Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Tak nám dnes pan prezident podepíše dodatek k Lisabonské smlouvě,  kterou schválila sněmovna, senát a nakonec i poslední vzpurný mohykán Václav Klaus. Ta smlouva má skoro 400 stran.

Kolik našich politiků si ji asi přečetlo, než hlasovali pro její schválení? Vědí vůbec, co pro nás vlastně znamená, nebo jen podlehli nátlaku a výhružkám, kterým jsme museli čelit ze strany těch velkých z EU? Víme, že svěřila Evropu do rukou především Německa a Francie? Tato slavná LS omezuje možnost některých států vetovat rozhodnutí v radě EU. LS umožňuje nařizovat Evropské unii, jaké u nás mají platit zákony. Lisabonská smlouva umožňuje orgánům EU rozhodovat o rozdělování kvót, kolik uprchlíků z třetích zemí musí členské státy přijmout. A taky nám slavná Evropská unie zakázala používat název „RUM“ , EU nám přikázala, kolik smíme vyrobit ročně mléka. Pokud ho vyrobíme více, musíme ho zničit.  Kauza víza do Kanady jen doložila jasný fakt, že velké vedoucí státy unie naše problémy nezajímají, a nehodlají je nikdy a nijak řešit. Pokud tu jsou problémy, naopak tu bude vždy tlak na to, řešit je na úkor malých a v podstatě bezmocných států, jako jsme my. Proč musíme  dovážet cukr?  Zahraniční firmy koupily cukrovary - na ně dostaly kvóty, pak cukrovary zavřely. To je normální? A co žárovky? Už si ani na hajzlíku nepřečtu časopis. V lékárně už si nekoupíte rtuťový teploměr, Unie je zakázala prodávat. A tak teď máme Lisabon. Žijeme prý v demokratické zemi. Vzpomínáte si, že byste pro taková omezení někdy hlasovali ve volbách? Já ne. Tak kdo to zařídil? Kokoti. (Toto není sprosté slovo, ale terminus technikus z trilogie Spiknutí kokotů, kterou napsal  psychiatr, skrytý pod pseudonymem MUDr. X. Crement. ) Proč jsme byli plni nadšení při vstupu do EU? Byl to  pocit, že se staneme součástí nějaké širší naší společné Evropy. Skutečnost je taková, že ona Evropa je širší a společná, ale rozhodně ne naše. Byla a je francouzská či německá. A té Unii dneska podepíše nový prezident dodatek, který nás zaváže platit dluhy které nadělali jiní. Jakoby nám nestačily naše vlastní. Tak vzhůru do toho pane prezidente. A my se podíváme na pár titulků.

  • Sověti byli v roce 1989 připraveni pomoci československé opozici. Sovětská armáda byla na sklonku roku 1989, tedy v době, kdy vrcholily protesty proti vládnoucímu komunistickému režimu, připravena zasáhnout. Pokud by došlo k ozbrojeným střetům, postavili by se Sověti na stranu protirežimních sil. Uvádí to kniha historika Pavla Žáčka Vypovídat pravdu a nic nezamlčet.
    Tak  nás  informovala Česká televize. Nechci být vulgární tak nenapíšu, že se pan Žáček podělal v kině. Snad si tu dobu dobře pamatujeme. Sice nám sametoví bojovníci uklohnili polívku, kterou žerem dodnes spolu s bolševikem, ale Krásnaja ármija pomáhající kontrarevolucionářům tak to se asi  pan Žáček zbláznil.
  • Schwarzenberg: V sKartách neustoupíme. Chřadnoucí koalici ODS, TOP 09 a LIDEM čeká dnes prubířská zkouška. Vláda by totiž měla rozhodnout, jak dál s projektem sKaret. Už nyní je přitom jisté, že karty rozdělují vládní strany a hlasování ve vládě může být počátkem rozpadu koalice.
    To napsalo Rudé právo, pardon Právo. Pamatuji si slogan, lže jako Rudé právo. Ale mám pocit, že tady teda mluví pravdu. Tak by mě zajímalo, co je to za TOPácký byznys co se za tím skrývá.
  • Za zpěv a pusu dostala Kerndlová s otcem od Zemana 661 tisíc korun dočetl jsem se na Regiony24. Při přímé prezidentské volbě lákala voliče ke stánku Miloše Zemana i zpěvačka Tereza Kerdlová se svým otcem jazzmenem Ladislavem. Za jedno vystoupení si rodinné duo inkasovalo přes 60 000 korun. Za jedenáct vystoupení jim tedy na účtě podle závěrečného vyúčtování volební kampaně přistálo 661 tisíc.
    Tak to je zpráva skoro jako když Jakeš říkal o Zagorce: Žádnej z nás nebere takový platy, prostě jako berou oni. Dostávám jednou ročně výpis... seznam těch umělců, kteří berou nad těch 100 tisíc korun. No tak řekněme paní Zagorová, je to milá holka, všechno... ale ona už tři roky po sobě bere 600 tisíc každý rok. A další ne 600, milión, dva milióny berou. Jandové a jiní každý rok.
  • Nezaměstnaní by mohli uklízet české lesy, navrhl Hašek, píší Novinky. Až desítky tisíc nových pracovních míst by mohly vzniknout ve státním podniku Lesy České republiky. Nezaměstnaní by tak po dva až tři roky čistili české lesy, které jsou ve srovnání s vyspělými zeměmi na západ od našich hranic v nesrovnatelně horším stavu. LČR by to mohly zvládnout samy, aniž by nárokovaly nějaké finanční prostředky od státního rozpočtu.
    Ale, ale. Pokud si pamatuji, když měli nezaměstnaní zametat ulice, tak socani řvali jako by je na nože bral. Co taková změna? Jak se liší práce na ulici od práce v lese?
  • V ODS to bude vřít. Poslanec Šťastný se chystá zaútočit na pražskou radnici, píší v Týdnu. Pražský primátor Bohuslav Svoboda svolal na středeční večer mimořádné jednání klubu zastupitelů za ODS o situaci kolem obviněných radních kvůli kauze Opencard. Poslanec Boris Šťastný on-line deníku TÝDEN.CZ řekl, že na jednání klubu, jehož je také členem, bude chtít od vedení slyšet, proč rada podniká netransparentní kroky. Žádá odvolání radních za TOP 09. Své si na jednání možná řekne i poslanec a bývalý primátor Pavel Bém.
    Tak ten Šťastný, to je teda neštěstí. To ať se raději angažuje v té ryze pravicové věci jako je zakazování kouření. Koukám, že ODS dělá co může aby skončila v propadlišti dějin. Nejhorší je, že už k tomu nepotřebuje kmotry, že si hoši tak nějak stačí sami.
  • Šeich – chytit můžou, pustit musí…píší na webu Moderní Brno, kde komentují fakt, že policie přistihla poslance Šeicha, jak jede rychlostí 200 km v hodně po dálnici. Nejde ovšem o první incident. David Šeich, poslanec za ODS z Brna – venkova, je totiž v drobných i větších skandálech přeborníkem.
    Tak pravdou je, že takovíto odborníci nám asi opravdu, ale opravdu preference nezvyšují. Důležité je, že na Brně venkově si ho tak nějak hýčkají. Asi vědí proč.
  • SKANDÁL v pravoslavné církvi hlásí TN.cz: Arcibiskup Kryštof má prý několik milenek a dokonce i děti! Pravoslavná církev řeší skandál. Metropolita a arcibiskup Kryštof čelí podle exkluzivních informací televize Nova církevní žalobě za svůj sexuální život. Přestože mu to mnišský slib zakazuje, má podle žaloby hned několik milenek a s nimi dokonce i děti.
    Podívejme se na popa. Ale na druhé straně furt lepší, lupající pop, než křesťanští kněží zmermomocňující ministranty. 
  • A kousek bulváru: Největší zprávou je, jak doběhli galaktického ministra Kalouska, když předstírali že mu volá Zeman. Už jste někdy slyšeli Kalouska tak pokorného? Chudáka to tak vzalo, že ještě na odpolední tiskovce byl zcela mimo mísu. Ostatní zprávy nestojí za nic. Dokonce už nepíší ani o Ornele. To myslím stará Štiková nerozchodí.

A u Hooka napsali: Ministerstvo práce a sociálních věcí má novej plán, kterej se třeba nám vod Hooka děsně líbí, protože prej se z jednej studie zjistilo, že mladý lidi nemaj práci, tedy že nehákujou, a že někteří by i něco občas dělali, ale ono ku*va není co, a tak že by každej, kdo dá mladýmu perspektivnímu zhulenci práci, za to od státu dostal čtyřiadvacet litrů, což nám přijde skvělý, protože vemte si, necháte někoho jedno dopoledne zametat vajgly na Pražským, pak mu poděkujete a na kontě vám přistanou takovýhle mergle je fakt naprosto dokonalý a nejenže to signalizuje, že tiskárny bankovek a státních cenin jedou v přesčasech, takže peněz je konečně dost, ale i to, že si ty naše vedoucí smažky definitivně vystřelily mozky tuzexovým skankem...

A zprávy o počasí: Včera mi bylo v diskusi vytknuto, že nešetřím popisem počasí používaje nadměrně výrazu klasika pana Kemra že chčije. Tak se dneska polepším, protože dneska nechčije. Zatím. Zato je kosa přenáramná, tak nějak kolem nuly, takže jarní sestřih na tři mm co jsem si nechal udělat mi zimou ztopořil. Podle předpovědi se ale má něco vysypat, asi podle staročeského tučňák si musí vrznout i kdyby měl zmrznout. Pohled z okna říká, že se nepletli. Akorát ty tučňáky zatím nevidím.

A z mého života: Podivné zvuky z chodby mne přinutily ve čtyři ráno vstát, vzit kvér a bos a po špičkách jít prozkoumat chodbu. Po několika pokusech o vloupání u sousedů v minulých dnech, z nichž jeden byl úspěšný a soused vyháněl z chodby nějaký opálený kluky, se nedalo jinak. K mému překvapení na chodbě cosi řachala mamuš. Poté co se mne lekla, koukla na mne a povídá: ať se vole nepostřelíš. No nezabili byste ju? Zase na druhé straně, kdo by mně  vařil, že?

A na Fejsbůku napsali:

  • Česká žurnalistika: Není dobré, když většina deníků obsahově supluje nočníky.
  • To je zajímavý, když tady byl princ Edward (každopádně významnější osobnost) tak se kolem toho nedělalo tolik slávy, jakokdyž přijede nějakej ocas z Brusele...
  • Zvláštní, v ČR máme "zlou asociální pravicovou vládu" a máme 7,2% nezaměstnanosti. U sousedů na Slovensku vládnou hodní, sociální demokraté ze strany SMER a mají 14,6% nezaměstnanost. Divné, že? No, jestli má Fico podobnýho experta jako naši socani Mládka, tak se možná ani nedivím :-)
  • Oblasti Prahu 4 a 12 zrušila VR ODS proto, že o nich předseda nadřízeného regionu Svoboda řekl, že jsou kmotři. Cheb zrušila VR naopak proto, že její předseda řekl, že na nadřîzené oblasti jsou kmotři. To jsem z toho jeseter...
  • V dobách komunismu bylo takové úsloví: strana buduje socialismus a lidi na to seou. pro dnešní událost by se to dalo použít, ale ono vlastně stále. Zeman na Hradě vyvěšuje vlajku socialistické EÚ a lidi na seou.


A na závěr něco veselého  :

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2399x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 45
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist