Martu Semelovou, aby uplynulé období okomentovala. Odkaz února 1948 vnímám pořád stejně. Zvlášť po těch třiadvaceti letech, co tu máme takzvanou demokracii. Únor, podle mého názoru, otevřel cestu k tomu, aby se lidé měli lépe. Lidé mladí, staří, zdraví i nemocní. Tenkrát otevřel cestu k tomu, aby měl každý práci, střechu nad hlavou.
    Tak tu soudružku Semelovou by fakt teda měli nechat vyšetřit. Možná bychom kromě pár poslanců v base měli konečně taky někoho v blázinci.
  • A kousek bulváru: Orgie s Ornelou vrcholí. Dnes nám svěřila, že i v 9.měsící se dá souložit. Tak to jo, ale musí se dát pozor, aby plod nebyl šťouchnut do hlavičky, protože pak v dospělém věku může psát do bulváru takovýhle zvěrstva a poté se vrhnout svlečená do vířivky. A klesá sledovanost Superstar. Včera jsem na kousek koukl a ani se nedivím. Místo zpěváků podivní cvoci a to dokonce místy i v porotě. A nakonec tajná svatba. Aleš Cibulka si vzal |Michala Jagelku. Vždycky když si přečtu tak multikulturně svěží zprávu, dostane můj svěrač šok. Zpráva, že Herčíková neměla podprsenku už snad ani do bulváru nepatří. Jak tak koukám, z těch co nenosí na večírky podprsenku jsou většinou chlapi. A to ještě jen někteří.

A zprávy o počasí: Ať se nám to líbí nebo nelíbí, bude nám to stoupat. Pro ty co by v této prognóze chtěli hledat lechtivý jinotaj sděluji, že řeč je o teplotě. Když k ní přidáme seshora padající vodu, dojdeme k závěru, že to co o víkendu tak nějak fest napadalo, zmizí bezplatně v kanalizaci. Odchází sníh, přichází obleva. A s ní břečka, voda a v trávnících vykvétající rozmrzající psí exkrementy jak říkají hovnu vzdělanci.  Majitelé firem na úklid sněhu se tváří zasmušile. Nakoupená sůl jim zvolna vlhne. Kdyby ji vyvezli do Polska, možná by se nám vrátila ve vuřtech a všichni by byli spokojeni. Ptákům vlhne zob v důsledku čehož nabývá na objemu. Obávám se dusících se zpěváčků, protože by se mohla dostavit nějaká zelená eurohlídka a ze mne by se místo milovníka ptactva stal eurozločinec, protože můj zob určitě nemá eurorazítko. Sousedovic kočka se suší u kamen a náš pes nemá koho honit. Ruské vlaštovky přestaly chodit pěšky a někam odlétly.

A z mého života: Víkendová lenora mne oprostila od všech domácích prací s výjimkou přípravy stravy pro psa. Ten hajzlík už si tak zvykl, že trvá na tom, abych mu to chystal já k nemalé radosti jeho paničky. Partner vám dá nůž na krk a vy se budete muset přiznat k malému přešlapu. Ve zdraví to přežijete, praví horoskop. Nu, asi se budu muset přiznat, že jsem večer vyžahl její oblíbené víno. Ovšem počkám až na to přijde. Také prý se mám těšit na hezký večer se svým miláčkem. Chystá pro vás totiž originální překvapení. Jak to znám, budu si muset převléct postel, protože už včera říkala, že jsme to pěkně zaprasili, čímž myslela mne a psa. Protože v desateru co doma smí pes jsme se už propracovali k bodu :Pes si může vlézt do postele, kdy se mu zachce, ale nesmí pod peřinu.

A na Fejsbůku napsali:

  • Milí přátelé, sleduji výroky představitelů komunistické strany o podílu jejich strany na událostech v minulosti včetně padesátých let. Nikde ani špetka pokory, ani náznak omluvy za tehdejší činy, natož vědomí, že se jednalo o zločiny. Dokonce slyším, že jednali v duchu doby a že zločinný režim nastal až po revoluci. Člověk může odpustit, ale nemůžeme dopustit, aby ti, kdo nejsou schopni přiznat chybu a nést důsledky za spáchané zločiny, nesli podíl na vedení naší vlasti. A to nejen v úctě k našim předkům – obětem komunistického režimu, ale především kvůli našim dětem.
  • Miloš Zeman odmítl společné ubytování s Janem Kavanem, i když si objednal pokoj s hajzlem.

A na závěr něco veselého o velezrádném prezidentovi :

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2342x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 79
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist