Petr Paulczyňski: homepage

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Tak prý v rámci hesla pomáhat a chránit přijdeme o techničák na místě. Taky prý se uzákoní povinné vybavení chodců reflexním oblečením. Říkal to nový šéf dopravní policie Tomáš Lerch. Rozhodl se takto právem a rázem nás vrací do dob, kdy žabičky zelené mohly cokoliv.

Z osobní zkušenosti bych to viděl tak, že  polorozpadlé žigulíky s naloženým šrotem jsou ponechány osudu a odporný zbohatlík v 6 let starém Bavoráku je zatčen, podroben domovní prohlídce a poté potupně oškubán o veškeré zlato byť to byly plomby nebo snubní prstýnky, protože neměl v lékárničce návod na dýchání z huby do huby. Protože auto z něhož  upadávají blatníky a valí se za ním kotouče dýmové clony jsem ještě pomahače a chrániče dosud zastavit neviděl. Tuhle mne jenom tak zastavili aby mi prohlédli gumy na mém německém autě, zatímco kolem nás projel smrdící polorozpadlý Žigulík, plný maníků asi tak sedm, řízený podivným snědým individuem. Myslíte, že ho zastavili? Nemohu se zbavit dojmu, že se zase jenom posílí názor většiny normálních řidičů, že slogan Pomáhat a chránit se zvolna bude měnit na Buzerovat a vybírat. Jak pravil přítel: „Po božském Leovi, kterému většinou šlo jen o to, aby se rozmístilo co nejvíc radarů na měření rychlosti a pokud možno na místech, kde se poslední nehoda udála naposled za panování císařovny Marie Teresie, byl na jeho místo jmenován další invenční jedinec.“ Nu a pojďme na titulky. A protože mám poškozenou ruku, tak dnes jen málo.

  • Řidiči přijdou o technický průkaz na místě, plánuje šéf dopraváků napsali na idnes. Šéf dopravní policie Tomáš Lerch připravuje spoustu novinek, téměř silniční revoluci.  Chystá nový bodový systém a vrátil by policii někdejší pravomoc sebrat na místě osvědčení o technickém průkazu. Kromě toho by zavedl něco zcela nového: posílal by auto po vážnější nehodě na prohlídku. Oblékl by chodce do výrazně viditelného oblečení a změnil by i způsob vybírání pokut.
    Nevím jak Vy, ale já si jdu koupit odrazku na prdel, protože až to geniální parlament schválí, budou všude fronty. Ještě že máme v naší policii takové chytré hlavy!
  • Policisté obvinili exministra Julínka. Způsobil škodu 792 milionů, tvrdí vyšetřovatelé protikorupční policie. Vyplývá to prý z porovnání cen těch co to vahráli s cenou za kterou by to provozovala policie nebo armáda.
    Co k tomu říct? Snad jenom názor člověka, který v té době pracoval na ministerstvu zdravotnictví. Obvinit Toma Julínka kvůli letecké záchrance je pitomina. Pamatuji se, že to vnitro a armáda nechtěly lítat, protože na tom tratily prachy. Tak se udělala na vládě dohoda, že si nechají každá jedno stanoviště a zbytek bude předmětem výběrového řízení, to se i stalo a dva soukromí provozovatelé se spojily a jejich projekt uspěl (mimochodem soukromé provozovatele letecké záchranky tu máme už od dev...adesátých let) - projednávalo se to veřejně na poradách ministerstva i na vládě. Cena tendru na několik let může být sporná, (měla zajistit mj. i rozvoj), ale nemůže být trestná, to by pak bylo trestné každé rozhodnutí ministra. Kdyby policie řekla, že si někdo vzal do kapsy tolik a tolik, to je jiná, ale obvinění je založeno pouze na rozdílu staré a nové ceny (tak to alespoň interpretují média, spis jsem samozřejmě neviděl). Jakýkoliv provozovatel by musel dostat více než předtím, protože se za posledních 15 let změnily i náklady na provoz i evropské požadavky. Letecká záchranka není levná záležitost, ale zachraňuje životy a dělá to perfektně! Je divné, že bezprostředně po rozhodnutí tendr nevyvolal žádnou zásadní reakci, až v roce 2010 (kdy byl Julínek dávno pryč z ministerstva) jeden dobrák z Věcí veřejných podal trestní oznámení....Ovšem novináři místo tohoto prostého faktu Julínka nahánějí a diví se, že jim nebere telefon.
  • Lejno, nebo kaše? Zeman se dočkal kontroverzní sochy. Informuje nás Aktuálně.cz. Nějaký Kryštof Hošek vytvořil zřejmě první sochu prezidenta Miloše Zemana od nástupu do úřadu. A nazval ji "Vařila myšička kašičku (aneb to jsme si to zavařili a vítěz nás pěkně vypekl)". Plastika vznikla pro veletrh současného umění Art Prague 2013 a byla vystavena v rámci expozice The Chemistry Gallery v Kafkově domě v Praze. "Dílo zde vyvolalo značnou pozornost a nadšení návštěvníků, kteří oceňovali především jeho aktuálnost a vtipnou nadsázku, se kterou autor vyjadřuje svůj názor na současné politické dění a českou politickou (ne)kulturu obecně," píše galerie v tiskové zprávě. Po skončení veletrhu byla plastika přenesena do galerie Artinbox na spontánně připravenou tematickou výstavu "Kdo lže, krade...?" aneb "Jak zvítězit nad lží a nenávistí". Kurátorka Nadia Rovderová vybrala práce současných výtvarníků, kteří různými prostředky reagují na prezidentské volby a politické směřování České republiky. Výstava potrvá do 12. května 2013.Jak vidno zříti z přiložené miniatury, nelze než obdivně zvolat: Panenko Marjá Podsrpenská. To je tak krásný, vtipný, vkusný a angažovaný že to ani bruselská Entropa nebyla. To musí okamžitě do Národní galerie. A umělec by si jistě zasloužil grant na něco podobně obdivuhodnýho. Taky by mu mohli dát nějakou zakázečku pro ministerstvo zahraničí.
  • A trocha bulváru: U Štiků málem došlo na facky! Ornella Štiková se o milimetr minula s Gábinou Partyšovou v jedné hospodě. A protože včas vycouvala, tak jsme ochuzeni. Musíme vzít zavděk Aguš, která se tajně(prý) vdala. Nu, počkejme, na jak dlouho. A jedna dobrá zpráva. Šíp bere za talk show víc než Kraus. No vzhledem k tomu, že Šíp předběhl talk show Jana Krause skoro o 400 tisíc diváků si určitě zaslouží víc než ten sebestředný komik, co z talk show udělal doplňkový pořad k nedělní estrádě Václava Hlodavce.

A zprávy o počasí: Probudím se a ptáci řvou. Bodejť by neřvali, když pepa rumpluje od rána. Jak jsem tak projížděl info, dočetl jsem se, že v počasí je bordel.  Mraky jako ožralé, oblačnost se točí opačně. Nevěříte? Tak skočte sem http://hledani.gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2013040008

A z mého života: Víkend jsem strávil v posteli. Ovšem netřeba v tom hledat sexuelní podtext. Prostě mi prdlo v rameni, tak jsem to léčil. Akorát v sobotu jsem musel povinně na farmářské trhy, protože odporovat manželce se sice dá, ale pak si můžete k obědu dát tak akorát suchý rohlík. Uvedené trhy uspořádala naše radnice asi tak 200 m od našeho baráku, takže to nebylo tak složité. Přesto jsem vzal auto, protože tu moju znám jak svý boty. Dobře jsem udělal. Nakoupili jsme plno masa z veselých a šťastných zvířat.
 

A na Fejsbůku napsali:

  • Vidíte taky ten společný znak všech socanů, tu neupravenost a zašlost? Trockistka Petruška se neholí, vlasy meje tak jednou za měsíc, Jelínek se neholí, sako jak se sekáče, kravata nikde....
  • Jak šla orientace mafie v čase: alkohol, hazardní hry, prostituce, drogy, odpady, fotovoltaika, Evropské fondy.
  • Jan Rejžek v Lidových novinách. Sociální demokracie prý nominovala skrz Senát do rady ÚSTR odborníky. Skvělé! Kéž by jimi vskutku byli. Trio Jan Bureš – Michal Uhl – Lukáš Jelínek nazývejme spíš trojicí dialektiků dle komiků z endéráckého televizního pořadu Ein Kessel Buntes. Nic neznají, nic za sebou nemají a chtějí radit, jak lépe bádat o totalitě. Já bych taky rád trénoval Barcelonu, ale nepolezu do kabiny Messimu vyprávět, kterak si má šněrovat kopačky.
  • Tak měl narozeniny Vladimír Špidla, levicový politik, intelektuál, bývalý předseda vlády a teoretik novodobého socialismu. Popřejme mu vše nejlepší, najmě, aby zůstal vždy a navždy jen teoretikem.

A na závěr něco veselého:
 


A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2930x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 71
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist