Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Tak čím dneska začneme? Já bych se koukl na fakt, že Nečasův kabinet dnes projednával legislativní návrh ministra Chalupy. Podle uvazovačů ke stromům prý ve skutečnosti vede ke zrušení Národního parku Šumava.

 Strana zelených vyzývá vládu, aby odmítla Chalupův návrh a zabránila zničení unikátní přírody, které by vedlo k poklesu zájmu turistů o toto území a poškodilo by místní šumavskou ekonomiku. Tak co ten zloduch Chalupa vlastně chystá? Navrhuje zmenšit území doposud ponechané přírodě o 5 500 hektarů, začít kácet v pralese na Smrčině, v kaňonu Křemelné, či kolem Ptačího potoka v Modravských slatích. Zároveň chce rozšířit zóny, ve kterých je možné stavět sjezdovky a hotely. Ráj pro developery vznikne kombinací Chalupova návrhu a nedávno schváleného zákona o Státním pozemkovém úřadě, který dal šumavským obcím právo získat bezúplatně státní pozemky v zastavěném území nebo zastavitelné ploše právě v těchto zónách parku. Zatímco v jiných chráněných územích, obce pozemky získají pouze za podmínky, že na nich postaví pouze veřejně prospěšné stavby, na Šumavě je tato podmínka explicitně zrušena. V nově rozšířených 3. zónách Národního parku se tedy bude moci stavět cokoliv. Podle pana Jirsy něterá média, včetně České televize a některých celostátních deníků, záměrně deformují informace a vytvářejí tak "jinou realitu". A tak  se můžeme dočíst o "dvou stranách sporu", některé pořady v České televizi dokonce vyznívají tak, že nositelem pravdy o Šumavě jsou pouze nevládní organizace. Jaká je však skutečnost? Od počátku otevření debaty o budoucnosti Šumavy, která byla akcelerována záměrným rozpoutáním kůrovcové kalamity, deklarovaly oba kraje, na jejichž území národní park leží, jednotný názor. Jaksi neberou na vědomí, že divočina v pojetí Strany zelených a Hnutí Duha se rovná tisíce hektarů zdevastovaného lesa, miliony zbytečně uschlých smrků a zničení původních pralesních zbytků. No podívejte se sami, co zelení pomatenci podporují.

A nyní můžeme na titulky.

  • Slovensko má největší dluh v historii, zatáhne za záchrannou brzdu. Dluh země totiž loni překročil 50 procent hrubého domácího produktu a dostal se na nový rekord 52,1 procenta. Překročení hodnoty 50 procent HDP aktivuje zákon o rozpočtové odpovědnosti, který v zemi platí teprve něco přes rok. Ministr financí Peter Kažimír musí podle serveru HNonline.sk předložit Národní radě zprávu, v níž vysvětlí poslancům příčiny růstu dluhu a přijde s návrhy na jeho snížení.
    Vzpomínáte si na úspěch pana Fica na ostravském sjezdu oranžád, kde jim radil jak to mají dělat, a jak ne ne? A ten succes co měl. Tak kde se sakra vloudila chybička?
  • Wagnerová: Zeman porušuje ústavní zvyklosti. Kompetenční spor by prohrál. Odklon od ústavních zvyklostí, které komponují Ústavu do funkčního celku, byl prý započat. Někteří experti – například Jan Kudrna nebo Pavel Hasenkopf – dávají přitom prezidentovi a jeho postupu za pravdu. Podle ní ale neberou v potaz, že pramenem ústavního práva je nejen ústava a celý ústavní pořádek, nýbrž také ústavní zvyklosti (obyčeje), které tak mají normativní váhu.
    No myslím, že nejlepší komentář k názorům paní senátorky, někdejší ústavní soudkyně, vyjádřil ve své koláži Petr Štěpánek.
  • Zeman pozval Klause s rodinou na společnou večeři v Lánech, informuje ČTK. Prezident Miloš Zeman pozval svého předchůdce Václava Klause s rodinou na společnou večeři. Sejdou se v pátek na prezidentském zámku ve středočeských Lánech. Informuje o tom Klausův web. Prý přijdou s manželkou Livií a oběma syny a jejich manželkami.
    Tak to jsem zvědav, co zas ti dva černokněžníci spolu vymyslí.
  • Stanovisko senátorského klubu ODS k nominaci ústavních soudců: Klub ODS nezavazuje své členy ke konkrétní volbě jednotlivých ústavních soudců. Máme ale zájem, aby Ústavní soud pracoval nezávisle. Otázky čistě politického charakteru, které byly pokládány na Ústavně-právním výboru (například otázky na stanovisko ke školnému či poplatky ve zdravotnictví), v nás vyvolávají obavy o nezávislost a nestrannost Ústavního soudu již právě při procesu jeho doplňování.
    Ústavní soud by měl být názorově pestrým seskupením odborníků na ústavní právo, nikoli sborem přitakávačů k politickému názoru senátorů.
    Tak nevím, jestli pan Kubera nechce po Dientsbierovi a ostatních oranžádách příliš...
  • A trocha bulváru: Hříšná nevěsta Agáta: S Prachařem vydražili podvazek za 15 tisíc korun! Tak tolik bych nedal ani za celou Aguš. I když Prachař prohlásil, že sex s ní je prý fantazie. Tak pro dokonalost zpravodajství ze života tohoto páru už chybí jen obrázky. Nezoufejme však. Tipl bych si, že brzo nějaké budou. Zatím nám ukázali v plavkách Helenku Vondráčočkovou. Ornella dneska mlčí. Asi její mozková buňka odpočívá.

A zprávy o počasí: A je to tady. Po zimě přišlo rovnou léto. Za krmení ptáčků v zimě se mi ty svině odměňují ranním řevem a budí mě nejmíň o půl hodiny dřív než normálně. A ještě k tomu mi nějakej orlosup pravidelně kadí na střechu auta. Nastalé teplo také ohrožuje dopravu, protože ženský odložily obaly a nasadily sukénky a tričínka, které upoutávají řidiče tak, že se mi jeden málem podíval do kufru. Ještěže o víkendu zase začne chcát.

A z mého života: Stala se zásadní událost. Stal jsem se docentem. Teda ne že bych hodlal učit na vysoké. Prostě jsem vlezl na váhu a hle - jsem pod stovkou. Pro ty co usilují o snížení váhy je to magická hranice. A protože už jsem měl i 116, je toto potěšující. Kdyby chtěl někdo radu jak toho dosáhnout, je prostá. Nežrat. Přechod od svíčkové se šesti ke svíčkové se dvěma sice bolí, ale žaludek se fakt za chvíli scvrkne a pak už to jde samo. A manželka to komentovala: "Chtěla bych být housenka: žereš - žereš - žereš - žereš - usneš - probudíš se - a jsi krásná!" Já na to: "jo, přiletí kos a jsi v p*deli".

A na Fejsbůku napsali:

  • Mě fascinuje, jak média intenzivně řeší porušování zákonů. Ale že ty zákony jsou hloupé a intenzivně vyráběné porušenými lidmi, to se příliš neřeší.
  • Ode dneska nemusi bejt jen naliznutej, ale i oliznutej. Posta zvazovala pouziti lepidla s prichuti tlacenky.
  • Ve Francii Vás za tento symbol, když jej máte na svetru, zatknou a to se slovy, že narušujete "dobré mravy", jelikož podpora klasické rodiny, je podle francouzkých zákonů nemravná a "mravné" je podporovat homosexualisty! Bůh nás ochraňuj.
  •  

A na závěr něco veselého:
 


A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2557x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 42
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist