Petr Paulczyňski: homepage

Hlody páteční aneb miluji naše média

Nevím, koho mám volit, slyším kolem sebe a protože se pohybuji v okruhu voličů ODS, je ta věta děsivá. Abych byl upřímný, chvílemi se ta nejistota zmocňuje i mne,


 protože díky chování ODSky zjišťuji, že nejsem schopen říci, co je na současném stavu ODS přitažlivého. Po představení prvního volebního tematu je ještě hůř. Prý první byt a první práce. Už zbývá jen první dovolená v Jugoslavii, první dítě a pak už jen samé jistoty a pozitiva, vzpomínáte na Básníky? Strana, která kdysi oslnila svou modrou šancí chce zvýhodňovat, dávat daňové úlevy. Proboha, čím se pak liší od všech dalších stran ba co hůř, dokonce od levicových? Jak nemá být volič ODS zmaten? Já myslel, že chceme získat ten milion voličů, které jsme ztratili a kteří rozhodně nebudou z této cílové skupiny, které slibujeme pečené holuby do huby. Kde máme moje milé vedení něco pro naši hlavní cílovou skupinu, pro malé a střední podnikatele a živnostníky? Třeba snižování daňové zátěže a útoků bytnějící státní správy? Máme plnou hubu keců o snížení administrativní zátěže, ale jako daňový poradce vím, že to není nic jiného než kecy. Dnes a denně slyším o šikaně a papírování pro papírování. Kdysi jsem se v rámci Modré šance podílel na návrhu reformy daňového systému, kde jako třešinka bylo bylo daňové přiznání na A5. Od té doby jsme pod vedením ministra financí z TOPky, což prý je další pravicová strana, zaťali do daní takovou sekeru, že ze slova pravice zbylo zprofanované torzo. A k tomu přišlo zleva označení našich voličů za parazity. A my místo abychom jim řekli, že oni jsou ti co vytvářejí hodnoty, slibujeme první práci absolventům a radíme jim, jak si mají zařídit byt. A to pod heslem #volim_pravici. Tak na to čumím jak třináctka na máminýho robertka. Místo zacílení na tradičního voliče šátráme mezi mladými a slibujeme blbosti. Kde máme hlavní atributy, pro které nás kdysi volili? Svobodu a individualismus namísto státní podpory? To už jsme zapomněli na 4 poděbradské artikuly? Připomenu je: Soukromí je nedotknutelné a ODS je bude chránit, Levný stát,  Nezadlužená budoucnost, Solidarita zodpovědných. Nejsem příznivcem podivného slepence s názvem Hlavu vzhůru, ale souhlasím s jejich reakcí na náš nápad: HV důrazně prohlašuje, že mladým lidem nedá první byt ani první práci, ale vytvoří takové podmínky, aby mohli bez zbytečných administrativních překážek rozjet vlastní podnikání a na byt si vydělat. A tak doufám, že slibovaný příběh nebude pokračovat stejně. Abychom místo pravice nevolili pramici, jak vymyslel aTeo. A pojďme na titulky.

  • Němcová: Kampaň postavíme na příběhu člověka, objedu celou zemi píše idnes. Občanští demokraté chtějí svou předvolební kampaň stavět na příběhu imaginárního člověka. Zaplatit za ni nehodlá víc než padesát milionů. "Pokud není něco v hlavě, v peněžence se to těžko dohání," řekla iDNES.cz při zahájení kampaně volební jednička strany Miroslava Němcová. Prvním tématem je podpora mladých, další teze budou následovat.
    No jestli ty další nápady budou stejný jako tento, tak nám buď Bůh milostiv. A to říkám jako skalní ódéesák. Přiznám se, čekal jsem mnohé, ale to že ODS začne ve slibech soupeřit s ČSSD, to jsem fakt nečekal. A jsem zvědav, která banka půjčí absolventovi v prvním zaměstnání sofort 3 miliony na první byt.
  • Průzkum: Babiš letí vzhůru! Velké strany mají problém ukazuje prý poslední průzkum agentury Médea Research. Vítězi voleb by však stále měli zůstat sociální demokraté se ziskem 27,4 procenta. Druzí by ve volbách, pokud by se konaly začátkem září, skončili komunisti s 15,7 procenta.
    K tomu napsal Ondřej Kundra: V předvolebním čase by voliči měli být obzvlášt pozorní k manipulacím s jejich postoji a náladami. Zde je jedna ukázková: Soukupův časopis Týden, jehož majitel spolupracuje s Andrejem Babišem, hlásí, že Babiš má velkou šanci dostat se do Parlamentu. Což ovšem ve "výzkumu veřejného mínění" nenaměřil nikdo jiný než Soukupova "výzkumná agentura" Médea Research. Jak jinak, že. Jen se divím, že už mu rovnou nenaměřili jasné vítězství.
  • Šlouf povede kandidátku SPOZ v Praze, chce se zaměřit na kontaktní kampaň. Pražská organizace SPOZ ve středu večer schválila kandidátku pro říjnové volby do Sněmovny. Překvapením je jméno volebního lídra. Není jím nikdo jiný než pověstný Miroslav Šlouf, bývalý šéfporadce Miloše Zemana v dobách, kdy byl premiérem, který napřed provedl v buňce převrat.
    Chudák Fanda Mrázek se toho nedožil, ten by měl ale radost. Ten Šlouf musí mít na Zemana nějaký děsivý kompro - nejspíš fotku jak jí nějakej biovýrobek a zapijí to mlékem. BTW. Tato nominace nepřežila asi do večera. Uvidíme dneska.
  • A ve Štrasburku si zařečnil  předseda Evropské komise o stavu Unie. Podle řady europoslanců byl včera José Manuel Barroso při svém vystoupení v Evropském parlamentu příliš optimistický. Barroso například řekl, že Evropa se již blíží ekonomickému oživení. „To dokazuje, že jsme na správné cestě. Na základě aktuálních čísel a současného vývoje máme dobrý důvod být sebejistí,“ prohlásil.  Jste mimo, s Evropou si nevíte rady, řekl na to Zahradil Barrosovi.
    Evropská unie se nedočká žádných změn k lepšímu, dokud ji povedou zástupci stávajícího federalistického mainstreamu, řekl dnes šéf europoslanců ODS Jan Zahradil v rozpravě s předsedou Evropské komise José Manuelem Barrosem. Ten ve Štrasburku přednesl svůj každoroční "projev o stavu unie". Zahradil vyjádřil naději, že v Evropském parlamentu, který vzejde z květnových voleb, budou mít podstatně větší zastoupení eurorealistické síly. Já ke stavu EU přidám grafické vyjádření jejího stavu. obr.eu blind
  • Keby EÚ zrušila biopalivá, ceny potravín by mohli klesnúť až o 50%, píše někdejší ministr slovenské vlády Richard Sulík. Biopalivá, ktoré sú kvôli EÚ povinne pridávané do pohonných hmôt, zvyšujú ceny potravín. Biopalivá však môžu ceny potravín zvyšovať výrazne viac, ako sa doteraz predpokladalo. Najnovšia štúdia inštitútu Joint Research Centre ukazuje, že ak by boli biopalivá zrušené, ceny niektorých potravín by mohli do roku 2020 klesnúť až o 50%. A mimochodom, JRC nie je nejaký anti-bruselský euroskeptický think-tank. JRC je inštitúcia samotnej Európskej únie.
    Milý Richarde, tak to teda nevím, jak moc bude nadšen krajan co má na pěstování řepky vybudován jeden svůj byznys a teď se nám tu cpe do parlamentu, ne-li do vlády.
  • Česká televize nemá pro exšéfku Nových médií Kvapilovou práci. Dostala výpověď. Bývalá šéfka Nových médií ČT Pavlína Kvapilová ve veřejnoprávní televizi definitivně končí. Po pondělní schůzce s generálním ředitelem dostala výpověď pro nadbytečnost. Odejde k poslednímu listopadu. Do tahanice kolem jejího odvolání  se vložily odbory. Napadají akt odvolání jako neplatný, protože šéfka personálního útvaru údajně sdělila Kvapilové, že to předjednala s obory, což se prý nestalo. Tím vedení televize porušilo zákon, míní odboráři.
    Tak to jsem teda zvědav, jestli už si Ruml balí spacák. Jo a když už jsme u té našívaší, tak v Událostech byla reportáž ze skutku dějinné události. Ministr obrany  povýšil do hodnosti majora Pavla Landovského. Explicitně říkal, že to bylo za to, jak hrál Terazkyho v Černých baronech. Kamarád k tomu napsal: Tak je hezké, když víme, že pan ministr má představu ideálního důstojníka jako echt socialistického blba. Tak teď by měl ještě ministr zdravotnictví jmenovat Čestným přednostou nějaké kliniky Ladislava Chudíka, případně Jan Fischer by mohl udělat členem bankovní rady třeba Romana Skamene za věrohodné ztvárnění role veksláka ve filmu Bony a klid
  • A takhle to dopadne když vám posílá e-mail státní podnik.
  • A trocha bulváru: Prase vypilo 18 plechovek piva a popralo se s krávou. Ten titulek mne vyděsil, protože jsem si myslel, že zas někdo ryje do jednoho pána jehož norma je 6 dvojek a 3 panáky. Dobře to dopadlo. byla to zpráva z Australie. Taky jsem se dočet, že šéfka klanu Štika bizár family zhubla sexem 21 kilo a hodlá v tom pokračovat, protože sní o sexu na toaletě, kam se zatím nevejdou. Tak nevím, jestli jsem blbej já, Blesk nebo paní Monika. Já teda na hajzlu dělám jiný věci, zvlášť poté co jsem zahájil burčákovou kůru. A na Slavnostech piva v Brně prý ochutnají sto druhů piv.  Milovníci zlatavého moku za čtyři dny vyzkouší na třiadvaceti stáncích přibližně stovku různých druhů nápojů jak z velkých, tak malých pivovarů. To bude zas v álejích nablito jak praví klasik.

A zprávy o počasí: Deštníky prý neodložíme od Norského moře přijde ochlazení. Jinýmy slovy, bude prý chcát. Sklípkan říkal, že už nechce pláštěnku protože se mu v ní posledně zapařil abdomen (prdel) a požaduje deštník. Asi budu muset do baru na drink abych mu mohl přinést deštníček, kterým se zdobí koktejly. Jenom bude muset dávat majzla, aby nedopadl jak ten na obrázku, co taky neuměl plavat. Asi mu koupím gauč, kde se budeme o víkendu válet, když venku bude cloudy and light rain, jak mne informuje ajped. Od Norska se blížící studenou frontu bude totiž nejlepší přežít vleže u tenisu. 
                                                                                                                                                                                                              
A z mého života: Dostal jsem dobrou radu. Na zlepšení trávení pít pivo, při nechutenství bílé víno, při nízkém tlaku červené víno, při vysokém koňak a při nachlazení slivovici. A co vodu, ptám se? Prý nevím. Taková nemoc prý není. Tak už vím, že Miouš se vlastně léčí, tak co furt mají.

A na Fejsbůku napsali:

  • Kdo té Jílkové navrhuje ty hadry. Vždyť vypadá jak cigánská věštkyně z ruky.
  • Bursíkův LES nakonec do letošních parlamentních voleb nepůjde, neboť prý nechce rozmělňovat „pravý střed“! Vysvětlení bude prostší: nenašel se prostě nikdo, kdo by dvojici Bursík – Jacques zasponzoroval.
  • Podle vyšetřovatelů korupční kauzy jsou naši fotbalisté takoví idioti, že si v zápase s Itálií vsadili na sebe.
  • SPOZ dnes představila svého pražského volebního lídra. V nejmenovaném armyshopu si jakási Sabina Slonková objednala neprůstřelnou vestu. Konec zpráv.
  • ODS slibuje mladým, ČSSD starým, KSČM blbým, Zelení bobrům, TOP09 Unii. Na nás ostatní se nějak sere. Začínám tušit, kdo to teda bude všechno platit.
  • Fischer vyhodil svého náměstka. Kvůli falešnému diplomu. Holt vláda odborníků...
  • Tak dneska se ten burčák hlásí. #volim_stolici
  • @stary_mrzout: ODS představila na tiskovce své další volební heslo: "Daně platí jen staří chuji."
  • Spousta lidí na sociálních sítích vyjadřuje rozhořčení nad tím, že někteří učitelé (to někteří zdůrazňuji) na gymnáziu Dašická v Pardubicích před návštěvou prezidenta Zemana nabádali žáky, aby neprovokovali plackami „Volíme Karla“ či jinak a pomněli, že mají před maturitou. Zdá se jim, že je to jak „za komunistů“. Mýlí se, je to jak za komunistů, za protektorátu, za první republiky či za Rakouska - Uherska, stačí si jen pamatovat nebo se poptat pamětníků…
  • Už je to tady. Agentury nám vyrobily nové favority voleb. Efekt Věcí veřejných se má zopakovat a tradiční strany mají být oslabeny. Bude hůře, než po posledních volbách. Leda, že by Češi začali myslet. Kolik jich bude?
  • Je pryč sen o zelené vzdělanostní ekonomice, která způsobí, že budeme dýchat byliny a všichni se stanou sociálními antropology.
  • "Lupiči napadnou pocestného, okradou, zbijí, prokopnou lebku a slezinu. Umírající chlap leží v příkopě když kolem jdou dva sociologové, podívají se na zkrvavené tělo a jeden říká druhému - lidé, kteří tohle udělali, nezbytně potřebují naši pomoc!"
  • Zeman pro mě doteď byl něco jako menstruace. Debilní, otravný, občas bolestivý, ale musim to přežít než to přejde, protože s tim stejně nejde nic udělat. Odteď je pro mě Zeman něco jako zánět slepýho střeva. Dejte to okamžitě pryč, než něco praskne a bude průser.
  • José Manuel Barroso v pravidelné zprávě o stavu unie: euro bude mít vždy svůj důležitý význam

A na konec něco veselého:
Svou volební kampaň ve čtvrtek zahájila strana TOP 09 a jedním z bodů je i stanovení závazného termínu pro přijetí společné evropské měny. K tomu by mohlo dojít v letech 2018 až 2020.„Přijetí eura je krokem, který přivede více užitku než nákladů,“ prohlásil místopředseda strany a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek.

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2972x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 45
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist