Petr Paulczyňski: homepage

Hlody úterní aneb miluji naše média

Mít správné přátele na Fejsbůku je neocenitelné. Mnohdy se dozvíte, že lidé vidí věci stejně jako vy a tudíž že se nemýlíte, přinejmenším však, že něco si nemyslíte pouze vy. Jako třeba následující myšlenka.

Jak Jan Zahradil správně napsal v nekrologu k úmrtí Lady Tchatchrové, duch britské Konzervativní strany a hlavně thatcherismu stál u zrodu Občanské demokratické strany. I to je důvod, proč by si měla současná ODS umět říci sama sobě do očí, jak se věci skutečně mají. A to tvrdě, po thatcherovsku. Z pozice jednoho z "...otců zakladatelů" této strany bych jejím členům a zvláště pak představitelům na všech úrovních vzkázal toto: přestaňte konečně sami sebe a vaše okolí "oblbovat" stavbou nesmyslných vzdušných zámků! Organismus ODS se nachází ve stádiu pokročilých metastáz, zasahujících jeho prakticky téměř všechny buňky. Jediné, co je možné udělat, je razantní vyříznutí primárního zhoubného nádoru v co největší šíři, a pak drastická, bolestivá a dlouhodobá chemoterapie. Špičkovým chirurgům, kteří se do této nesmírně náročné operace pustí, držím bez sarkasmu všechny palce. Protože musí vědět, že statisticky se úspěšnost podobného zákroku pohybuje někde kolem 5%. Třeba to ještě stojí za to. Ovšem rušení místních sdružení tou léčbou rozhodně není. A tím jsme skočili rovnou na titulky.

  • Ostravská ODS chce Topolánkovi zrušit buňku, aby se ho zbavila. Oblastní rada ODS v Ostravě v pondělí navrhla stranickým špičkám, aby zrušily místní sdružení, jehož je členem expremiér Mirek Topolánek. Ten v pondělí na dotaz Práva krok svých spolustraníků potvrdil. „Ano, je tomu tak. Nejsou-li schopni někoho vyloučit, tak mu aspoň zruší místní sdružení. Vypovídá to o stavu a vnitřních mechanismech současné ODS,“ komentoval to Topolánek.
    No asi tak. Já k tomu Topolovu vyjádření jen přidám poznámku, že Zemanovy výroky o debilitě některých novinářů jsou pravdivé. ODS totiž nemá žádné buňky, ale místní sdružení.
  • Vláda slibuje nezaměstnaným dotaci na rozjezd vlastního podnikání, informuje nás ekonomika.idnes. Podle vlády například nezaměstnaný, který bude mít smysluplný podnikatelský plán, bude moci jako OSVČ získat od státu příspěvek na podnikání ve výši 40 až 80 tisíc korun. A za zaměstnání mladého člověka do 30 let dalších 24 tisíc měsíčně.
    To se vyplatí. Asi si skočím na pracák, najmout ty mladíky. No a ty starší jim tam na ten pracák na oplátku pošlu. To musela vymyslet hlava pane vachmajstr.
  • Krieglovu cenu má aktivista Hollan ze sdružení Brnění. Letošní Cenu Františka Kriegla, kterou uděluje Nadace Charty 77 za občanskou statečnost, dostal aktivista Matěj Hollan, který založil sdržení Brnění. Nadace ho ocenila za nový typ občanského aktivismu, za boj proti nelegálnímu hazardu a korupci a za prosazování svobody informací.
    Tak když loni tuto cenu dostala Vladimíra Dvořáková, tak proč by ji nemohl dostat oblíbenec bakalovských HN, že? Ostatně jak jsem si přečetl jiného komentátora, prý dostat cenu pojmenovanou po symbolu levice a komunizmu, F. Krieglovi, je absurdita která daleko překonává všechny happeningy o kterých jsem kdy slyšel. Je to jako kdyby Ronaldo dostal cenu Lionela Messiho za přínos katalánskému fotbalu. A že jsou v porotě ceny "F. Kriegla" další levico-bijci a antikomunisté jako Rychlík a Šiklová, to už tak asi ve velkolepém bujarém finále podobného představení musí být.
  • Ta mrcha je mrtvá! Stovky Britů slavily smrt Thatcherové šampaňským. Tak to je teda titulek na iděsu jak kráva.
    Je to bez uvozovek. Nic nenaznačuje, že je to citát. Takže je to asi pocit autora článku, nebo autora titulku v iDnes. V každém případě je vidět, že hyeny žijí v celé Evropě. Asi měl titulek znít trochu jinak, jak naznačuje odkaz. Ale nebyl dost úderný. A tak jej iDnes zmněnila k "lepšímu". Článek až tak zajímavý není, zato fotečky z místa mají mimořádnou vypovídací hodnotu. Taková koncentrace strašidelné lůzy, bezdomovců a zeleně vypadající mládeže se jen tak nevidí. Oproti nim vypadají naši účastníci protivládních demonstrací, jako spolek uhlazených gentlemanů.
  • Méně Klausů, více Františků a na světě bude lépe, míní Halík v Lidovkách. Reagoval tak na Klausův výrok, že "hra na chudobu" nové hlavy katolické církve je mu podezřelá. 
    Tak mám takový dojem, že tento pravdoláskovní kněz s pochybným svěcením plně nahradí svého protiklausovského druha Peheho. Největší sranda je, jaké množství diskutérů ujišťují jeden druhého, že Václav Klaus už nikoho nezajímá.
  • Kouření škodí ve všech podobách, Šťastný chce omezení elektronických cigaret. Elektronické cigarety, jejichž používání není dosud jasně vymezeno, představují vážné riziko otravy. Myslí si to šéf sněmovního zdravotního výboru a letitý bojovník proti kouření Boris Šťastný, bohužel z ODS.
    Já myslím, že ten šílenec za chvíli zakáže zákonem i orální sex, protože jak slyší o kouření dostává před očima mžitky. 
  • A kousek bulváru: Lady Thatcherová zemřela v luxusním hotelu: Děti na ni kašlaly, informuje nás Plesk. V pondělí zemřela Margaret Thatcherová (†87) po záchvatu mrtvice. Kdo by si byl myslel, že své poslední dny trávila doma se svojí rodinou, je na omylu. Její nejbližší jí byla její ošetřovatelka Kate, která s ní byla až do poslední chvíle. Syn Mark se místo návštěvy nemocné matky oddával radovánkám na Barbadosu, pro změnu dcera Carol si užívala lyžovačku v luxusním rezortu švýcarského Klosterosu. Zábavu sice oba měli na prvním místě před matkou, v době, kdy zemřela, ale byli po jejím boku.
    Jedna FB přítelkyně , sama profesionální novinářka to komentovala: ukázka naprostý novinářský debility, bravo pane Šafře! Není co dodat.

A u Hooka dneska napsali naprostou krávovinu, tak jsem ji raději vynechal.

A zprávy o počasí: Tak to jaro asi fakt přichází. Nesoudím tak podle předpovědí, kterým věřím asi tak jak Bohoušovi Sobotkovi, ale podle několika symptomů. V podkroví se objevil první mol. Nastal čas koupit feromonový lapač a pod stropem zapnout modrý elektrolapač. Nelíp se totiž chytají nadržení moli. Doporučení abych koupil naftalin jsem odmítl, protože naposledy než jsem tou kuličkou toho mola trefil jsem spotřeboval tři pytlíky. Na červené na křižovatce vedle mne přistáli na motorkách dobrovolní dárci orgánů. A jako nejvýraznější faktor příchodu jara jsem zaznamenal sdělení, že je potřebí zakoupit nové boty, což mne vyděsilo, protože tuším, že návštěva shoping centra neskončí jen u obuvi. Možná by bylo lepší kdyby přišlo rovnou léto, to by vyšlo levněji.

A z mého života: Soused pálil něco na zahradě, těsně po tom co mamuš pověsila prádlo. Běž mu něco říct tato, přikázala mi. Tak jsem se ho zeptal, jestli se nepodělal v kině. Hleděl na mne jak třináctka na máminýho Robertka. Tak jsem přidal debila. A jak to dopadlo? Prý jsem udělal ostudu v ulici říkala mamuš. Prostě těm babám se nezavděčíte.

A na Fejsbůku napsali:

  • Kráva je nebezpečná zepředu, kůň zezadu, elektronická cigareta "při předávkování" a Boris Šťastný ze všech stran...
  • Registr kol? Hodně ztrácím a nenalézám deštníky. Co tak registr deštníků?
  • Na cause trička "Dobýváme veřejný prostor" mě hlavně pobavilo, jak se za poslední roky posunul výraz toho sousloví, takže už nás sotva napadne, že by to někdo mohlo myslet doslovně, nikoli politicky.
  • Tento stát systematicky vyhazuje peníze oknem sněmovny, pod níž stojí neuvěřitelný zástup natažených rukou, zastupujících nejrůznější bizarní projekty. Jedním z takových je Agentura pro sociální začleňování.
  • Ale to v té Praze fakt nikdo z ODS neviděl preference? Fakt tam není nikdo jiný kdo umí přednést do TV tři souvislé věty? (Já vím, Pavel Bém, ale toho jsem vážně nemyslel). Fakt musí být Boris Šťastný na obrazovce obden?

A na závěr něco veselého  :
 

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2569x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 31
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist