Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Původně jsem chtěl kroutit rozumem nad rozpuštěním sněmovny, ale poté co jsem narazil na blog jednoho socana, no socana, on to musí být spíš bolševik, zkusím napsat něco o svém dětství a 21. srpnu, když už máme dnes to smutné výročí.

 Měl jsem špatný třídní původ. Kádrový hrb. Otec byl z rodiny vysokého státního úředníka (zemský vrchní rada),  matka z velkého, později znárodněného majetku. Když mi bylo 5, tátu na dva roky zašili. Pak směl dělat jen dělnická povolání. Pamatuji ho jako umyvače výloh, minera při odstřelování v cementárce, skladníka. Místo do pionýra jsem chodil do náboženství, než ho zrušili. Nechápal jsem nic. Všichni byli ošátkováni jako pionýři, jen já prd. Jak já jim záviděl. Přes vyznamenání na základce jsem dostal umístěnku na zemědělský učňák a teprve po tátově randálu u "soudruhů" mne  přijali na t.zv. podřadnou průmyslovku, kde nás takových byly plné dva ročníky. Sranda je, že z těch dvou ročníků později skoro všichni emigrovali. Komu tohle dnes  ještě něco říká.  A tak ve mně pod tátovým vedením rostl vzdor. Skrytý. To nás naučili. Otevřeně mluvit jenom doma. Slovo komunista bylo u nás sprosté slovo. Táta byl slušný člověk. Ovšem když poslouchal zprávy, tehdy ještě v radiu, naučil jsem se tolik nových slov, že kdybych je sem dal, všichni by dostali šok. A pak začalo jaro 1968. To mi bylo 21 a kousek. Koukal jsem na to co se dělo jako blázen. Mými hrdiny byli Svoboda, Dubček, Smrkovský, Šik. Z novinových výstřižků jsme s kamarádem v práci měli smotanou roli o průměru 30 cm. A taky jsem jak mi později vyčetli "rozbil jednotné mládežnické hnutí" ČSM se tomu říkalo. A pak přišla noc z 21. na 22. srpna. Táta mne vzbudil a povídal. Je to hochu fprdeli. Obsazují nás Rusové. A obsazovali. Vzpomínám si, že jsem cestou do práce, když jsem jel na Manetu za kolonou ruských náklaďáků, brečel. Ten zážitek mám hluboko zažrán. Pražské jaro bylo v hajzlu. A pak se to začalo vracet do starých kolejí. Říkalo se tomu normalisace, zase lámali lidi, jenom už je nepopravovali a zase se žilo dvojím životem. Pravda se zase říkala jen doma. Každý normální člověk vnímal, že jsme okupováni. Až rok 89 je vyhnal. Všichni si oddechli. Jenom komunisti tiše vzpomínají. A pak jeden blbec ze sociální demokracie. Doufejme, že jen jeden a doufejme, že se tato hovada nedostanou zase k moci. Trochu se bojím. Tak tolik k 21.srpnu. Nu, pojďme na titulky, najmě na ten, který mne přiměl k tomuto úvodu.

  • Brežněv udělal správnou věc, píše k výročí invaze delegát sjezdu ČSSD. Sociální demokrat z Poděbrad Michal Mašata se pustil do svérázné argumentace. V textu na svém blogu obhajuje sovětský postoj při invazi do Československa v roce 1968. Tvrdí, že sovětský vůdce Brežněv "udělal správnou věc" a zachoval se jako státník. Zároveň Mašata tvrdě kritizuje Alexandra Dubčeka.
    Co k tomu dodat. Snad jen že toto bolševické prase si asi spletlo stranu. Nebo že by socani byli bolševickým béčkem?
  • Schwarzenberg: Nečas byl vzorný žák, kterému nedošlo, jaká pokušení ho čekají za školou. Bývalý ministr zahraničních věcí ČR a šéf strany TOP 09 Karel Schwarzenberg se vyjádřil v pondělním vydání rakouského týdeníku Profit ke skandálům, které vedly k pádu vlády Petra Nečase. Poplil republiku i Nečase. „Petra Nečase je mi líto. Viděli jste fotku šéfky jeho kabinetu? Byl to vzorný žák, kterému nedošlo, jaká pokušení ho čekají za školou. Když s tím byl konfrontován jako dospělý, byl bezmocný,” řekl Kchárl když byl náhodou přistižen v bdělém stavu.
    Umíte si představit, že by třeba německý, britský, francouzský ministr zahraničí mluvil s takovým despektem o své zemi a o lidech, kteří jsou její součástí? Proč mu to proboha mlčky trpíme? Jak to, že tomuhle mumlajícímu narkoleptikovi všechno projde? Čí zájmy tu vlastně hájí?
  • Strhněte tu protiromskou zeď hned, vyzval Brusel Slováky. Evropská komise v pondělí vyzvala Slovensko k „bezodkladnému“ stržení betonové zdi v Košicích, která odděluje Romy od ostatních obyvatel. Podle komisařky pro výchovu a kulturu Andruly Vassiliuové je zeď v rozporu s hodnotami Evropské unie, zejména respektování důstojnosti a práv lidí.
    Tak jistě. Taky myslím, že je třeba respektovat práva lidí, ale těch za zdí. Protože ti říkají, že krádeže, nepořádek a řev po nocích, potřeba ochránit děti, majetek a nerušený spánek jsou příčinou stavby této zdi. Právě proto, že nebyla respektována důstojnost a práva občanů, ta zeď přece vznikla! Možná by si paní komisařka mohla chvilku zaparkovat svého Meďáka před zdí. A pak bychom viděli. To se to žvaní z bruselského skleněného paláce.
  • Datová schránka: od roku 2014 pro OSVČ povinně! Živnostníci a podnikatelé si musí povinně zřídit datovou schránku. Doba tištěných formulářů definitivně končí – přinejmenším pokud jde o přehledy a další tiskopisy České správy sociálního zabezpečení. Napřesrok už se elektronické komunikaci se sociálkou nevyhnete.
    A jak je to v praxi? Mám jednu schránku jako daňový poradce povinnou, jako OSVČ jsem si zřídil nepovinnou a stejně mi to magoři posílají na poštu s pruhem, takže musím odpoledne do fronty. To bude fungovat asi jako registr vozidel.
  • Policie získala svědectví exdiplomata, může to být průlom v kauze Dalík. Detektivové z protikorupčního útvaru získali svědectví bývalého amerického diplomata Victora Jackoviche. Ten se před šesti lety jako zástupce firmy Steyr zúčastnil schůzky, na níž si údajně lobbista Marek Dalík řekl o téměř půlmiliardový úplatek v kauze nákupu obrněných transportérů Pandur.
    Tak jasný. Je před volbama, tak vytáhli dalšího králíka z klobouku kde tiše 6 let odpočíval. Bude to opět stejná blamáž jako vše až dosud ? Vzpomeňme třeba na Julínka a záchranku. Velké nafouknuté nic. Snaha policie najít něco na Marka Dalíka, už začíná být roztomile zoufalá. Nicméně společenská poptávka je společenská poptávka, že. Mimochodem, není takové svědectví z kategorie tvrzení proti tvrzení? Ne že bych se Dalíka zastával, ale poté co těch 400 kukláčů udělalo humbuk a od té doby hovno hovno zlatá rybko, bych řekl, že se teď budou šavlovat právníci a pak to zase vyšumí.
  • No a nakonec nesmíme zapomenout na sněmovnu. Sněmovna se rozpustila a vypustila. Pro ty kdo to nesledovali, bylo to obvyklé divadlo. Absurdní fraška. Semlelo se páté přes deváté. Situace v Ústavu pro studium totalitních režimů kde ve vedoucích funkcích působí bývalí komunisté, okupace Československa z 21. srpna 1968,  ČSSD a VV se pohádali nad stížností ústavnímu soudu poslance Petra Skokana, který napadl způsob, jakým byla svolána schůze k hlasování o důvěře vládě, vrcholem bylo vystoupení Pavla Béma na téma rituální sebevraždy seppuku. Škoda, že na závěr nevytáhl rituální meč wakizaši. A tak máme sněmovnu rozpuštěnou. Podle aTea však vypuštěná není.
  • Rozpuštění sněmovny je cestou z politické krize, shodují se TOP 09 a ČSSD. Místopředseda TOP09 Miroslav Kalousek je rád, že poslanci odhlasovali rozpuštění Sněmovny. „Řešení pro ukončení politické krize se nalezlo a já cítím odhodlání do volebního zápasu, kde nepůjde jako při minulých volbách pouze o pravicové či levicové priority, ale půjde skutečně o principy parlamentní demokracie. Nepůjde o nic menšího než o svobodu a TOP 09 je připravena tento zápas svést,“ říká Kalousek.
    Miroslav Kalousek vyčetl ODS, že nebylo možné vyhrát ve chvíli, kdy jsou někteří hráči neustále připraveni „prodat zápas“. Škoda, že si Mirek k tomu  neoblékl tričko svého klubu.
     
  • A trocha bulváru: Svět bulváru se vrací k normálu. Bartošová se totiž asi definitivně zbláznila. V Itálii ji prý chtěli rozprodat na maso a orgány. Výpověď policistům, kteří Ivetu Bartošovou v pondělí téměř tři hodiny vyslýchali kvůli jejímu ‚únosu‘ do Itálie, nabrala nečekaných obrátek. Kriminalisté po vyslechnutí jejího svědectví nejspíš netušili, zda se mají smát, či plakat. Bartošová si totiž stála za svým a tvrdila, že ji údajní ‚únosci‘ chtěli prodat na maso či na orgány. Tak jestli jako fakt má policie čas věnovat 3 hodiny takové krávovině, tak asi nemá co dělat. Ostatně, když to člověk vidí, kdo by to žral. Víte jak musí třeba takový játra být tvrdý? A aby zásadním zprávám nebyl konec, tak se na Novinkách můžete dozvědět, že Monika Štiková dopne kalhoty. A pak že svět není samé radostné překvapení.

    A zprávy o počasí: Sklípkan měl pravdu. V noci padala voda tak mocně, že jsem o půlnoci musel upouštět bazén. Ovšem nyní se zdá, že by mohlo zase začít léto. Sklípkan totiž vylezl na horní poličku a žádá o vysušení podloží. Po očku, teda spíš po osmi očkách pozoruje nabídku Slevomatu na sluneční brýle. Nechce si nechat říct, že Weather+ hlásí Party Cloudy, což znamená, že by i mohlo chcát. Nebo taky ne. Ale s těma brýlema rozhodně počkáme.

    A z mého života: Bouřka má u nás jeden účinek. Pes se mi cpe do postele. S ohledem na fakt, že mu říkáme Obama, protože má děsně roztomilý černý čumák, došlo na fakt, že jsem byl s Obamou v posteli. No řekněte, kdo z vás to má. Došlo tak na vyvrcholení stupnice pro výchovu psa.
    1. Pes nesmí do domu!
    2. Dobrá, pes smí do domu, ale jen do vyhrazených prostor.
    3. Pes sice smí do všech místností, ale nesmí se dotýkat nábytku.
    4. Pes smí jen ke starému nábytku.
    5. Tak jo, pes smí i na nábytek, ale nesmí spát s lidmi v posteli!.
    6. OK, pes smí do postele, ale jen když mu to výslovně dovolíme.

    A na Fejsbůku napsali:
  • V Audi vymysleli pohon na všechna čtyři kola a dali si to do znaku. V Renaultu to udělali taky tak.
  • Dovedete si představit, že by počátkem 70. let padala v NSR slova jako vyprázdněný antifašismus, strašení návratem nacismu, nacisté jako jediná politická síla, která se neušpinila v posledních 25 letech, nacisty nejlépe zcivilizujem, když je přizveme k moci...
  • Tak prý stát z recese vytáhne stavění protipovodňových hrází a zateplování... Zkusím to v malém, jdu si koupit gumáky a péřovku na splátky a za půl roku vám dám vědět jestli mám víc peněz ...
  • Neúnavnost novinářů, píšících o nové straně V.K. je srovnatelná snad jen s neúnavností Josefa Mužíka, hledajícího štěchovický poklad. Ve finále navíc obě aktivity skončí stejným výsledkem.
  • Tomáš Hrdlička napsal: Co myslíte, budou volby do konce roku? Scházím se se spoustou lidí jak ze sněmovny tak od Zemana a sám fakt nevím. Někdy přemýšlím nad tím, že by bylo lepší chodit do normální práce a mýt pracovní dobu od 8 do 4 a pak padla a už se o nic nestarat. To se mi honí hlavou.
  • Tak to by mne zajímalo, čím myje tu pracovní dobu
  • "Základem vlády jsou špinavé triky a kejkle. Nesou-li ovoce, pak se z nich stávají zásady politiky." (Bagdádský vezír, 9. století)
  • A co si o rozpuštění sněmovny myslí pan Ištvan?

A na konec něco veselého:

Ozbrojená pěst dělnické třídy
Plíživá socialistická revoluce: Odborářský boss Štěch v čele Senátu, Zeman na Hradě... no a po volbách odborářský boss Zavadil v čele Dolní sněmovny Parlamentu. A můžeme si zazpívat internacionálu...

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2903x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 47
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist