Petr Paulczyňski: homepage

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

Tak nás dnes navštívil muž, kterému říkají prezident EU. To je vážení tak charizmatická osobnost, že o něm britský poslanec europarlamentu Nigel Farage prohlásil, že má charisma mokrého hadru a připomíná bankovního úředníčka.

Tak určitě proti tomuto pánovi je naše kníže lev salonů, byť lev občas pospávající. Herman Van Rompuy byl necelý rok belgickým premiérem. Po přijetí Lisabonské smlouvy byl  tento neznámý politik zvolen za prvního evropského prezidenta. Ale pozor!  Rompuy je pravidelným účastníkem tajných elitářských setkání skupiny Bilderberg Group. Po svém jmenování v Evropském parlamentu dokonce ohlašoval příchod Nového světového řádu. Přitom na rozdíl od národních prezidentů ho nikdo nevolil. Tuto nadbytečnou funkci prezidenta unie (předsedy Evropské rady) vytvořila Lisabonská smlouva. Prezident Evropské unie Herman Van Rompuy nemá téměř žádné pravomoci, avšak Evropany stojí více peněz, než kolik stojí Američany jejich prezident, který rozhoduje téměř o všem. Tento Van Rompuy je placen lépe než Obama.  Jenom stavba a vybavení jeho nového sídla přišlo 750 milionů korun. 150 milionů ročně pohltí výdaje na provoz úřadu, platy jeho zaměstnanců a plat samotného prezidenta. Rompuy pobírá v přepočtu 8,1 milionu korun ročně (675 000 korun měsíčně), zatímco částka v korunách, kterou za rok vydělá Barack Obama, je 7,4 milionu. Podle News of the World unijní rozpočet pamatuje 39 miliony korun na cestovní a jiné služební výdaje unijního prezidenta. Stephen Booth ze skupiny Open Europe, která kritizuje plýtvání v institucích Evropské unie, k tomu lakonicky poznamenal: "Tak tohle překračuje všechny meze." A tento muž dnes bůhvíproč navštívil jak Nečase, tak Zemana. Tak koukněme co na to titulky.

  • Van Rompuy: ČR neplní podmínky, přijetí eura není otázkou dneška.  Česká republika nyní nesplňuje všechny podmínky k přijetí eura, připomněl dnes  Van Rompuy po jednání s českým premiérem Petrem Nečasem. Debata o vstupu ČR do eurozóny, který bude podle něj výsostně českým rozhodnutím, tak prý není „problémem dnešního dne". Nečas na tiskové konferenci s Van Rompuyem zopakoval svůj postoj, že flexibilní kurz koruny je nyní pro českou ekonomiku výhodou a o přijetí eura by se mělo rozhodovat v referendu.
    No to nám toho řekl. Proč sem kvůli tomu musel přijet mi pořád uniká. Asi aby vyčerpal limit na cestovné. Nebo dostal chuť na flekovskou třináctku.
  • Excelentně placení diplomaté EU žádají milióny navíc, a to slibovali šetřit, píší Novinky. Navzdory tomu, že se Evropská unie chystá v příštích letech své výdaje omezovat, žádá šéfka její diplomatické služby pro příští rok desítky miliónů eur navíc. Baronka Catherine Ashtonová, která Evropskou službu pro vnější činnost řídí, podle serveru EUobserver požaduje navýšení jejího rozpočtu o 30 miliónů eur (777 miliónů korun) na celkových 490 miliónů eur (12,7 miliardy korun).
    To se musí na Kypru tetelit blahem. Jak tak na tu paní koukám, jestli ona nebude Rompuyovo dvojče. Jak pravil kamarád, od těch bych chtěl párek na chov.
  • Stínová vláda: Sobotka vyhlásil otevřenou válku Zemanovi píší v Deníku. Prý: Píše se červen roku 2014. Šéf vítězné ČSSD Bohuslav Sobotka jde na Hrad a nese prezidentovi Miloši Zemanovi seznam svých ministrů. Těžko říct, zda by se nad ním rozezněl hurónský smích nebo hrobové mrazivé ticho. Souhlasný úsměv ale jména Jana Mládka, Jiřího Dienstbiera či Vladimíra Špidly na tváři hlavy státu zcela jistě nevykouzlí.
    Tedy seznam ministrů je čtivo pro otrlé. A absence příznivců Miloše Zemana je do očí bijící. No on ten Bohouš asi ještě netuší, že premiérem by taky stejně dobře mohl být Michal Hašek.
  • Odboráři Škody Auto touží po nezávislosti, nechtějí platit na erár. V odborech se schyluje k "rozvodu desetiletí". Odboráři Škody Auto, kde průměrný plat loni přesáhl čtyřicet tisíc korun, už nehodlají odevzdávat Odborovému svazu Kovo tolik peněz jako doposud. Pokud se jim nepodaří vyjednat výraznou změnu podmínek, ze svazu odejdou. Ve hře je zhruba deset milionů korun, které škodováci každoročně dávají na chod svazu.
    Tak to teda kluci odborářský ze Škodovky asi pana Středulu nepotěšíte. Za to budete muset na manifestace do Prahy za svý. A nebude ani klobásek a pívo.
  • Poslanec ODS Boris Šťastný složí mandát zastupitele Prahy. Nesouhlasí se způsobem vedení města a děním v koalici ODS a TOP 09.
    Tak dobrý. Větši radost by mi ale udělal, kdyby se rozpustil a vypustil kompletně. Snad je to jen otázka času...
  • Za sex bez ochrany pokuta 20 000, plánuje poslanec legalizaci prostituce. Chci jen uvést právo do souladu s realitou a odstranit předsudky o prostituci. S takovým záměrem připravuje poslanec za stranu LIDEM Viktor Paggio zákon, kterým by došlo k legalizaci poskytování sexuálních služeb. V jeho rámci by byl sex s prostitutkou bez ochrany přestupkem s pokutou 20 000 korun.
    To je úžasný návrh zákona. Jenom by mne zajímalo, jestli taky bude založena nějaká Česká bordelová inspekce, která bude jeho dodržování kontrolovat.
  • Mládek se ve stínové vládě ČSSD udržel, vypadl Jandák, povýšil Špidla. Píší zprávy idnes. Jan Mládek si udržel místo stínového ministra financí ČSSD i po vlně kritiky, kterou utržil za to, že na stranickém sjezdu mluvil o tom, jak živnostníci podle něj parazitují na zaměstnancích nižšími odvody na sociální zabezpečení.
    No vidíte paraziti. Ještě budete s láskou vzpomínat na Kalouska.
  • Skauti se hádají o slipy. Vadí dvojsmyslný nápis. Mohl to být další módní doplněk českých skautů a skautek. Černé slipy či boxerky s růžovým heslem Buď připraven či dámské kalhotky s variantou Buď připravena. „Inspirovali jsme se u slovinských kolegů, ti tam měli napsáno ,be prepared‘,“ vysvětlil Martin Štěrba z plzeňského Junáka. Pak zasáhla Výkonná rada Junáka. „Vydala doporučení, ať zboží stáhneme, že jde o zbytečné sexuální provokování.“
    Teda ta Výkonná rada to teda podělala. Co když naši skauti a skautky teď nebudou připraveni? Aby nedopadli jak ti vodáci co nebyli připraveni a dostal je Čochtan.
  • A trocha bulváru: Jana Krause vyděsila prsa Jolany Voldánové. Kraus si na sociální síti lámal hlavu nad tím, co se skrývá pod jejími žlutými šaty. „Trochu mě znervózňuje, že nejsem schopen přijít na to, co to je?“ zamýšlel se moderátor . Zřejmě se mu nelíbilo, že se nemůže kochat naducaným dekoltem, ale místo toho musel ve veřejnoprávních Událostech sledovat Jolanin hrudník s podivným geometrickým tvarem. Z toho vyplývá, že Kraus je horňák. A Krampol prý už nikoho nebaví: Jeho show v televizi končí! Televize se rozhodla jeho show Nikdo není dokonalý stáhnout z obrazovek. Diváky už Krampolův humor prostě nebaví! Copak Krampol. Toho vem čert. Ale ukazovat tu sbírku hlupáků, to zase nebaví mne. Ostatně, taky na to nekoukám, jen občas přepnu a hned pryč.

A jeden skvělý postřeh četky z Českých novin
 

Z ústavu pro studium totality se stává ústav totality.
Četka si toho všimla první.

A zprávy o počasí: Venku je taková hicna, že přestal fungovat teploměr protože na to není stavěnej. Asi budu muset instalovat ten ze zavařovacího hrnce. Nejvíc jsou z toho rozradovaný moje agamy, hlavně samec, kterej se rozhodl, že zmermomocní partnerku. Teda povím vám, v takovým horku, že se mu chce. Na webu píší, že si máme dávat bacha na díru. To varování mne zaujalo. Teprve po chvíli jsem se dočetl, že jde o díru ozonovou. Takže holky v mini mohou zůstat v klidu.

A z mého života: Když v Brně Mendel křížil hrách, koukali na jeho zákony genetiky úkosem. Ale měl pravdu. Vnučka totiž udělala přijímačky na vysněnou střední školu na což jako její předek říkám, že ty geny teda jako fakt fungujou. Poněvadž po kom by asi tak byla chytrá, teda kromě rodičů. Ovšem jeden rodič má taky mý geny. Když jsem říkal doma, že je asi chytrá a hezká po mně, upadla manželka do záchvatu nezřízeného smíchu. Asi ji budu muset pokárat.

A na Fejsbůku napsali:

  • To bylo řečí, že Klausův Sváček nemůže být ústavním soudcem, když byl v KSČ. A Zemanovi prošel i vojenský prokurátor...
  • Prý jestli se Messi a Ronaldo budou chtít potkat ve finále Champions League, budou se muset domluvit u kterýho se budou dívat na telku.
  • Souhlasím s Paggiem, že se k zákonům mají vyjadřovat odborníci. Ke zdravotnictví lékaři, ke školství učitelé a k prostituci poslanci LIDEM.
  • Tak mě dnes kolega upozornil na včerejší vystoupení Slávka Popelky na Nově. Nejvíc mě zaujala pasáž, kdy se pan mudrc Popelka pozastavoval nad tím, že za letadly se tvoří taková bílá čára. To prý za jeho dětství nebylo. Přišel tedy na to, že ta čára není jen obyčejná čára, ale je to vlastně práškování. Asi nás chce někdo zabít, přátelé! Že by imperialisté? Nebo přímo vrazi z Wall Streetu?
  •  Šmejdi, ano žádný chvalitebný obchod to neni prodávat důchodcům čínské hrnce, ale vždy je možnost říct nechci nekoupím a proti tomu neni pomoci, ale co zmůžeme my všichni proti výpalnému za elektřinu,banku, plyn, exekuci, vodu, televizi,rozhlas, telefon to se jenom dočítáme kolik miliard si majitelé a akcionáři rozdělili proti tomu jsou prodejci aušusových dek čučkaři.

A na závěr něco veselého:
 


Skutečnost je ovšem ještě horší. Převrat v ÚSTR proběhl se Schwarzenbergovým souhlasem.

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2604x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 71
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist