Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Pozoruji předvolební tanečky stran. Zase všichni slibují. S ohledem na náš volební systém a současné preference bych řekl, že z těch slibů sotva co bude splněno. Nejlíp se mi ale líbí sliby,


 že se budou zvyšovat bohatým daně. Zvyšovat daně totiž umí každý blbec. Ve skutečnosti se pak ukáže, že zvednou daně všem. Mně, tobě, Vám. Jak jednoduché, sáhnout občanovi do tak už chudé kapsy. Podle Ronalda Regana je toto chování socialistů všech barev  zhodnotitelné slovy:„Když se to pohybuje, zdaňte to, když se to stále hýbe, regulujte to, a když se to zastaví, dotujte to.“ Jen někteří mluví o krácení mandatorních výdajů státu. Třeba Strana svobodných občanů. Pro začátek chce zrušit 26 úřadů, u nichž nevidí jediný důvod pro jejich existenci. Svobodní postupně zveřejňují všechny úřady, které jsou na jejich černé listině. U každé instituce si můžete přečíst, kolik stojí její roční provoz, kolik má zaměstnanců, účel i verdikt, proč by měl být úřad zrušen. Jako první byla zveřejněna Česká exportní banka. Ta stojí ročně 636 000 000 korun a má 174 zaměstnanců. Banka podporuje úvěry české exportéry, jenže za cenu ztrátového hospodaření. Další zbytečný úřad je pak podle Svobodných Výzkumný ústav práce a sociálních věcí. Ten označili za pozůstatek komunismu. Další zveřejněné úřady jsou: Česká exportní banka, Institut umění-divadelní ústav, ,Ústav pro hospodářskou úpravu lesů, Výzkumný ústav živočišné výroby, Výzkumný ústav práce a sociálních věcí.
Měl bych ještě několik typů: Národní ústav lidové kultury, Evropské spotřebitelské centrum, Ústav pro hospodářskou úpravu lesů, Český normalizační institut, Ústav zemědělských a potravinářských informací, Národní informační a poradenské středisko pro kulturu, Úřad pro ochranu osobních údajů, Agentura pro podporu podnikání a investic, Státní rostlinolékařská správa, Garanční fond obchodníků s cennými papíry, Výzkumný ústav živočišné výroby, Česká energetická agentura, Vinařský fond...
Dále stačí skočit na stránky vlády, kde najdeme poradní a pracovní orgány vlády či jednotlivých ministerstev. Posuďte sami.
Poradní a pracovní orgány jejichž činnost zajišťuje Úřad vlády ČR:
Národní ekonomická rada vlády
Bezpečnostní rada státu
Legislativní rada vlády
Výbor pro Evropskou unii
Rada vlády pro záležitosti romské menšiny
Rada vlády pro lidská práva
Rada vlády pro národnostní menšiny
Rada vlády pro nestátní neziskové organizace
Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky
Vládní dislokační komise
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany
Zmocněnkyně vlády pro lidská práva
Rada vlády pro konkurenceschopnost a informační společnost
Rada pro výzkum, vývoj a inovace
Rada vlády ČR pro rovné příležitosti žen a mužů

Poradní a pracovní orgány, jejichž činnost nezajišťuje Úřad vlády ČR:

Rada vlády pro energetickou a surovinovou strategii(zabezpečuje Ministerstvo průmyslu a obchodu)
Rada vlády pro udržitelný rozvoj(zabezpečuje Ministerstvo životního prostředí)
Rada pro zdraví a životní prostředí(zabezpečuje Ministerstvo zdravotnictví)
Rada hospodářské a sociální dohody(zabezpečuje Ministerstvo práce a sociálních věcí)
Rada vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci(zabezpečuje Ministerstvo práce a sociálních věcí)
Rada vlády pro seniory a stárnutí populace(zabezpečuje Ministerstvo práce a sociálních věcí)
Rada vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu(zabezpečuje Ministerstvo dopravy)
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání(zabezpečuje Ministerstvo vnitra)
Česká komise pro UNESCO(zabezpečuje Ministerstvo zahraničních věcí)
Ústřední povodňová komise(zabezpečuje Ministerstvo životního prostředí)
Rada České republiky pro jakost(zabezpečuje Ministerstvo průmyslu a obchodu)
Komise pro narovnání vztahů mezi státem a církvemi a náboženskými společnostmi(zabezpečuje Ministerstvo kultury)
Rada vlády pro obnovu území postiženého povodněmi(zabezpečuje Ministerstvo pro místní rozvoj)
Komise pro řešení výskytu závažných infekčních onemocnění v České republice(zabezpečuje Ministerstvo zdravotnictví)
Rada vlády pro informační společnost(zabezpečuje Ministerstvo vnitra) Komise pro narovnání vztahů mezi státem a církvemi a náboženskými společnostmi(zabezpečuje Ministerstvo kultury)
Komise pro rozvoj Brdska(zabezpečuje Ministerstvo financí)
Myslí si někdo, že tohle všechno k něčemu potřebujeme, nebo je to zdroj úspor o nichž se zatím jen mluví? Zdá se, že zvýšit DPH a zdražit rohlík či cihlu je asi jednodušší. A můžeme na titulky.

  • Babiš by ve volbách předstihl i TOP 09, ukázal průzkum.  Hnutí ANO 2011 by podle aktuálního volebního modelu CVVM skončilo třetí za ČSSD a KSČM. Až za ním by se do Sněmovny dostaly také TOP 09, ODS a SPOZ, oznámila dnes agentura. V porovnání s jejím předchozím květnovým průzkumem klesla nejen podpora TOP 09, ale především ODS, která se propadla blízko hranici vstupu do Sněmovny, a také ČSSD.
    Nemůžu si pomoct. Tento národ je nepoučitelný. Poté co si spálil hubu s Veverkami se hrne do dalšího průseru s někým, kdo prý nás bude řídit jako firmu.
  • Mynář chce předhodit policii šéfa ČSSD Sobotku i Bakalu. Titulek jak hrom. Vratislav Mynář tvrdí, že orgány činné v trestním řízení by měly otevřít kauzu OKD a měly by začít stíhat šéfa ČSSD Bohuslava Sobotku a podnikatele Zdeňka Bakalu, který v OKD vlastní třetinový podíl. Proč? "Během působení Bohuslava Sobotky na Ministerstvu financí došlo k privatizaci státního podílu 46 % OKD. Stát tehdy svůj podíl prodal za 4,1 miliardy. Znalecký posudek společnosti Ernst & Young ale odhadoval hodnotu na 24 miliard. A teď slyšíme prohlášení o tom, jak by stát měl zasáhnout. Prý je úsměvné, když pan Bakala létá z exotických destinací soukromým tryskáčem a pak říká, že nemá na to, aby udržoval po nějakou dobu svůj důl," konstatoval Mynář v rozhovoru pro Parlamenilisty cz.
    Tak to si počkáme, jestli z tohoto mraku zaprší, nebo jestli se zase někdo jenom tak nafukuje. Zatím si jen připommeneme něco z klasiků: "To je můj nejmilejší důl. Terezka. Je to napsáno nad branou."
    "Tam není napsáno Terezka. Tam je napsáno Petr. Tam je napsáno Petr Bezruč."...
    "Tohleto tedy, Bezruč, není to ten, co píše proti nám ty básničky? To je on. Ale že já bych po něm pojmenoval důl, to je nesmysl. Leda že by ho ode mě koupil,..."
    "Ale že by mu ty básničky tolik vynášely? Možné to je, když bude m...ít dost peněz, klidně mu ho prodám. Piš, barde, střádej, až budeš mít dvacet milionů, přijď, zúčtujem spolu."
    "Třeba ho neprodáte, třeba vám ho vemou."
    "Mladý pane, viděl jste někdy důl, to je díra v zemi. Peněženku mi můžou vzít, kočár mi můžou vzít. Ale důl? Ten se může zasypat, zatopit, ale nikdo vám ho nemůže vzít!"
    Tak uvidíme, jak to s tím dolem dopadne v reále. Já bych si tipl, že tu díru v zemi tomu pánovi přece jen vezmou.
  • A datové schránky, díl druhý. Když jsem tuhle v bloku o nich napsal, netušil jsem, že jejich otec Ivan Langer zareaguje na svém profilu. Zde to je. "NKU: MV nedoložilo, jestli datové schránky přinesly úspory..." Nedoložilo toho NKU mnohem víc, přestože to k doložení je! To by ovšem na MV nesměl sedět ve funkci náměstka ministra nekompetentní blb Petr Solský! Každý průměrný středoškolák by to totiž byl schopný, při použití obyčejné trojčlenky, spočítat. A to mluvím jen o čisté cenové matematice. K výpočtu celkové efektivity - zrychlení výkonu ...veřejné správy, k ocenění infrastrukturální investice (propojení s internetovým bankovnictvím, přístup do Základních registrů veřejné správy, důsledné zavedení elektronické spisové služby na úřadech, komfort a časová úspora pro uživatele-fyzické osoby, zrovnoprávnění papírového a elektronického dokumentu, apod) je pravda třeba již něco víc, než středoškolskou matematiku..., ale i tak to není žádná velká věda! Pane ministře Pecino, vyhoďte toho nekompetentního blba!
  • A Paskov ještě jednou. Zeman: Důl Paskov by měl být financován prostřednictvím bytů OKD. Prezident Miloš Zeman navrhl, aby společnost RPG Byty postoupila 44.000 bývalých bytů OKD, nejlépe Moravskoslezskému kraji. Z výnosů z bytů, které podle Zemana činí zhruba 1,2 miliardy korun ročně, by se financovala útlumová těžba v dole Paskov.
    Kromě toho, že jde o dvě různé firmy a že obdarovaný by musel platit darovací daň na kterou nevím kde by vzal, stojí za pozornost reakce ze stránek hnutí ProtiAlt: Myslíte, že jo? Myslíte, že by měl prezident a potažmo vláda strkat rypák do dění v soukromé firmě?
  • A jeden pravdoláskovní z obydlené zatáčky. Brněnská Husa na provázku slavila pod mamutem i s Havlem. Oslavy 45. výročí založení Divadla Husa na provázku v pondělí pokračovaly v Pavilonu Anthropos. Krojovaní herci zazpívali u modelu mamuta. Pak zahráli Václava Havla Prase a zazpíval Jan Budař. V úterý odpoledne se divadelníci přesunou do vily Tugendhat. Mezi zpěvy se odvíjel skutečný příběh pojmenování uličky mezi Petrovem a Husou po Václavu Havlovi. Zatím bez konce. "Navrhujeme, aby komunikace, která spojuje Divadlo Husa na provázku s peterskými terasami a je zapsána v katastru nemovitostí pod parcelním číslem 311, byla pojmenována jako ulička Václava Havla.
    Tak to je divný. Pár umanutých umělců si pořádá hapeningy, ale na petici která chce tutéž uličku pojmenovat po Frantovi Kocourkovi už bylo včera 2057 podpisů.
     http://www.petice24.com/signatures/chcete_v_brn_uliku_franty_kocourka/start/2050
  • Vrátit Česko do první desítky nejvyspělejších zemí. Tak zní ambiciózní plán ČSSD. Sociální demokraté chtějí podle své místopředsedkyně Aleny Gajdůškové vrátit ČR mezi deset nejvyspělejších zemí světa. Klíčem se má stát podpora vědy a výzkumu jako součást strategie země pro nejbližších šest let. Česko by podle místopředsedkyně ČSSD mělo formulovat národní vědní politiku a posílit financování vědy a inovací. Zdůraznila, že řada oborů je konkurenceschopná ve světovém měřítku. „Jestliže máme světovou egyptologii, podporujme egyptologii,“ uvedla příklad.
    K tomu přítel Tomáš Cikrt poznamenal. Tři roky se tím trápila. V noci křičela ze sna: "Jak zachránit republiku?". Národ čekal na její myšlenku. Ale to není jen tak, velké myšlenky nepřicházejí každý den. Jejich produkce vyžaduje převelikou námahu. Poslední dobou přestala jíst. Když už byla na pokraji zhroucení, pocítila nutkání. A tak tlačila a tlačila, urputně a neústupně. Až jednoho krásného rána z ní vypadlo prorocké slovo: "Jestliže máme světovou egyptologii, podporujme egyptologii." Děkujeme Vám paní Aleno, děkujeme za vzepětí Vašeho velké ducha. Jsme zachráněni!
  • S daněmi nebudeme hýbat, slibuje opět ODS. ODS by v příštím volebním období nenavrhovala změny v daních, ale dávala by přednost stabilitě a zaměřila by se na jejich výběr. Na tiskové konferenci to v pondělí řekli úřadující předseda strany Martin Kuba a místopředsedkyně Miroslava Němcová. Strana nadále trvá na slučování některých ministerstev.
    Tak to jednoho potěší. Myslím, že si to modří ptáci vedení galaktickým ministrem financí z TOPky vybrali na několik let dopředu. Jenom aby nám místo ODS neukázali, jak to s těmi daněmi bude, jiní. Ti co se nezakecaj.
  • Vrcholem titulků je však tento! Výzva horníkům od mladých komunistů: Nesmíte ustoupit vyděračství kapitálu. Požadujte znárodnění. "Horníkům radí, aby požadovali znárodnění dolů a lidovou kontrolu nad nimi. Jedině tak si prý zajistí obživu. Jinak budou odkázáni na milost Bakalovi a novodobým uhlobaronům."
    Tak se mi zdá, že ti mladí komunisté nejsou až zas tak mladí. A pak taky myslím, že to Václavovo heslo nejsme jako oni, jsme tak nějak přehnali. A tohle máme za to.  
  • A na závěr něco z  webu  Moderní Brno: Karel Schwarzenberg do těchto voleb nenastupuje s image pankáče, nýbrž s image Jamese Bonda, agenta 009. Zlé jazyky říkají, že jde o nový typ agenta, s povolením usínat. Ať je to jakkoliv, může být Schwarzenberg ještě rád, že z něj neudělali agenta 00. Jak napsal kámoš. Volte topku. Karel je jediný politik, který poctivě přiznává, kolik dní v roce hodlá sloužit republice.
  • A na Twittweru: @schwarzenberg_k: V okamžiku nebezpečí pro vlast nastupuje agent, aby tuto vlast chránil. A v této situaci se ocitáme.
  • No a zatímco si Kchárl hraje na Bonda, nás válcuje agent Bureš.
  • A trocha bulváru: Zásadní zpráva. Rychtář si vzal Bartošku. Jestli to nebude protože Bartoška děsně krásně kouří. Jinak prý politik chtěl udělat dojem na svou přítelkyni a záměrně se předávkoval přípravkem na podporu erekce. Skončilo to amputací penisu. Šestašedesátiletý farmář a bývalý politik z Kolumbie přiznal tamním médiím, že se vědomě předávkoval Viagrou kvůli své milence. Jenže když už měl erekci několik dní, nezbylo mu než vyhledat lékařskou pomoc. V nemocnici v Neivě zjistili, že se mu do penisu dostal zánět a započala gangréna. Pacientovi lékaři sdělili, že jedinou možností je amputace, aby se smrtelně nebezpečná sněť nerozšířila do ostatních částí těla. Takže pánové, bacha s Viagrou.

A zprávy o počasí: Teploměr ukazuje, že se otepluje, ačkoliv píší, že se blíží krutá zima. Sklípkan je z toho zmaten a nemůže se rozhodnout, zda provede svlek, nebo neprovede. Zvláště poté, co jedním z osmi očí shlédl obrázky, které jsem hledal abych demonstroval oteplení. Nakonec říkal, že mám dát tenhle, protože takový svlek prý se mu líbí taky. Tak jsem konečně zjistil, že je to on.
                                                                                                                                                                                                              
A z mého života: Tak jsem byl na pohřbu kamaráda. Přemýšlím, jak to ten Pepa vzal hopem. Ale pohřeb měl pěknej, jestli teda říct o pohřbu že je pěknej není morbidní. A taky jsem tam potkal spoustu lidí co jsem už dlouho neviděl. Akorát že se čím dál častěji vidíme v té kremačce. Už to kolem nás mlátí. Stojí to za hovno. Se tady pinožíme a pak prd a letíte komínem. Srát na to. Někdo klepe. Jdu se podívat za dveře.

A na Fejsbůku napsali:
 

  • Libi se mi otazky na politiky, jak by nastartovali ekonomiku Pratele ekonomika neni motorka a politik nema nadpozemske schopnosti. Jedine co muzou politici delat,je prestat ji dusit zvysovanim dani omezenim a regulacemi. Pokud ponechaji lidem prostredky na spotrebu ekonomika se probere. Ale reci o nastartovani a tvorbe pracovnich mist jsou jen kazdovolebni nikdy neuskutecnene lzi.
  • Konkurenční strany by měly použít ve svých předvolebních šotech televizní vystoupení Komplexně Geniálního Babiše a doplnit je záběry, kterak se Martin Komárek, Martin Stropnický a další studem propadají do země…
  • Zelení prý budou obcházet domácnosti a agitovat. Nepůjčili byste mi někdo bič z kůže nějakého chráněného živočicha?
  • Babišovo hnutí slibuje cenově dostupné a kvalitní potraviny . Však on nás ty párky ze smrkových pilin žrát naučí. Miroslav Macek Nekvalitními potravinami vyřešíme problémy důchodového pojištění! :)
  • To, co islamisté předvádějí v Somálsku, Súdánu, Keni a v dalších regionech s významným podílem muslimů je předobraz toho, co udělají v Evropě, až jich bude o něco víc. Zatím nás jen občas vraždí a nutí přijímat zákony na trestání "islamofobie"...

A na konec něco veselého:
 

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3032x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 32
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist