Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Dnešní úvod nelze začít jinak, než stanoviskem k výroku senátu. Kdo očekává, že se vyjádřím na hranici publikovatelnosti je na omylu. Tohle není na nadávání ani na sarkasmy. To je k pláči. A proto úvod dnešního blogu zahájím citátem mého přítele TC.

Jak praví encyklopedie: Politika (z řeckého polis – město, politiké techné – správa obce). Tady ale už nikdo nic nespravuje. Levicoví senátoři si vyšlápli na Klause s velezradou, protože na něho v běžném politickém boji byli krátcí. ODS ruší své organizuace seshora, protože to demokraticky už neumí. TOP zakládá fanklub knížete, protože nic jiného než tohoto maskota neumí nabídnout. Sociální demokraté jsou proti všemu, ale ještě si nesedli na tu svoji oranžovou prdelku, aby sepsali vůbec nějakou vizi a program pro zemi, které budou brzy vládnout například ve zdravotnictví jenom kecají, ale ještě nic neodpracovali. (Když už jsme u toho zdravotnictví, tak malá vsuvka. Peníze ve zdravotnictví nejsou proto, že lékaři přistoupili na hru o body za zbytečné výkony, a protože zřizovatelé zneužívají veřejných peněz na přihrávání zakázek z běžného provozu svým kamarádům dodavatelům. Tam, kde stačila běžná desinfekce použitého materiálu, tam nastupují dodavatelé jednorázových věcí. Tam, kde stačilo něco vyprat, nastoupili dodavatelé jednorázových obleků. Tam, kde stačila obyčená postel, židle a skříň na ošacení, tam nastoupili dodavatelé interiérů.  Tam, kde přístroje stojí v zahraničí polovinu, máme předražené zakázky. Do vedoucích pozic zřizovatelů si politici jmenují své lidí po volbách, aby se vše výše uvedebé mohlo dít ve směru podle toho, kdo vyhrál volby ve městě či v kraji. Tohle je problém našeho zdravotnictví.)
Tady není ani pravicová ani levicová politika, tady se jenom politikaří. A nyní skočíme na pár titulků, protože nám servery tak nějak nejely. Že by ta Pohlová už ty internety zrušila?

  • Medaili "Za zásluhy" od Klause nechci, vracím ji, rozhodl se malíř Brázda. Malíř Pavel Brázda vrátil prezidentu Václavu Klausovi medaili Za zásluhy v oblasti umění z roku 2008. Nesouhlasí s Klausovými postoji z poslední doby. Vadí mu třeba prezidentův "nadměrný příklon k Rusku". Brázda dostal ocenění od Klause před čtyřmi roky. Dnes šestaosmdesátiletý výtvarník je uznávaný ve světě, do roku 1989 ale nemohl v Česku oficiálně vystavovat.
    Proč to vrátil až za pět let netuším. Možná to netuší ani on. Kouknul jsem na umění pana Brázdy a říkám, že z toho co jsem uviděl bych si do pokoje nepověsil nic. Ale nejsem znalec, akorát vím, co se mi líbí a co ne. A protože myslím, že vkus mám tak nějak většinový, že stáří pana Brázdy ho vedlo k tomuto gestu-negestu, protože si myslí, že mu stoupne prodej obrazů. Alespoň ti kluci a holky z protiklausovské fronty by si měli povinně každý jeden obrázek koupit, aby se to panu Brázdovi tak nějak vyplatilo.
  • Kolem TOP 09 vzniká Fórum Karla Schwarzenberga. Prý je za tím nechuť k politickým stranám, naštvanost na vládu i politická řež na pravici. Schwarzenbergův pokus prý má personálně posílit stranu v boji s ODS o prvenství na pravici. Zatím neřešili, kde budou sídlit a jak budou sdružení financovat.
    No co k tomu říci? Zkusím pár postřehů. Financování? Klídek. Bakala to jistí. Jenom aby se Kalousek nedivil. Kašpárek začal přetrhávat loutkářovy provázky. Další možnost je,  že hlavní loutkáři hází přes palubu vyhořelý střední článek a že si maskota nadále budou vodit napřímo. Ostatně tento model není neznámý. Na obcích a ve městech sirůzné strany uý dnes zakládají různé "B" týmy - Nezávislé pro Horní Dolní - tak se i loutkovodič KS rozhodl, že TOP09 je s nejlepším MinFin poněkud profláklá značka a naopak je potřeba využít doznívající euforie mediálně zmasírovaných mas a tak to OFKS bude to pravé. Takže část novinářů bude pracovat na zadupávání ODS do země, a ta další část bude velebit lidi kolem OFKS - bude to taková prezidentská kampaň rozprostřená do 15 měsíců... Ekonomickou tváří OFKS bude Tomáš Sedláček a z homepage ihned.cz a z obrazovek ČT nesleze.A  KS raději nebudou nikam pouštět.  Perlou je, že šéf vládní strany si zakládá forum proto, že lide nemaji radi politicke strany. Tak za koho sakra kope?
  • Klaus, prezident, který strašlivě prohrál. Napsal ráno ještě před senátní taškařicí Martin Fendrych na Aktuálně.
    No jenom kvůli kontrapunktu je dobré si přečíst i hlas z jiného břehu. Názory českého prezidenta Václava Klause zažijí v Evropě renesanci. "Klaus bude hrát obrovskou roli jak v České republice, tak o to víc v přeměně Evropy," řekl americký miliardář Steve Forbes v exkluzivním rozhovoru pro Českou televizi. Konzervativně smýšlející Forbes je velkým zastáncem politiky, kterou prezident Klaus prosazuje na domácí i mezinárodní úrovni. Podporuje Klause nejen v názorech na Evropskou unii, ale i například na globální oteplování. Dle Forbese váha Klausova varování před měnovou unií a jeho strach z centralizovaného byrokratického státu získají v budoucnu mnohem vnímavější publikum. Forbes, vydavatel stejnojmenného časopisu a jeden z nejznámějších konzervativních komentátorů politického i ekonomického života, se v rozhovoru pustil do ostré kritiky Německa a Francie za jejich snahu o záchranu řeckého dluhu.
  • A kousek bulváru: Trapnou šarádu zvanou Český lev jsem letmo zmínil včera. Bulvár až dne a zostra. Ostudu dělal Trojan, Landovský i Babčáková!  Ivan Trojan prý se opil, Bolek Polívka prý přišel oblečený jako strašák. Na České lvy je povinnost chodit v saku nebo ve smokingu, jinak vás hned při vstupu do Lucerny vyhodí domů. Herec Bolek Polívka si ale s oblečením hlavu moc nelámal a dorazil v ošoupaných džínách. A nosatá herečka Simona Babčáková nebyla za dámu. Lámala do sebe jednoho panáka za druhým, což se na ní samozřejmě v průběhu noci podepsalo. Tančila, házela botami a skákala po lidech. Nejvíce tím bavila svoji kamarádku Ivu Pazderkovou (32), která v nalepených řasách a průhledných šatech vypadala hodně podivně. Na paní Jiráskovou zapomněli, byť byla nominována. Taky Jiřinka Bohdalová nezabodovala. To mají holky za ty prezidenty. Jedna za odcházejícího, druhá za přicházejícího. Pravda a láska v uměleckém provedení je krutá.

A zprávy o počasí: Zdeněk Škromach napsal ještě před tím než si kopl do prezidenta na FB: Do Prahy dorazilo sluníčkové počasí. Takový roztomilý postík o počasí, jako najdete na serveru mimibazar. Zapomněl dodat že si dá kávičku. Zkrátka post na úrovni destileté fejsbúkové blbky. Ale teda s tím počasím mu to vyšlo. Jdu hledat nějaký polobotky. Jak říkáme u nás v Šalingradu: zoncna rumplovala a bude i nadále. Až do doby než přijde mráz který číhá. Neradujte se, prý bude tento týden i chcát. Na druhé straně se zahradě poblíž krmítka objevily kočičky.

A z mého života: Doma se vracíme k normálu. Mamka po více než měsíci nastartovala svoje přibližovadlo a vyrazila k zubaři a k holiči. Když se vrátila, chyběl jí přední zub a nějak jí po trvalé přibylo vlasů. Zadaný domácí úkol nebyl tentokrát z oblasti kuchyně, ale musel jsem vynést ze sklepa zazimované truhlíky s jakýmisi fuchsiemi, které se prý budou přesazovat. Teda ony jsou to jiný kytky, ale já všem říkám fuchsie a tak se nikdy nespletu. Opálení hoši se našemu domu zatím vyhnuli. Ani netuší jaký mají štěstí, protože být pokousán čtyřicetikilovým mazlíkem citlivým na jejich pižmo není nic příjemného.

A na Fejsbůku napsali:

  • Kdyby ctěné senátorky a senátoři podepsali deklaraci s textem "Klaus mě strašně sere", ocenil bych jejich osobní i občanskou odvahu a upřímnost, byť bych se ohradil proti obsahové náplni jejich sdělení. Takto je to ale po všech stránkách extrémně trapná a obdobu nemající záležitost, která vrhá stít nejen na celou Českou republiku, ale i na příčetnost všech jejich zákonodárců a potažmo občanů.
  • Kouknul jsem se na výsledky sčítání lidu 2011 a mám pro vás drastickou informaci: od roku 2001 výrazně v česko republice ubylo Romů. Osob s romskou národností, nebo s národností českou + romskou ubylo a aktuálně tvoří pouhých 0,12% populace. Vietnamců je více než dvakrát více, tedy cca 0,28%, ukrajinců je pak 0,51%. Předpokládám, že na to bude reagovat i agenda ministerstva práce a sociálních věcí, případně vedení českého rozhlasu. Navrhuji přesunout O roma vakeren ze sobotního prime time na Čro2 a zařazení hlasu Kyjeva.
  • Malíř Pavel Brázda vrátil Klausovi medaili z roku 2008 to je ale hrdina, co? Na to je dnes potřeba odvaha. Tak já prohlašuji, že pokud by mně dnes chtěl prezident Václav Klaus něco nadělit tak to s hrdostí přijmu.
  • A nedá jim spát a nedá. Nebýt demokracie už by hořel na hranici a babičky by nosily otépky.
  • kdyz to nevyjde z velezradou , meli by zkusit aspon malozradu , do sedmeho casu dost ,vzdyt Nizke Tatry jsou taky hezke
  • Nevíte někdo jak měl prezident jmenovat ústavní soudce když mu je senát háže na hlavu?

A na závěr něco veselého:
 


A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2492x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 58
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist