Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Původní úvodník jsem zahodil, protože světem zahýbalo úmrtí ikony světové pravicové politiky baronky Margaret Thatcherové. Ta událost je tak světodějná, že dokonce Václav Klaus promluvil v našívaší ČT, což nepamatuji. A protože událost komentoval už kdekdo, vzdám hold této dámě částí jejích výroků, které ji charakterizují lépe než tisíc slov.
 

O svém úkolu v politice: Můj úkol je zastavit rudnutí Británie.
O své motivaci v politice: Nesnesu vidět Británii, jak upadá. Prostě nesnesu....
O svém úkolu v premiérském křesle: Nastoupila jsem do úřadu s jedním cílem: změnit Británii ze závislé společnosti na samostatnou. Ze země, kde se říká "dej mi to", na zemi, v níž platí "udělej si to sám". Kde platí "vstanu a jdu" místo "zůstanu sedět a počkám si".
O své ekonomické politice: Moje ekonomická politika není založena na nějaké teorii, ale na věcech, s nimiž jsem já a miliony dalších lidí vyrostla: poctivá odměna za poctivou každodenní práci, nežít na dluh, myslet na horší zítřky, splácet včas účty, podporovat policii.
O stávce horníků: Musím říct, že to, čemu čelíme, je pokus nahradit vládu práva vládou davu, a tento pokus nesmí uspět. Máme co do činění s lidmi, kteří používají násilí a vydírání, aby si vymohli svou vůli na druhých, kteří s nimi nesouhlasí. Vláda práva musí zvítězit nad vládou davu.
O socialismu: Problém se socialismem spočívá v tom, že ani peněženky těch druhých nejsou bezedné.
O Evropě: V průběhu mého života všechny problémy přišly z kontinentální Evropy a všechna řešení od anglicky mluvících národů v celém světě.
O platbách do evropské kasy: Chci zpátky svoje peníze.
O válce a míru: Na každého idealistického pacifistu, který se zřekne práva na sebeobranu kvůli světu beze zbraní, připadá minimálně jeden válečník dychtivý zneužít jeho dobrých úmyslů.
O politické popularitě: Jestli jste se rozhodli být v politice populární, budete kdykoli ochotni přistoupit na jakýkoli kompromis. A nedosáhnete ničeho.
O sjednocení Německa: Porazili jsme Němce dvakrát a teď jsou tu zase zpátky.
O trestu smrti: Osobně jsem vždy hlasovala pro trest smrti, protože věřím, že lidé, kteří jsou připraveni zabít druhé, se zbavují vlastního práva na život.
Tak popřejme paní baronce lehké odpočinutí a koukneme jako obvykle na pár titulků.

  • Hlas Thatcherové bude v diskuzi o EU chybět, smutní Klaus. Tolik titulek Lidovky. V textu pak dávají hlas politikům napříč spektrem. Schválně. Kdo myslíte, že řekl následující hovadinu? To je docela osudový příběh ženy z hokynářského prostředí, která nakonec přinutila i poslance sněmovny k tomu, aby ji vzali na vědomí. To je něco mimořádného a připadá mi to pozoruhodné. Ona byla představitelkou politiky, podobně jako třeba Ronald Reagan, kterou sociální demokracie kritizuje. Jsou tedy jedni z těch, které viníme za současný stav. Přesto jde o případ politika, který šel za určitými ideovými zásadami, a to je pořád dobrý příklad. Uhádli? Správně. Byl to náš brepta Zablowjob. A označit vysokoškolsky vzdělanou dámu která v té době již byla poslankyní za hokyni, to od levicového politika svědčí o tom, co je zač. Absolvent katedry marxismu-leninismu ukázal, co si naše levice myslí o těch, kterým říkají obyčejní lidé.
  • Média prý zhoršují obraz Romů, ti zatím slaví, informuje server české, tedy našívaší televize. Média v Česku podle analýzy vládní agentury zhoršují obraz Romů v očích veřejnosti. Většinou prý zveřejňují materiály, které se týkají kriminality. Analýza vládní agentury pro sociální začleňování tvrdí, že média zobrazují Romy stereotypně a přispívají ke zhoršení jejich obrazu v očích ostatních. Tři pětiny z 6300 zpráv, které se od podzimu 2011 do konce loňského května ve sdělovacích prostředcích o menšině objevily, se dotýkaly kriminality. Analýza mapovala příspěvky v 19 denících, televizích, rádiích a na serverech po událostech na Šluknovsku, novoroční střelbě v Tanvaldu či po smyšleném napadení hocha v Břeclavi.
    Milá agenturo, já sice média tak nějak popichuji protože zhusta píší blbosti, ale tady si nejsem tak nějak jist, jestli nám jen nezprostředkovávají pravdivý obraz skutečnosti.
  • Mafiánské praktiky na delegáty neplatily, slaví pirát Šeich podporu ODS. Chytlavý titulek Lidovek. Poslanec a staronový předseda ODS Brno-venkov David Šeich je přesvědčený, že jeho rychlá jízda, za kterou přišel o řidičský průkaz, byla vytažena účelově. Argumentuje tím, že samotný přestupek se odehrál už před rokem. Proti Šeichově tvrzení však hovoří fakt, že o průkaz poslanec přišel skutečně až koncem března.
    Já jsem se mafiány, kteří mu odebrali řidičák (už podruhé), zmanipulovat nechala a nehlasovala jsem pro něj. Píše účastnice sněmu.
    Super! Takže 49 lidí, co pro něj nehlasovali (včetně mě), se nechali zmanipulovat mafiánskými praktikami, píše jiný účastník sněmu.
    51 hlasů proti 49. To není přesvědčivé vítězství, píši já. Jsem zvědav na volební výsledek ODS na Brně-venkově.
  • Žena na Brněnsku okradla bývalou sousedku a rozdupala jí zubní protézu. Na nečekanou návštěvu bývalé sousedky jen tak nezapomene osmasedmdesátiletá paní ze Zastávky u Brna. O třicet let mladší žena ji totiž napadla, okradla o peníze a ještě jí rozdupala zubní protézu
    To by jeden neřekl, že jde o zprávu na hlavní straně iDnes. Musel jsem se 2x kouknout, jestli nečtu Plesk.
  • Policie rozdala obvinění za padající luxusní byty Prague Marina. Pražská policie stíhá čtyři lidi kvůli loňskému narušení konstrukce budovy s luxusními byty Prague Marina v pražských Holešovicích. Obvinění si vyslechli architekti i stavitelé – pro stavbu totiž použili nevhodný prvek.
    Trestní stíhání? A už nejen politiků, ale i stavařů a architektů? Jestli se nechytneme za nos a nepřestaneme všude hledat kriminální činy, brzy skončí v celách úplně všichni.
  • Odvolejte Buriana, vyzývají vedení České televize brněnští umělci. Kulturní osobnosti jihomoravské metropole vyzvaly Radu České televize a jejího ředitele Petra Dvořáka k odvolání šéfa brněnského studia Karla Buriana z funkce. Vadí jim, že se jeho jméno objevuje v souvislosti s takzvaným Toflovým gangem policejních vyděračů.
    Už jsou tady zase. Skupina intelektuálů a takzvaně nezpochybnitelných brněnských osobností už říďu vyzývali k odstoupení v rce 2008 v době kdy se ještě ani ve funkci neohřál.  a kouknete-li se na tajména tehdy a dnes, zjistíte, že ve skutečnosti jde o pravdoláskovní partičku kluků co spolu mluví a co chtějí v čele ČT Brno svého člověka, který jim dopřeje kšeftíky, které jim Burian nedopřává. Všechno ostatní jak vidíme jsou jen kecy v kleci.
  • A kousek bulváru: Ornela se asi vymanila z poporodního šoku a sdělila světu, že shodila 12 kilo. Jak jsem tak včera chvilku kouknul na Superstar, asi je věnovala Farne. Možná dala trochu i Ivetě. A když už jsme u těch bab, tak Samková chce žalovat Partyšovou. No řekněte, není s těma babama sranda?

A u Hooka napsali: ...„Chudinských ubytoven s předraženými nájmy přibývá“ – ty krávo, když jsme tenhle titulek včera u Hooka četli, tak jsme nejdřív mysleli, že je to nějaká prdel, nějakej pospubescentní alegorický džouk, ale vono hovno přátelé, fakt je to reál, neb třeba na jednej ubytovně v Ostravě vytopí čtyřčlená rodina za jednu cimru měsíčně sedmnáct litrů, podotýkám za cimru skromně vybavenou, kde jsou pouze základní věci, tedy dvouplotýnkovej vařič a plíseň, s tím, že elektrika je vodpojená, tedy ten vařič je k hovnu, takže se do tej cimry ani nedává a teda za sedmnáct litrů čtyři stěny přiklopený stropem a co vim, tak za tyhle prachy máte v Praze 3+1 v panelu i s garážovým stáním a ještě vám zbyde.... 

A zprávy o počasí: Dnešek odhaduji takto: kyslík smrdí, ptáci řvou, za ohradou štěká pes, všude v parku smrdí hovno, to je krásně dnes. BTW. Jaro asi jako fakt, poněvadž se mi začaly pářit agamy.

A z mého života: Dočetl jsem se, že textilní inženýr a výzkumník z Oxfordské university  Calvin Rickson  představil svůj nejnovější vynález. Na tiskové konferenci představil podprsenku, která zamezuje, aby se ženám ňadra houpala ze strany na stranu, nebo se pohybovala nahoru a dolů. Dokonce zamezí, aby byly bradavky vidět přes blůzu, když se ochladí, nebo když je tkanina mokrá. O přestávce ho přítomní účastníci konference vzali na dvůr a rozbili mu držku. Teda nevím jak vy, ale já bych si taky lištil. Jinak varuji před dezodorantem Adidas Extreme Power. Když si jím nastříkáte rozkrok, budou vás štípat vejce.

A na Fejsbůku napsali:

  • Může mi někdo vysvětlit, v čem přesně spočívá onen úžasně bohulibý veřejný zájem, který omlouvá tak brutální zásah do osobní svobody, jakým je zveřejnění jmen lidí, kteří mají firmy a účty v zahraničí? Pachatelé by se měli zpovídat u soudu, ne být oslavováni.
  • lekce severokorejstiny
    Opet zahajime nuklearni program / Mame hlad
    Zautocime na Vas / Mame velky hlad
    Vyhlasujeme Vam valku / Mame fakt hlad, poslete rejzi!
    Na Vase mesta se snese nuklearni dest / KURWA KDE JE TA REJZE!?!?!
  • Nebylo by tolik dluhů, ve vládě mít Iron Lady. Stejne jako za soudruhů, volíme furt stejné šmejdy.
  • Náš cíl = veselý daňový poplatník, stojící nad čerstvě vykopanou jámou s prasklou vodovodní přípojkou v osobním vlastnictví.

A na závěr něco smutného  :
 

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2549x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 49
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist