Petr Paulczyňski: homepage

Hlody úterní aneb miluji naše média

Včerejší debatní pořady v našívaší pokračovaly na téma parazitů. K tomu mne nenapadá nic lepšího na úvod než citát  Ronalda Reagana: Hýbe se to? Zdaňte to! Hýbe se to dál? Zregulujte to! A když už se to nehýbe, dotujte to!

 A tak nějak bych viděl daňovou politiku prezentovanou panem Mládkem. Ten se sice omluvil soukromníkům, že je nazval parazity, ale jedním dechem jim přitom pravil, že je stejně obere co se do nich vleze. Prý mají moc výhod a to teda ne. Podle Astona mu ušlo, že zkrachovaný soukromník nedostane žádný zlatý padák. Nebere žádné peníze od státu jako úřednická věrchuška. Nemá žádné odbory a nemůže vyslat do ulic žádné černé sanitky a nemá komu vyhrožovat, že ho nechá chcípnout, když nedostane přidáno. Je to jenom magor, který pracuje od vidíš do nevidíš, prodírá se džunglí chytráckých zákonů, ke státnímu penězovodu nemá přístup. A dá se ještě víc podojit a sociální demokrat Mládek to s chutí udělá. Čekám na tvrdou reakci pravice a místo toho  pan ministr Kuba se včera u Klepetka tak trochu předpodělal. Místo, co by Parazitovi vysvětlil, co všechno ti, co odvádějí 1,7 miliardy, musí a na co nemají nárok, mlel něco o tom, že o té disproporci jednají a že to ji řeší. To vystoupení pana ministra bohužel vypadalo jako by Parazit měl pravdu a ODS problém řešila ve shodě s Parazitem. Nu a nyní na pár titulků.

  • Doktorka Samková varuje Zemana: Situaci s médii podcenil, už je to jinak. Prezident Miloš Zeman podceňuje situaci, když ze všeho špatného viní novináře. ParlamentnímListům.cz to řekla Klára Samková. Je třeba hledat zájmy vlastníků médií a těch, kteří v médiích inzerují. Skuteční novináři prý už prakticky neexistují, jsou to pouze zaměstnanci médií.
    Nejsem příznivcem paní doktorky, což jsem už párkrát deklaroval. Paní doktorka je z hlediska mediálního zviditelňování tak šikovná jak paní Bobošiková ve svých volebních účastech. Dnes je to poprvé, co trefila hlavičkou hřebíček. Jak říká jeden můj přítel, časy Peroutků a Čapků jsou pryč. Dnes je to v novinách samá presstitutka.
  • Bárta krutě lhal u Moravce, tvrdí analytici, píší EuroZprávy.cz .  Předseda Věcí veřejných Vít Bárta se moc nevyznamenal. Minulý týden v Otázkách Václava Moravce v souboji s Andrejem Babišem lhal a lhal. Přišel na to server Demagog.cz.
    Proboha, na takové zjištění snad ani nepotřebujeme nějaké složité rozbory. Na to stačí zdravý selský rozum
  • Schwarzenberg o volbách: Dostaneme na pr*el!, píše Tomáš Franěk na EuroZprávy.cz . Vychází z rozhovoru  pro nejnovější vydání týdeníku Respekt přiznal, že počítá s porážkou pravice ve sněmovních volbách, jež se mají konat příští rok.
    Tak to nám neřekl pan ministr nic nového. Jenom zapomněl dodat, že jím vedená strana na tom má díky jeho místopředsedovi dost výrazný podíl.
  • Po Ostravě a Brně vyčerpalo celoroční smogovou kvótu i Kladno, píše Deník Referendum.
    Prosím vás, může mi někdo říct, k čemu několik desítek úředníků stanovuje jakési kvóty, které pak nikdo nedodržuje a v půlce března jsou vyčerpány a nic se dál neděje? Nešlo by ušetřit na státni správě třeba zrovna tady?
  • Poslanec přihrál z rozpočtu miliony svému bratrovi. Jan Mládek propašoval do rozpočtu dotaci pro svého sourozence. Titulek ze serveru Bez korupce.  Ekonomický poradce premiéra Jan Mládek  totiž podle informací LN „protlačil” do rozpočtu na příští rok téměř sedmimilionovou dotaci pro obec Nová Ves. Na tom by ještě nebylo nic divného. Potíž je v tom, že v čele této obce stojí poslancův bratr Miroslav Mládek.
    Tak událost je sice z roku 2004 ale neškodí si ji připomenout, abychom věděli, kdo je tu parazit. 
  • Ministr Chalupa: Na zateplení či kotel půjde získat až statisíce, píší v Deníku. V první vlně 2009-2012 uspělo 71 tisíc žádostí a stát vyplatil skoro 18 miliard korun.  Letos začne „zateplovací mánie" znovu. Už v srpnu ministerstvo životního prostředí spustí druhou vlnu nazvanou Nová zelená úsporám. Stát tentokrát lidem a obcím nabídne do roku 2020 minimálně 28, možná až 38 miliard korun.
    No výborně. To zas bude korupčních průserů. Ať žijí dotace.
  • Odbory zachraňují členskou základnu věrnostním programem hlásí Novinky. Na úbytek členů reagovala v polovině loňského roku odborová centrála ČMKOS spuštěním věrnostního programu Odbory plus, který nabízí členům odborů nejrůznější slevy. Jeho prostřednictvím se od té doby přihlásily řádově stovky nových zájemců o členství. Lákají na slevy na jízdném, pohonných hmotách či levné telefonování. Ihned po registraci mezi odboráře měl dotyčný získat platební kartu na níž je 500 Kč.
    Tož vzal bych slevy, ale asi mám smůlu. Parazity asi neberou. Taky by mne zajímalo, z čeho to platí.
  • Miliardář Janeček posílá na Nečase policii kvůli souhlasu s amnestií, hlásí iDnes. Pětice lidí kolem miliardáře Karla Janečka podala trestní oznámení na premiéra Petra Nečase kvůli kontrasignaci amnestie. Prý mohl zneužít pravomoc úřední osoby.
    Teda v tom Janečkovi se nevyznám. Já myslel, že je to matematický a finanční genius. Ale jak tak pozoruji jeho aktivity, začínám si myslet že dosáhl bodu, kdy se genialita překlápí na druhou stranu. Kde je ta druhá strana? Ta je tam, když vám doma řeknou poté co jste rozbil cibulákovou vázu: Ty debile.
  • A kousek bulváru: Kokta se přiznal k otcovství Quentina. To je teda překvapení, nebýt toho, mysleli bychom, že ho má Ornela s gekonem. Ornela dnes mlčí, což je sice dobře, ale zase si není z čeho dělat zadel. Zato máme plný Plesk Rychtáře, co vyboural Ivetku. Ona je asi taková hvězda že kradl fanynkám, co si ji fotily, z aparátů karty. Taky rád fotím. Ovšem že bych si fotil Ivetu tak to ani náhodou. Jinak na bulvární frontě klid.

A u Hooka napsali: tak jsem ráno jel z Pražskýho Gerontbusem, což je stodevadesáttrojka a jel jsem na Ryšánku a když vidíte o půl šestý ty klímající zasněžený předky, jak se ještě snažej urvat pár minut spánku, než vylezou ven a rozprchnou se za kasy do Lidlů, do klimatitovanejch aul, kde jsou za imitaci ochranky, než zase budou v utahaným smyku bojovat vo každou kačku, aby přežili tuto rozjásanou dobu plnou netušenejch možností, když tohle vidíte, tak si říkáte, jestli náhodou není něco špatně, nicméně už o tomhle psát nechci, neb je to téma smutný a spíš si myslím, že bych se měl dotknout věci jiné, tedy že aby EU dál prosperovala, je potřeba, mimo novej vyhlášky upravující velikost típnutého eurovajgla, aby vznikl evropský lid, což je synonymum pro cosi, co je asi metr sedmdesát vysoký, má plavý vlasy, černý oči, mluví všemi evropskými dialekty, co samo chodí na hajzl, pro podporu, co umí surfovat, co jezdí na inlajnech, má eskartu, opencard a škebli učesanou na pěšinku, co ví, co je to environmentalismus, signifikantnost a defétismus, co umí nakreslit schéma ulic v Davosu zpaměti, co má doma na zahradě místo rajčat zasazený důchodový pilíře, jež hnojí importovaným guanem, co vyznává asijský styl oblékání, co je ve veganským módu, neb krávy jsou drahý a když serou, podporujou skleníkovej efekt, co nosej žáby přes ulici, co se angažujou v pokojnejch uličních demonstracích za práva vyhynulýho mamuta, co jsou prostě vytuněný týpci, který třeba mne osobně docela serou, ale jinak prej na nich bude stát budoucnost.

A zprávy o počasí: Astronomické jaro udělalo děsnej maglajz v izobarách, což jsou čáry na meteomapě, který se prý nikde nikdy neprotínají. Až do včerejška, kdy se zcela zasukovaly v důsledku čehož napadlo tolik sajrajtu, že nám nešly otevřít dveře. Silničáři prokázali, že jsou připraveni a popíjeli čaj až do doby, než se doprava zcela zastavila. Prognóza na dnešek praví, že už bude standardně, to jest že bude chcát. Aspoň u nás. Už se těším, jak sjede sníh se střech a kdo potom uklidí ty obecní chodníky. Včera se u nás nevyznamenali, čímž chci decentně naznačit že se na to normálně vysrali. Ptáci s bílými čepičkami hledají budku, která se změnila v maskovanou zemljanku jak u Stalingradu. Sousedovic kočka zatím nevystrčila ani tlapku.

A z mého života: Když jsem večer vyrazil v ťapkách naboso odhrábnout aspoň vchod do baráku, propadl jsem se až nad kotníky. Ještěže jsem měl trenýrky, jinak bych si možná oráchal ve sněhu i oného. Uvedená příhoda měla však pozitivní účinek. Už jsem si nemusel umývat nohy. Pilný soused mi odházel sníh z chodníku ke dveřím auta tak do jejich půlky, takže při vynucené ranní brigádě abych se vůbec dostal do auta mi prdlo v zádech. Když jsem rušil schůzku s kamarádem, pravil: co se divíš vole, však se podívej do občanky kolik ti je.

A na Fejsbůku napsali:

  • Muslimové jsou k nám coby hostitelům stejně "tolerantní" jako je Korán ke Kristovi, kterého si islám přivlastnil coby pouhého jednoho z řady proroků, tedy Mohamedova předskokana. Zcela v souladu s tím, nám dnes muslimové vzkazují: v Evropě nám nevadíte a můžete tu zůstat, pokud se budete chovat tak, jak vám nařídíme
  • Když mluví levicový politik o živnostnících a o (nefunkčním) sociálním, či zdravotním systému, použije slovo parazit (můžeme mluvit o pokroku, protože pár desítek let zpět by byl nazván spekulantem, nebo vykořisťovatelem tyjícím z mozolů pracujících).
  • Generální ředitel Saxo Bank o znárodnění na Kypru: "Jde o zásadní porušení základních vlastnických práv, které bylo malé zemi nadiktováno cizími silami; každý, kdo má peníze uložené v nějaké evropské bance se musí klepat jako osika. I když se představitelé moci snažili na tiskové konferenci prezentovat tento krok jako jednorázový, nebyli schopni vyloučit, že k podobným opatřením nedojde v jiné zemi. Jde tu o plnohodnotný socialismus. Pořád nedokážu uvěřit, že se to vážně stalo."
  • Prosím vás, nevíte někdo jak se dá vypodnikat tuna zlata?
  • Tak Peake and his boys Picka nepodpoří. To si sněmovna sedne na prdel.

A na závěr něco veselého - ČSSD prý zruší všechny poplatky :


A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2580x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 32
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist