Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Když se v neděli Vašík Moravců ptal o čem se bude tento týden mluvit, tak se tak tochu netrefil. To ovšem není nic neobvyklého, to se mu stává skoro pokaždý. Protože tento týden se mluví o něčem úplně jiným. 

 A proto dnes začneme dotazem  na rádio Jerevan: Jaké pravomoci má prezident Miloš Zeman? Odpověď: Takové, jaké se mu zrovna líbí. A to je odpověď na Vašíkovu otázku.  Prostě jak praví klasik. Tak už máme co jsme chtěli. To máte za to, parlamentní paka, že jste si odsouhlasili tu debilitu zvanou přímá volba. Teď tam máte maníka, který s hlavou moudře nakloněnou vlní svejma sedmi bradama a směje se úsměvem virózním vašim 101 hlasům a čeká, z čeho budete platit ty lízinky na káry za 2,5 mega a domečky za 6 mega. A stačilo aby si jeden jinak slušnej kluk co se nekámošil s kmotrama nechal vzbouřit hormóny přičemž si nevšiml, že jeho děvče mu začalo šmírovat starou. A tak tu teď budeme mít vládu spolku Přátel Miloše Zemana. Jednoho už Miuoš poté co si ubrusem utřel zpocenou tvář jmenoval. Jsou tací, kteří říkají, že si tím dokonce  s  parlamentní demokracií vytřel zadel. A pojedem dál, močálem temným. Nic nebude platný mužný hlas Vítka Bárty ani mužný zjev Bohouše Sobotky který bude marně kvičet a dupat nožičkama. Budeme s očima vypoulenýma, jako kocour kadící do strniště, pozorovat nástup strany SPOZ. Martin Pecina, který se již vyjádřil, že přijal nabídku na funkci ministra vnitra, má být volebním lídrem SPOZ v Moravskoslezském kraji. Jan Kohout, o němž Rusnok hovoří jako o ministrovi zahraničí, má vést kandidátku SPOZ v Praze a potenciální ministryně spravedlnosti Benešová ve středních Čechách. Všechno je jinak. Prostě jsme se probudili do dne, kdy se nám prezident změnil v báťušku cara. Kde je alespoň předstíraná nadstranickost minulých úřednických kabinetů? Dnes jsme svědky pokusu pomocí tzv.odborníků vytáhnout do parlamentu stranu Přátel MZ. Lišák Miuoš, zdá se,  se všemi vyjebal a během desetiletého objímání stromů a plavbami na gumáku vymyslel voser nevídanej. Přímo hlavou vytvořil volební kampaň SPOZ placenou státem s podporou médií. Naskýtá se otázka, kterou položil jeden můj FB přítel. Kde je kulturní fronta, Svěrákové, Halíkové, Justové, a ostatní pravdoláskovci, proč se neorganizují protestní koncerty, proč se nesedí na Václaváku v mřížích, proč se tam na protest nekouří tráva. Kde jsou všichni ti, co nenáviděli a protestovali proti Klausovi?? Mlčí. Proč?? Asi jsou vysílení bojem proti Klausovi. A nebo, a to je pravděpodobnější, jim vyhovuje, když Tribun korporativismu potlačuje, demokratické principy, parlament a zpropadené politické strany. V zakouřeném tichu kaváren a hospod souhlasně přikyvují a mnou si ruce. Kolikrát se to v dějinách již dělo a kolikrát z toho byla pohroma. Kde je Václav Klaus se raději neptám. Včerejší stanovisko jeho institutu je tak bezzubé, že si myslím, že ho tvořili kluci  buď v šoku nebo v lihu. A tak se těšme na další vývoj vlády. Když si tak zvážím, jaká jména běhají virtuálním prostorem, vzpomněl jsem si na jednu Krylovu písničku. Tady je.

Karel Kryl – Přeludium

1. Prý podle starých análů na zem když půlnoc padne,
příšery lezou z kanálů a duše hrůzou chřadne,
příšery kanální jsou zcela banální,
dnes každá příšera straší už za šera.

2. Po ránu, když se rozední, bezhlavé vidíš běsy
... a taky takhle k poledni hnusní tě plazi děsí,
vyjdeš si na túru, uzříš kreaturu,
oči má zarudlé a něco zahuhle.

3. Strašidla zblblá od nudy se po kavárnách plouží,
parfémované obludy v tanečním rytmu krouží,
zestárlé Sirény huhňají s kretény,
stoleté oslice hýkají z ulice.

4. Neslyšíc zvuky kvarteta, strašidlo s hlavou kraví
a zelenavá prateta nenuceně se baví,
půl psa - půl prasete nad stehnem z kuřete
nekouká na krásy, pod rypák chrochtá si.

5. Myslím, že je v tom prokletí, když nad tím přemýšlíme,
že ve dvacátém století strašidla dosud zříme,
v budoucnu dojista přikvačí očista
a žádným přeludem strašit se nebudem.

A šup pár titulků.

  • Šplechty pana Šlachty zní titulek na Psovi. "Šlachta řekl: "Bavíme se o klientelismu. Je to těžké odstíhat. Vždyť mi ho najděte někde v trestním zákoníku. My teď hledáme cesty, jak to nejlépe pojmenovat."
    Česky řečeno: zavřeli jsme je, ale nevíme, z čeho je obvinit, takový trestný čin v zákoníku neexistuje. Ale my jej najdeme a oni budou sedět! Což ovšem, tedy stíhání a věznění někoho za něco, co není trestným činem, je samo o sobě trestným činem."
  • Kouříte Startky? Brusel vám je zruší. Píše Česká pozice. Podle chystané unijní směrnice o regulaci prodeje tabákových výrobků budou prý klasické Startky bez filtru moc krátké. Po rumu či pomazánkovém másle přijde naše země zřejmě o další charakteristickou tuzemskou značku. Jde o Startky, což je po cigaretách Sparta asi největší pojem mezi značkami cigaret v ČR. Prý nedosahují parametrů „standardizovaných eurocigaret“.
    Bojím se okamžiku, kdy někdo v Bruseli znormuje délku pánského přirození a za vzor si vezmou model Rosenberg. Pánové co toho nebudou dosahovat si už ani nevrznou.
  • Český europoslanec Ransdorf napadl reportéra křičí titulky ze všech serverů. Miloslav Ransdorf prý podrážděně slovně i fyzicky napadl nizozemského televizního reportéra, který ho obvinil z údajně klamavého vykazování přítomnosti v Evropském parlamentu. Ransdorf nařčení odmítl, vystupování reportéra kritizoval a podal stížnost předsedovi Evropského parlamentu Martinu Schulzovi. Slavný Míla se místo sezení na zasedání totiž jen podepsal a šup, rázem měl 304 Ojro diet.
    Nechte ho chudáka na pokoji. Nadělal někde nějaký dluhy, exekutoři se mu vlamují do baráku a vy byste chudákovi nepřáli ani těch 7,7 litru denně na svačinku.
  • A trocha bulváru: České ženy se prý bojí o své muže,protože sexuální rekordmanka Ania bude v červenci v Praze. Polka Ania Lisewska oznámila, že bude mít sex s 100 000 muži. Začala v Polsku a nyní se přesouvá do Česka. Okamžitě po oznámení, že sexuální predátorka míří do České republiky, jí na facebooku začaly chodit desítky vzkazů od Čechů, kteří s ní chtějí mít sex. Tak teda nevím. Prohlédl jsem si ji na fotu a prohlašuji zodpovědně, že to teda raději lepší pravačka. Jo a když jsem to říkal doma, pravila manželka: "Jaká rekordmanka, kurva je to".

A zprávy o počasí: Sklípkan co ho mám místo rosničky, protože tomu nemusím chytat mouchy, je stále zahrabaný. S ohledem na to, že jsem mu vypnul topení asi signalizuje kosu. Dokonce i Zdenda Škromach přestal postovat sluníčkové dny a hlásí že se vrací Nečas. Také z faktu, že jsem musel upustit bazén aby nepřetekl soudím, že vlídno už bylo a dnes bude nevlídně chcát. Asi někdo nahoře zapomněl vypnout ten kohoutek. A mezitím prý se v Italii koná sjezd nudistů. Grilují, debatují a  běhají nazí. Co bych za to dal, kdyby se vrátila zoncna a bylo vidět aspoň plavečky s kšandama.

A z mého života: Byl jsem poučen, že jsou tři období života muže: 1) flámuje celou noc, ale ráno vypadá, jako že celou noc spal. 2) flámuje celou noc, ale ráno vypadá, jako že celou noc flámoval. 3) spí celou noc, ale ráno vypadá, jako že celou noc flámoval. Dobrovolně se přiznávám, že spadám do třetí kategorie. Zase ale když se ráno probudím a bolí mě celej člověk, vím, že jsem ještě živej. Poté co jsem se dočetl, že spadly ceny paliv jsem se rozhodl natankovat plnou. Po příjezdu k pumpě jsem zjistil skutečný stav věci.

A na Fejsbůku napsali:

  • První zprávy z Babišova Reflexu: JXD v panice přestal s marihuanou a začal kouřit řepku.
  • Teď už jen čekám, který státní zástupce vyšle stočlenná komanda v kuklách, aby zatkla premiéra Rusnoka a Vratislava Mynáře, prvního za to, že se za podporu Zemana v prezidentských volbách nechal zkorumpovat funkcí premiéra, druhého za to, že to organizoval. Prezident má sice ze zákona imunitu. ale třeba se taky najdou nějací dementi, kteří jej budou žalovat z velezrady...
  • Členové správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny nám s vážnou tváří oznamují: Před dvěma lety jsme zakoupili za 108 milionů systém na vymáhání dlužných pohledávek. Systém nefunguje, počet vydobytých pohledávek klesl, a tak jej doplníme za dalších 13,7 milionu a zakoupíme pro něj podporu za dalších 42,3 milionu korun.
  • Tak tu původní smlouvu s dodavatelskou firmou bych chtěl vidět a zvláště podpisy pod ní. Není nejvyšší čas na další policejní razii ve VZP?
  • Teď jsem viděl ty 3 soudkyně co odsoudily Berslusconiho. Nechci být zlý, ale už na 1. pohled bych je vyloučil jako podjaté...
  • Po zjištění s kým se počítá do vlády, se těším na to, že by příjezd jednotlivých členů kabinetu na inauguraci, mohl připomínat scény ze seriálu F.L. Věk, kde sedláci z Dobrušky přijíždí do Prahy.
  • Až teď mi začíná docházet, jak blízko k sobě můžou mít slova odborník a odborář.
  • Zlatuška kandiduje za Babiše. Vida ho turistu politickýho. Toho jim teda přeju.
  • Vždy, když v naší ulici odtahují vozy nešťastníků, kteří přehlédli nebo zapomněli na označení blokového čištění, baví mě pozorovat blažené pohledy přihlížejících, jak zaměstnanců technických služeb, tak čumilů. To je radosti nad cizím neštěstím! Před chvílí tu právě odtáhli mercedes, míra blaženosti zevlů byla nesmírná.
  • Do nevěstince vstoupí muž, porozhlédne se po osazenstvu a praví: Já chápu, že jde o nejstarší řemeslo na světě, ale proč tu nabízíte samé zakládající členky?
  • V novinách psali, že policie prý má psy, kteří dokážou naprosto vždy a všude vyčenichat peníze. zdálo se mi to nepravděpodobné, trošku jsem zapátral a taky že jo: jsou to samý fenky.

A na závěr něco veselého:


A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2648x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 67
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist