Petr Paulczyňski: homepage

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

Ministr financí Miroslav Kalousek je frajer. Všude vůkol zuří krize, centrální bankéři skáčou z oken, ale v Česku se daří snižovat rozpočtový schodek. Kalousek prostě umí! Tedy přesněji: umí to z lidí vyždímat. Ale abych nekřivdil, prý dojde i na státního bumbrdlíčka

. Liberální ekonom Petr Mach několik let ve svém časopise Laissez Faire uveřejňoval seriál s názvem Úřad na zrušení. Šlo o úřady často velmi bizarních názvů s neuvěřitelným počtem zaměstnanců, rozpočtem i diskutabilním až škodlivým efektem. Úřady těchto bizarních názvů tu představovaly (neuvěřitelné) počty svých zaměstnanců, (nabobtnalý) rozpočet i svůj obvykle velmi diskutabilní, často až škodlivý efekt. Národní ústav lidové kultury, Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, Evropské spotřebitelské centrum, Ústav pro hospodářskou úpravu lesů, Český normalizační institut, Ústav zemědělských a potravinářských informací, Národní informační a poradenské středisko pro kulturu, Úřad pro ochranu osobních údajů, Agentura pro podporu podnikání a investic, Státní rostlinolékařská správa, Garanční fond obchodníků s cennými papíry, Výzkumný ústav živočišné výroby, Česká energetická agentura, Vinařský fond... Tak myslím, že by bylo kde škrtat. Ostatně  stačí skočit na stránky vlády, kde najdeme poradní a pracovní orgány vlády či jednotlivých ministerstev. ( http://vlada.cz/cz/pracovni-a-poradni-organy-vlady/ ) Zatím jak vidno z prvního titulku prý začneme škrtat velikost kanceláří.

  • Úředníci mají zbytečně velké kanceláře, tvrdí NERV. Zmenšení by ušetřilo miliardu, informuji HN. Odborníci z NERV nyní přišli s novým nápadem, jak na zaměstnancích státu ušetřit. Namísto propouštění navrhují zmenšit kancelářské plochy, v nichž úředníci pracují. Experti z Národní ekonomické rady vlády totiž spočítali, že pouhým zprůměrováním velikosti všech kanceláří, půjde okamžitě začít spořit téměř miliardu korun ročně, což je pětina nákladů na správu státních budov.
  • Takže místo škrtání úředníků prý škrtneme metry. Tak to jsem zvědav, jak se tato iniciativa v praxi provede. Možná jim postavíme nové, menší úřady. Protože to se přece vyplatí.
  • Václav Klaus do Ruska. Dočetl jsem se na stránkách www.Klaus. Jinde mlčí. Václav Klaus navštíví ve dnech 17. – 19. dubna 2013 Rusko, kde se v Moskvě zúčastní konference The Russia Forum pořádané ruskou bankou Sberbank. O výzvách, které stojí před Ruskem v 21. století bude na konferenci diskutovat mimo jiné s bývalým britským premiérem Tony Blairem a emeritním americkým ministrem zahraničí Colinem Powellem. 18. dubna se Václav Klaus setká s předsedou vlády Ruské federace Dmitrijem Medvěděvem. Jak to, že média mlčí? Hlavně že píší o tom jak v Bruselu slavili když skončil v úřadě.
  • Rouček: Když Klausovi skončil mandát, v Bruselu jsme slavili píší v Týdnu.   "Všichni si oddechli. My dokonce i tak trošku oslavovali, přiťukli jsme si. Oni přivítali Českou republiku v tom tvrdším jádru Evropské unie, kde nejsou jen Němci a Francouzi nebo Rakušané, ale Slováci, Švédové, Finové. Oslavovali jsme návrat do Evropy. To, o co jsme usilovali před více než dvaceti lety," popsal.
  • Tak teda já bych řekl, že pan poslanec jak jsem ho tuhle v našívaší poslouchal musí slavit ještě pořád.
  • ODS mizejí členové, straně to nevadí. Věří, že se tak očistí od kmotrů. Píše idnes. Prý ubude 10-15 procent členů. Zbylí straníci však netruchlí. Doufají, že strana má konečně nakročeno k očistě. Předpokládají totiž, že partaj opouštějí především kmotři a lidi s nimi spjatí, zatímco aktivní a prospěšní členové zůstanou.
  • Tak nevím. není to spíš tím, že by členové odcházeli  kvůli znechucení? Taky se spekuluje, že za hubnutím členské základny stojí právě kmotři, kteří vyzývají své příznivce, aby poplatky neplatili. Skandálně nízká čísla by pak měla oslabit pozici předsedy Petra Nečase. Jak napsal ne FB jeden z mých přátel, je skutečně obdivuhodné, že ani cestou na hřbitov neztrácí ODS smysl pro humor. Podle něj stranu ODS opouštějí spíše ti poctiví, kteří ze stranictví nic nemají - už toho mají plné zuby. Zůstávají především ti, kteří mají ze stranictví nějaký profit (různé trafiky apod.).
  • Lídr Holešovské výzvy blokoval tramvaje a popral se s policií, informuje idnes.  S autem se postavil na tramvajové koleje a zhruba třicet minut odmítal odjet. Ve voze se navíc zamkl. Policisté museli rozbít okénko auta a dostat řidiče ven násilím.
  • Máme to podivné hrdiny. Tykadlové, airsoftové a teď ještě tenhle. Nebyl by k mání konečně někdo normální?
  • A kousek bulváru:Ornella prý Quentinovi říká malej Buddha! Poněvadž má v jednom měsíci 5 kilo. Tu informaci nemít, asi bych dnešek nepřežil. Taky prý šokovala maminky a Quentina by jí měla vzít sociálka, protože měsíc po porodu vzala svého syna Quentina do baru. A Kačenka Zemanová ukázala obří vnady jen v bikinách! Tak když je má, proč by je neukázala, že? Hezčí Kačenčiny vnady, jako tatínkovy brady.

A u Hooka dneska napsali :  Prodej masa ze zdechlin v bratrském Polsku byl prej neuvěřitelně ziskovej a Pitomio Okamura se svému okolí svěřil s myšlenkou, že debilní matky roděj zmrdy, kteří parazitují na systému a myslím, že dalších zpráv netřeba,fakt nevím, že někdo může bejt takovej dobytek, namlít zdechliny do klobás a pustit do světa a tohle je fakt děsný a do toho ten šikmookej myslitel Pitomio, kterej by si měl radši někde v erotickým klubu Lotos leštit katanu a nevylejzat, protože ten když něco vyblije, tak to fakt stojí za to a jasně, matky idiotky ze sebe vykejchnou tak akorát parazita, kterej není přínosem pro systém, ale ho pouze vysává, takže co jako Pitomio Moudrý, uděláme každej ženskej kví kvé test a která ho bude mít míň než zapnutá mikrovlnka, tak jí podvážeme vejcovody, nebo jak si to kurva představuješ a to by se z toho jeden zesral, protože dejme tomu i když jsem asociál, tohle by mne fakt nenapadlo, protože tohle už je kdesi za čárou a za obzorem a za hranicí mýho chápání a ty krávo, Pitomio, prostě každej nemůže bejt za chytrýho, to nejde, musej bejt debilové a géniové a mezi nima ten zbytek, podle Gaussovy křivky, která platí a funguje a když budu parafrázovat Švejka, tak kdyby byl každej tak neuvěřitelně chytrej, jako je třeba Pitomio, bylo by na světě takovejch kýblů chytrosti, že by z toho byl každej druhej člověk blbej

A zprávy o počasí: Vypadá to, že se otepluje. Alespoň místně, když už ne globálně. Proto mne zaskočilo, že mi venku vytryskl sopel jak šráky. Když se k tomu přidalo svědící oko, byl jsem doma. Někde něco začalo kvést. Prej alergeny, píšou. Tak doufám, že zaprší aby to déšť stáhl na zem. Zatím to vypadá, že mému přání bude vyhověno. Doufejme že už nenasněží, protože to bych si postavil sněhuláka a rozbil mu držku.

A z mého života: V úterním blogu jsem nazval protikuřáckého aktivistu pana doktora Šťastného šílencem. To jsem si dovolil hodně. Dnes se mi pan doktor pobouřeně ohradil. Napsal: Dobry den pane inzenyre, drive, nez nekoho nazvete silencem, tedy mne, prectete si alespon, prosim, co rika. Vy jste pravicovy komentator nejakych clanecku z Prava??? Posilam Vam tiskovou zpravu, neni tam slova o regulaci. Kvalifikovana informace svobodneho obcana je zakladni prvek pravicoveho pristupu. Preci, kdyz se nekdo rozhodne koupit a vpravovat do tela chemikalii v podobe prudkeho jedu a navykove latky, musi mit od vyrobce statem garantovanou informaci o obsahu a koncentraci!!! Vy jste pro zruseni znaceni a navodu na jedech, lecich a pod.??? To jste tedy silenec Vy. Urazite lidi a ani si nedate praci se s jejich postojem peclive seznamit.
I odpověděl jsem: Vážený pane doktore. Vaše snahy o regulaci kouření sleduji již delší dobu a přijdou mi šílené . Podotýkám, že jsem nekuřák. Takže ať jste řekl o elektronických cigaretách cokoliv( čerpám z veřejných zdrojů), nemám důvod svůj pohled na Vaše iniciativy měnit. Jsem komentátor všeho, co se mi zdá zajímavé. A nemám jiné zdroje než naše slovutná media. O tom, jak kvalifikovaná jsou jejich stanoviska jsou také mé komenty. Ovšem Vaše snaha o regulaci chodu hospod zákazem kouření si podle mne jinak než šílené nazvat nezaslouží. O pravicovosti regulace nemluvě. Co se návodu na jedech a chemikáliích týče jsem nepravil ani slovo. Ostatně, na to snad máme nějaké orgány státní správy, ne?
Tak pravda, v jeho tiskové zprávě, kterou mi zaslal, se o regulaci e-cigaret nemluví, ale stejně. I kdyby toho nebylo, jeho regulační pokusy o zákaz kouření v hospodách samy o sobě stačí.  Jako pravičák totiž jakékoliv pokusy o reglementaci našich životů pokládám za šílené. A jestli má někdo šílené nápady, jak mu tedy říkat?

A na Fejsbůku napsali:

  • Asi založím novou stranu. Volební program vidím následovně:
    1) Zrušení poplatků 5 Kč ve veřejných záchodcích
    2) Okamžité vyplácení 13, 14, 15, 16, 17, 18 důchodu
    3) Milionářská daň 120%
    4) 53 týdnů dovolené pro státní zaměstnance
    5) Navýšení minimální mzdy na úroveň průměrné mzdy...
    6) Dotace pro výrobce deštníků v obdobích bez srážek
    7) 500 000 Kč a půl prasete pro každého novorozence
    8) Snížení emisí o 105% na Zemi, Marsu i Venuši
    9) Státní financování dudlíkovného pro mladé rodiny
    10) Internet do každé rodiny ze zisků společnosti Microsoft
  • Proboha, kluci, neodcházejte z toho ÚSTRu. Vždyť otvíráte dveře bolševikovi....
  • Dovedete si představit, že by v Německu do úřadu pro zkoumání nacismu byl jmenován ředitelem např. Rudolf Hess ?
  • na hazardni barony uderila pest Ustavniho soudu. jeho posledni rozhodnuti budou tezko vydychavat
  • Automaty samy o sobě žádné zlo nepáchají. To zlo páchají lidé na tomto druhu zábavy závislí. A této závislosti propadli o své svobodné vůli. Stát nemůže řešit něčí osobní blbost či inteligenční deficit.
  • Jen zamindrákovaný Jan Čulík a alternativně inteligentní Lubomír Zaorálek mohou mluvit o hokynářově dceři...

A na závěr něco veselého  :

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2547x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 41
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist